יוסף דהן Well-known member 17 אוגוסט (8) 2023 #1 בלשון שלנו ביזבוז זה להוציא כסף מיותר ואילו בגמ' המבזבז אל יבזבז יותר מחומש איך אפשר לקרוא לנתינת צדקה בזבוז?
בלשון שלנו ביזבוז זה להוציא כסף מיותר ואילו בגמ' המבזבז אל יבזבז יותר מחומש איך אפשר לקרוא לנתינת צדקה בזבוז?
N nati Well-known member 17 אוגוסט (8) 2023 #2 יוסף דהן אמר: בלשון שלנו ביזבוז זה להוציא כסף מיותר לחץ כדי להרחיב... לא בדיוק, אדם שהוציא כסף אף לא על דברים מיותרים אומר בזבזתי היום כך וכך...
יוסף דהן אמר: בלשון שלנו ביזבוז זה להוציא כסף מיותר לחץ כדי להרחיב... לא בדיוק, אדם שהוציא כסף אף לא על דברים מיותרים אומר בזבזתי היום כך וכך...
יוסף דהן Well-known member 17 אוגוסט (8) 2023 #3 nati אמר: לא בדיוק, אדם שהוציא כסף אף לא על דברים מיותרים אומר בזבזתי היום כך וכך... לחץ כדי להרחיב... אם ביזבוז הכוונה פיזור אין הכי נמי אך אם מלשון בז קשה כיצד שייך על צדקה
nati אמר: לא בדיוק, אדם שהוציא כסף אף לא על דברים מיותרים אומר בזבזתי היום כך וכך... לחץ כדי להרחיב... אם ביזבוז הכוונה פיזור אין הכי נמי אך אם מלשון בז קשה כיצד שייך על צדקה
יהודה מ. Well-known member 17 אוגוסט (8) 2023 #4 יש אלפי מילים שהמשמעות לא לפי לשון הקודש. וזה השינוי של בן יהודה.
נ נוריאל Well-known member 18 אוגוסט (8) 2023 #6 בתשבי כתב שבזבוז הוא הפיזור יותר מדאי. אוצר החכמה tablet.otzar.org
נ נוריאל Well-known member 18 אוגוסט (8) 2023 #7 יהודה מ. אמר: יש אלפי מילים שהמשמעות לא לפי לשון הקודש. וזה השינוי של בן יהודה. לחץ כדי להרחיב... אין לזה קשר לבן יהודה התשבי(הבאתיו לעיל) כבר כתב כן והביא כן מהתרגום על קהלת. (ומכאן שהוא גם לא לשון הקודש אלא לשון ארמי).
יהודה מ. אמר: יש אלפי מילים שהמשמעות לא לפי לשון הקודש. וזה השינוי של בן יהודה. לחץ כדי להרחיב... אין לזה קשר לבן יהודה התשבי(הבאתיו לעיל) כבר כתב כן והביא כן מהתרגום על קהלת. (ומכאן שהוא גם לא לשון הקודש אלא לשון ארמי).
נ נוריאל Well-known member 18 אוגוסט (8) 2023 #9 יוסף דהן אמר: מי זה תשבי? אםהכוננה פיזור הגמ' לגבי צדקה מובנתלי אך אם יותר מדי מה הפשט? לחץ כדי להרחיב... תשבי הוא ספרו של ר' אליה בחור הלוי (חי בערך לפני 500 שנה) העוסק בבאורי מילים. צירפתי בהודעתי לעיל קישור לספר ולעמוד. יותר מידי כנראה אין הכוונה כתיאור שלילי אלה ציון עובדה שמפזר הרבה ואף שייתכן והוא חיובי לכאורה חז"ל הגבילו כדי שלא יעני.
יוסף דהן אמר: מי זה תשבי? אםהכוננה פיזור הגמ' לגבי צדקה מובנתלי אך אם יותר מדי מה הפשט? לחץ כדי להרחיב... תשבי הוא ספרו של ר' אליה בחור הלוי (חי בערך לפני 500 שנה) העוסק בבאורי מילים. צירפתי בהודעתי לעיל קישור לספר ולעמוד. יותר מידי כנראה אין הכוונה כתיאור שלילי אלה ציון עובדה שמפזר הרבה ואף שייתכן והוא חיובי לכאורה חז"ל הגבילו כדי שלא יעני.
יוסף דהן Well-known member 18 אוגוסט (8) 2023 #10 נוריאל אמר: אין לזה קשר לבן יהודה התשבי(הבאתיו לעיל) כבר כתב כן והביא כן מהתרגום על קהלת. (ומכאן שהוא גם לא לשון הקודש אלא לשון ארמי). לחץ כדי להרחיב... אז כנראה שיש קשר דהיינו היום אם אני רגיל לומר שבזבזתי כסף על ממתקים זה דבר מיותר (באופן שזה באמת מיותר) אבל בלשון חז''ל אף על כסף צדקה שייך לשון בזבוז כי הכוונה כמו שכתבת שמפזר כספו יותר מהדרוש
נוריאל אמר: אין לזה קשר לבן יהודה התשבי(הבאתיו לעיל) כבר כתב כן והביא כן מהתרגום על קהלת. (ומכאן שהוא גם לא לשון הקודש אלא לשון ארמי). לחץ כדי להרחיב... אז כנראה שיש קשר דהיינו היום אם אני רגיל לומר שבזבזתי כסף על ממתקים זה דבר מיותר (באופן שזה באמת מיותר) אבל בלשון חז''ל אף על כסף צדקה שייך לשון בזבוז כי הכוונה כמו שכתבת שמפזר כספו יותר מהדרוש
נ נוריאל Well-known member 18 אוגוסט (8) 2023 #11 יוסף דהן אמר: אז כנראה שיש קשר דהיינו היום אם אני רגיל לומר שבזבזתי כסף על ממתקים זה דבר מיותר (באופן שזה באמת מיותר) אבל בלשון חז''ל אף על כסף צדקה שייך לשון בזבוז כי הכוונה כמו שכתבת שמפזר כספו יותר מהש לחץ כדי להרחיב... כך גם אני מבין לפחות לפי הסברו של התשבי.
יוסף דהן אמר: אז כנראה שיש קשר דהיינו היום אם אני רגיל לומר שבזבזתי כסף על ממתקים זה דבר מיותר (באופן שזה באמת מיותר) אבל בלשון חז''ל אף על כסף צדקה שייך לשון בזבוז כי הכוונה כמו שכתבת שמפזר כספו יותר מהש לחץ כדי להרחיב... כך גם אני מבין לפחות לפי הסברו של התשבי.