Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
הערה: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
"המרכז למורשת מרן" שמח לבשר לציבור היקר על פתיחת קבוצת הצ'אט "מורשת מרן אונליין" בה יובאו חדשות ועדכונים מעולם התורה, וכן תכנים תורניים מעניינים כולל קטעי וידאו, תמונות והנעשה בעולם הישיבות.
הייתי בשיעור של רב אחד שטען שהמנהג לכרוע ב"ויעבור" הוא טעות, וצריך לכרוע בשם ה', וכך דעת כל הפוסקים.
ולא הבנתי, וכי כל ישראל טועים הם?
אשמח למי שיש מידע בנידון.
הייתי בשיעור של רב אחד שטען שהמנהג לכרוע ב"ויעבור" הוא טעות, וצריך לכרוע בשם ה', וכך דעת כל הפוסקים.
ולא הבנתי, וכי כל ישראל טועים הם?
אשמח למי שיש מידע בנידון.
תפתח חזון עובדיה ימים נוראים (הלכות סליחות בהתחלה). הביא שם את דברי הברכ״י (סי׳ קלא) ואת הבא״ח והכה״ח ועוד פוסקים איך צריך שיכרע. והוא ממש שלא כמנהג העולם.
ודומני שראיתי לאחד מרבני הזמן שליט״א שישב על מדוכה זו ליישב את מנהג העולם. אך, נעלם לי לרגע. אם מישהו יוכל לזכות את הציבור.
אשריך הגר"ב לוריא הצדיק, ה"מרי חטיא" של הפורום.
במקורות שם (מרן חיד"א וכו') מובא גם הדין של לכרוע ב"ויעבור" או רק בשם ה' מעט (וב"ויעבור" יש מקורות אחרים)? לא כ"כ הצלחתי להבין משם.
בויעבור כורעים לגמרי וקמים. ואח"כ שאומרים "ה' ה'" כורעים מעט. ניתן לראות את מרן זצוק"ל בסליחות עושה זאת. וכן את בנו להבדיל בין החיים מרן שליט"א מקפיד על זה מאוד.
בויעבור כורעים לגמרי וקמים. ואח"כ שאומרים "ה' ה'" כורעים מעט. ניתן לראות את מרן זצוק"ל בסליחות עושה זאת. וכן את בנו להבדיל בין החיים מרן שליט"א מקפיד על זה מאוד.
אשריך הגר"ב לוריא הצדיק, ה"מרי חטיא" של הפורום.
במקורות שם (מרן חיד"א וכו') מובא גם הדין של לכרוע ב"ויעבור" או רק בשם ה' מעט (וב"ויעבור יש מקורות אחרים)? לא כ"כ הצלחתי להבין משם.
בחיד"א מוזכר רק לכרוע בה' ה', אך בבא"ח באמת מוזכר לכרוע גם ב"ויעבור". שם מביא "שיורי ברכה" סי' קל"ח, לא מצאתי כזה דבר אשמח אם מישהו יוכל להעלות. כל המקורות שם מדברים על כריעה בשם ה'
אני שואל מה המקור לכריעה ב"ויעבור", האם זה רק בא"ח והגר"א מני ומנהג בית אל? אין מקור יותר קדום?