אושרי רביב
Well-known member
שכתבו שגבי"ע זה ראשי תיבות עובדיה יוסף בן גורג'יה וכתבו שליט"א אחרי פטירת מרן, כמו המשיחיים...זה מתאים לארגון הנפלא "גביע הכסף" למי שמכיר או זוכר.
נ.ב. צ'אט זה מאושר בנטפרי.
שכתבו שגבי"ע זה ראשי תיבות עובדיה יוסף בן גורג'יה וכתבו שליט"א אחרי פטירת מרן, כמו המשיחיים...זה מתאים לארגון הנפלא "גביע הכסף" למי שמכיר או זוכר.
הר"ת אכן נכוניםשכתבו שגבי"ע זה ראשי תיבות עובדיה יוסף בן גורג'יה וכתבו שליט"א אחרי פטירת מרן, כמו המשיחיים...
לא כתבתי עליוהר"ת אכן נכונים
אך מהיכן כבודו מביא שכתבו שליט"א אחר פטירת מרן????
אני שנים הייתי קורא את העלונים ולא זכור לי שום דבר כזה! אם יש לך עלון שכך כתבו אנא תראה לנו, אך אני כאמור לא זוכר שום דבר כזה.
אני גם מכיר את הכותב שם הוא יהודי יר"ש, ולא נכון כלל לכתוב עליהם "משיחיים".
ממש "אויבער חוכם" (בצחוק...) ודאי שהר"ת נכונים, לא אמרתי שלא... :)הר"ת אכן נכונים
פששש... אני מתחיל לקנא בשמירת העיניים שלך!!!... במודעה משתקפים כל הרהורי לבו של היוצר וד"ל. כשבמקום לשמור על העיניים מסתכלים על כל הסביבה, מאשימים את כל הנשים ברחוב חוץ מאשר את עצמך.
זה כ"כ פשוט? אשריך! אז איך יתכן ש..ומה התפקיד שלנו, לדאוג שכל הנשים ברחוב לא יהיו דוגמניות או פשוט להשפיל את המבט?
אתמהה! ולכאורה התשובה היא..וראיתי במו עיני לא אחת ולא שתיים.
אמנם אני מכיר כמה אברכים שמתרברבים שאין שום קושי בשמירת העיניים, אבל מהר מאד שמתי לב כמה מופקר אצלם הסתכלות בדברים אסורים.
וכבר אמר הרב שלום שבדרון, רק עיוור לא מסתנוור מהשמש...
אני איני אומר קבלו דעתי אבל מהנסיון שלי הגעתי למסקנא מזמן שגברים לא צריכים להתעסק בדברים האלו,
קשה להאמין שזה ישנה אותה ואת בעלה בדעה בדבר זה (אולי אחד מהם) בפרט אם יש איזה "רב" שטוען שזה בסדר... אבל מה שכן זה אולי יכול להכניס לה בראש לפחות להפחית ביציאתה עם זה.אני חושב שהגם שאולי הלשונות חריפות, ויש שיאמרו שזה גורם שכיוון שהשתמשו בלשונות כאלו, אז הנשים בעלות הפאות יאמרו "עזבו סתם משוגעים".
זה אינו, כי זה מחלחל להם, הרי אשה לא תמיד מודעת מה זה עושה לגבר, ושהיא רואה את כל הדברים הללו, אולי בשכבה לישון, או בזמן אחר של שיעמום או בהייה ותהייה, היא תעלה בזכורנה את המלל שם, ואולי מי יודע תשוב למוטב.
בדומה לזה.אני אישית יכול להעיד, כאברך צעיר גרתי כמה שנים טובות בבניין מעורב עם חילונים, והחרדים היו אנשים פשוטים וצנועים, והיה לי מאד קל לשמור עיני מהשכנות החולניות שאצלם הפרוץ מרובה על העומד, למרות שהיו פרוצות מאד, והייתי גאה בעצמי איך אני שולט ביצר בכזה קלות.
אבל כשעברתי לבניין חרדי לגמרי באזור חרדי יותר, שם גיליתי את יצה"ר מהו, ואז בושתי וגם נכלמתי, והבנתי כמה זה לא פשוט שמירת העיניים, בבניין שלי הרוב מבוגרים ת"ח שכבר חיתנו את ילדיהם, והבעיות הם בד"כ בסופ"ש וחגים שאז הבנין מתמלא בכלות צעירות שנעמדות בכל פינה ובתצוגת אופנה ובחצאי חצאיות, ובריחות בשמים... חוץ מהמשפחות שהקפידו על כיסוי ראש, שדוקא אצלם ב"ה הכל נשאר בהצנע ובכבוד, בלי משיכת עיניים וצלצולים, ובלי משיכת עיניים מיותרת, והכל ניכר בחוש.
אמנם אני מכיר כמה אברכים שמתרברבים שאין שום קושי בשמירת העיניים, אבל מהר מאד שמתי לב כמה מופקר אצלם הסתכלות בדברים אסורים.
וכבר אמר הרב שלום שבדרון, רק עיוור לא מסתנוור מהשמש...