נ.ב. צ'אט זה מאושר בנטפרי.
אין בו את החשש של כיבוי והעברה כבנר, ולכן לכאורה יהיה מותר בטלטול לצורך גופו, יש בזה בחזו"ע לגבי תנור חימום חשמלילפי דברי מרן הראשל"צ יוצא שלד הינו ממש שלהבת וא"כ יהא אסור בטלטול (עי' שבת מז.) ואפילו לצורך גופו / מקומו יהיה איסור כנר ממש ?
אני לא בסוגיא כעת, אבל כמדומני שהבנתי ששלהבת שאין בה חשש שתכבה אינה נחשבת איסור (מקוצה מחמת גופו) לעשות הנתון מתחתיה בסיס. [לכל היותר יהיה דינה ככלי שמלאכתו לאיסור]מה שכתב ה'חכם' הנ"ל שאין בן את החשש של כיבוי, והלא האיסור הוא לא משום שמא יכבה אלא שהוי בסיס לדבר האסור כמ"ש בגמרא שבת ריש מ"ז עמוד א', יעו"ש .
וא"כ נכון שבלד אין חשש של כבוי מ"מ אם יש בו שלהבת כפי שכתב מרן הראשון לציון שליט"א במכתב הנ"ל (המופיע לעיל) ולכן שפיר שייך לברך על ההדלקה, א"כ יהא אסור ואיני מבין את החילוק.
אלא א"כ לפי דברי מרן מלכא שליט"א ההגדרה של שלהבת הינה אחרת, ולא זכיתי את לבבי לדעת מהי ? והלוואי יפנה אותי כבודו שלי"ט למראה מקום בספרי מרן האם הוא מגדיר מה האיסור של שלהבת שגדולי הפוסקים לא הגדירו זאת באופן כה ברור. (ולכן רבים החמירו בטלטול כמו הרב אלישיב והרב קרליץ זצ"ל ויבלחט"א רבי משה שאול קליין ועוד).
בס"ד, י"ב אדר תש"פ, 827-2/פ'האם ידוע לכבודו מה פסק מרן הראשל"צ בהדיא לגבי טלטול מנורת לד / חוט להט בשבת וביו"ט ?
והנה עוד מכתב לגבי הדלקת נרות שבת בנורות לדמצ"ב בזה מכתב שנשלח אלינו מידידנו בחו"ל ר' יעקב אחואן יצ"ו.
המכתב יועד לכבוד הרב הלל פוקס שליט"א, רב בית החולים של אוניברסיטת "מאנהאסט" בניו יורק.
אך יש את שיטת הפוסקים האומרים כי מברכים בהיות ואני נהנה מהאור, אם כן אף אם נאמר שאין חוט להט וכדברי כת"ר, עדיין שייך לברךויש לציין, שכיום כמעט לא מצוי מנורות כאלו, אלא תאורת לד אין בה חוט להט אלא הדלקה אלקטרונית, ע' בהליכות שבת ח"ב עמ' צו.
רבים הפוסקים האומרים כן, לברך. וראה בזה באריכות בהלכה ברורה סימן רסג.אין לחוש לסב"ל?