• ניתן לשלוח יישובים בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, שיודפסו בע"ה בקובץ בית יוסף מהדורת תשפ"ה למייל: office@moreshet-maran.com בקובץ וורד, עד לחג השבועות תשפ"ד, אין התחייבות לפרסום, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום.

עוגיות פפושדו בפסח

ולכן אני לא מבין למה לאכול עוגיות אלו, כיום שיש עוגיות שמותרות לכולי עלמא, למה להכנס למחלוקת ?
(גם מחלוקת ראשונים וגם בדורנו)
ובפרט ש:

עוגיות אלו קשות והמהודרות לכו"ע טעימות ופריכות יותר.......
טעים, רבנו, תטעם תבין...
 
ולכן אני לא מבין למה לאכול עוגיות אלו, כיום שיש עוגיות שמותרות לכולי עלמא, למה להכנס למחלוקת ?
(גם מחלוקת ראשונים וגם בדורנו)
ובפרט ש:

עוגיות אלו קשות והמהודרות לכו"ע טעימות ופריכות יותר.......
מבחינת הטעם והפריכות (וא"ו בשורוק) לדעתי עוגיות מצה עשירה טעימות מאוד ופריכות מספיק.
 
טעים, רבנו, תטעם תבין...
אכן. העניין שלהכין עוגיה בצורה של קמח או להכין עוגיה מקוקוס או תפוח אדמה ושאר דברים זה הבדל שמים וארץ.
ולכן לכאורה יכלו כל הבדצי"ם למיניהם שלא רצו לסמוך על מצה עשירה, להכין עוגיות ועוגות מקמח מצה ממש. מכינים בבית וזה יוצא נפלא. למה לא מוכרים את זה.
כבר שאלתי כאן.
 
חזור
חלק עליון