ייתכן שאדם ימשך דוקא למה שיותר קרוב לליבו,אני מוכן להתערב שאם אני מעלה את התוכן שכתבת שאישה צנועה עם פאה יותר מושכת מאישה לא צנועה, וגם אם אתה מתספק בדבר, כל מי שיראה את התוכן שלך שהוא נטרלי לא יבין מה אתה מדבר. אתה מדבר דברים הפוכים מהטבע של הגבר המצוי
טוב אם אתה השופט על טענותיך שלך אני מניח שזו טענה ניצחת....אף אחד לא בז, אבל לדעתי הטענה שלך אינה מתקבלת
ולכן אם אישה עם פאה תלך ברחובות חילונים אף אחד לא יסתכל אבל אם תלך חילונית ברחוב דתי כולם יאמרו שומו שמיים
וזו תשובה ניצחת
רוב? ואם 20 30 אחוז מהרהרים נתעלם מזה?שוב, אתם נותנים דוגמאות של יחידים שהם לא על הקרקע. אני מציע לשיטתכם לעשות על זה הצבעה, בהרבה דינים הולכים אחרי רוב
נפק"מ בדיון הזה שגם לסוברים שיש בזה פריצות, כאן לא שייך
'אם', יפה אמרת אין לנו אפשרות לברר פרט זה.אם זה 20 אחוז, היא לא צריכה לחוש לאנשי דלא שכיחי כאלה. אתה מכיר את הריב"ש המפורסם
וברגע שהרוב יותר מושך, הוא הופכת להיות לא מושכת... פשוט
זה גאוני! והשם בצד שמאל למטה - בכלל.
גם, אבל עיקר טעמו שכיסוי הראש הוא מנהג ואינו דאורייתא, ולכן משתנה הדין כשמשתנה המנהג (סברא זו יחידאה ויש רק כמה פוסקים בודדים הסוברים כך, בראשם שו"ת תרומת הדשן סימן רמ"ב בדעת הרמב"ם).אגב מהטעם שלך הרב יוסף משאש התיר ללכת בלי פאה כלל.
ה' ירחם.סיפר לי אברך ליטאי יקר שאשתו עם פאה שהסתבך בנושא ממוני מורכב, ולצורך כך יצר קשר עם כמה עורכי דין רציניים, פעם אחת היה לו שיחה ארוכה מאוד עם עורך דין חילוני שמשרדו במגדלי ב.ס.ר, תוך כדי שיחה הוא התחיל לדבר על כך שאין על הנשים החרדיות... ובפרט האלה עם הפאות שמסודרות מאד יפה ומאד מושך, האברך ההמום הרים גבה, ואז עורך הדין החילוני מספר לו בגילוי לב, שהוא כבר שנים מעסיק במשרדו דוקא עובדת חרדית עם פאה למרות שהוא בד"כ מסתדר בלי עובדות כלל... והסיבה כי זה עושה לו את היום שיש לו במשרד אחת כזו.. ה"י. האברך אמר לו, חסר לך חילוניות? ו הוא אומר לו, מה אתה משווה? ואז האברך אומר לו, בדיוק בגלל זה אשתי לא עובדת אצל חילונים... אני לא מסכים בשום אופן, ו אני רואה שצדקתי! הנ"ל צחק לו בפרצוף, ואמר לו אני מזמין אותך למשרד שלי, נעשה סיבוב במשרדים שם ואראה לך כמה נשים חרדיות עם פאות עובדות אצל חרדים ואצל חילונים, וסיפר לן על עורך דין חרדי מהמגדל הנ"ל שגם מעסיק בדווקא חרדיות מהסיבה הנ"ל וכבר פירק בתים ה 'ירחם. האברך הנ"ל היה המום מכך, להתחיל לברר מעט על המציאות בנושא זה, והוא הגיע למסקנה חד משמעית, העורך דין הנ"ל צודק! ולכן הוא הבהיר לאשתו שהיא עובדת רק במשרד שכל העובדות הם נשים ללא גברים כלל, חרדים או חילונים, אברכים או אנשי היי טק, כולם חשודים על הדבר.
אלא שלדעתי זה לא מספיק לשמור על האשה רק בעבודה שלא תמשוך גברים, כדי שהבית לא יתפרק, בגלל שהלבוש שלה מכשיל, אבל לתת לה להסתובב ברחובות קריה ולחשוב שכאן הנורמלים לא נכשלים...
כמדומני כבר רמז על זה מרן הראשל"צ שהוא נמצא ברבנות, והוא יודע היטב כמה בתים התפרקו בגלל הפאות... ה"יה' ירחם.
ממש לא נכון!מבלי להתייחס לאמינות הסיפורים, זה פשוט שנשים חרדיות מושכות יותר, כי אין לך יפה מן הצניעות, והן לבושות בצורה אלגנטית תמיד, שלא כחילוניות ההולכות כבהמות (גם הגברים החרדיים לבושים בחליפות מול החילוניים שלבושים כפועלי בנין). ונוסף לזה הצניעות והביישנות הטבעית שלא קיימת אצל חילוניות.
כמובן שמתנגדי הפאות יתלו הכל בפאות, אבל למעשה אין שום קשר.
בתים מתפרקים כתוצאה מעבודה משותפת של נשים וגברים.
לא הבנתי מה אתה בא לענות. באיזורים חילוניים הראש שלי ברצפה, אני לא אנסה להבחין למי יש פאה ולמי יש בגד ים.אני לעצמי חשבתי על סברא בתור אחד שגר במקום של חילונים בתל אביב שאישה חרדי עם פאה זה בכלל לא מכשיל אם נסתכל על מה שקורה שם ברחובות בכל מקום בפרט בקיץ, כלומר כל נושא הפלפול של פאה אם צנוע או לא , לא הנושא של ההלכה, לפי האוסרים מצד צניעות אני אומר, שבאזורים חילונים שנשים הולכות חשוף , אישה שלשובה צנוע גם עם פאה בלונדינית ושמלה בכלל לא גורם שום יצר ומשיכה כאשר רצות לידה נשים לא צנועות
מה אתם אומרים?
הדבר היחיד שאני מסכים עם תגובתך הוא, שהאמת היא שבעינינו אישה פרוצה היא מכוערת, ואין יפה יותר מהצניעות. ואין ספק שאתה לא תרצה להתחתן עם אישה כזו.מבלי להתייחס לאמינות הסיפורים, זה פשוט שנשים חרדיות מושכות יותר, כי אין לך יפה מן הצניעות, והן לבושות בצורה אלגנטית תמיד, שלא כחילוניות ההולכות כבהמות (גם הגברים החרדיים לבושים בחליפות מול החילוניים שלבושים כפועלי בנין). ונוסף לזה הצניעות והביישנות הטבעית שלא קיימת אצל חילוניות.
כמובן שמתנגדי הפאות יתלו הכל בפאות, אבל למעשה אין שום קשר.
בתים מתפרקים כתוצאה מעבודה משותפת של נשים וגברים.
אם באיזורים חרדיים הראש שלך לא ברצפה, ואתה מנסה להבחין למי יש פאה, אם כן ברור ופשוט היכן נמצאת הבעיה.באיזורים חילוניים הראש שלי ברצפה, אני לא אנסה להבחין למי יש פאה