יהויחז
Well-known member
לא, אלא על המעשה עם אותו אחד שהביאו להרב מבעלזא, ולא נראה לי שאותו אחד זה אותו תינוק.אתה מדבר על אותו תינוק שהביאו אותו לפני ר' יהודה צדקה שאמר את כל הספרים בעל פה כולל בן איש חי?
לא, אלא על המעשה עם אותו אחד שהביאו להרב מבעלזא, ולא נראה לי שאותו אחד זה אותו תינוק.אתה מדבר על אותו תינוק שהביאו אותו לפני ר' יהודה צדקה שאמר את כל הספרים בעל פה כולל בן איש חי?
יפה מאוד. הביאו אותו אל הרב צדקה, והוא היה מחסידות בעלז. והוא למד עם הרב מוצפי. תראה שערי ציון על פרקי אבות.לא, אלא על המעשה עם אותו אחד שהביאו להרב מבעלזא, ולא נראה לי שאותו אחד זה אותו תינוק.
הרב עדס הוציא ספר על שו''ת של משפחה ספרדית?יצא ספר על שו"ת של משפחה ספרדית, אני לא זוכר איזו, ובסופו יש גם את הסיפור של הילד שידע את כל התורה. [זה התפרסם בבתי כנסיות ובתי מדרשות].
היה עליו פעם באחד העיתונים שהוא הסכים להתראייןיפה מאוד. הביאו אותו אל הרב צדקה, והוא היה מחסידות בעלז. והוא למד עם הרב מוצפי. תראה שערי ציון על פרקי אבות.
שמו הוא ישראל משה מנדל:היה עליו פעם באחד העיתונים שהוא הסכים להתראיין
וכמדומני שהוא מחסידות צאנז
והיו בוחנים אותו בע''פ בכל מקום
עד שלקחו אותו להגה''ק מהר''א מבעלזא
וגם בקיא גדול בתורתו של מרן זצ''ל וכפי שנראה בספריו דברי הלכה ב"כהיום חשבתי לעצמי אם פעם ראיתם אדם שהוציא ספר
על חידושי רבינו חיים הלוי וקהילות יעקב
ומאידך גיסא הוציא שתי כרכים על סידור הרש''ש וקדושת יצחק ה''כ
ובעצם למה צריך להגיע לספרים
האם פעם ראיתם מקובל וחזונאישניק יחדיו
הוא ממש דמות רב גוונית.
דברי יעקב בעניני הלכה ד"כדברי הלכה ב"כ
לכל הסקרנים: איזה ספר יצא בסיון ולמה הוא לא מפרסם כדבעיthzv xpr hmt cxhui uknv vut kt n,prxo fscgh
כן, ישנו שו"ת נדיר של משפחה ששמה נשמט מזכרוני [כמדומני שהיו בירושלים], והרב עדס הדפיס מהדורת צילום ובסופה ישנם הערות שלו על השו"ת, ושם גם הדפיס את הסיפור באריכות גדולה, עם פרטים חדשים, כדאי ושווה לראות.הרב עדס הוציא ספר על שו''ת של משפחה ספרדית?
לא הבנתי
אולי ניתי ונחזיכן, ישנו שו"ת נדיר של משפחה ששמה נשמט מזכרוני [כמדומני שהיו בירושלים], והרב עדס הדפיס מהדורת צילום ובסופה ישנם הערות שלו על השו"ת, ושם גם הדפיס את הסיפור באריכות גדולה, עם פרטים חדשים, כדאי ושווה לראות.
אין לי אותו במהדו' דיגיטאלית. ראיתי אותו בביהמ"ד.אולי ניתי ונחזי
לדרמן.שמו לפחות ?
כוונתי לחיבור...לדרמן
דברי יעקב [את שאר השם איני זוכר, מאותה סיבה שאיני זוכר את שם השו"ת].כוונתי לחיבור...
ונוסף לכך שגם אינו מצביע בבחירות (כאנשי הישוב הישן)האם פעם ראיתם מקובל וחזונאישניק יחדיו
הוא ממש דמות רב גוונית.
ליתר דיוק, אם תבקש אצלו במרתף, הוא ישלח אותך למזכירו אשר שבכובעו הראשון או השני גם המזכיר של ישיבת השלוםאפשר להשיג אצלו 'בבית' במרתף בישיבת השלום בירושלים
אולי,ליתר דיוק, אם תבקש אצלו במרתף, הוא ישלח אותך למזכירו אשר שבכובעו הראשון או השני גם המזכיר של ישיבת השלום