• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

רבותי מהפכה

אני בטוח שהרבה בחורים כאן יעלו לך כל מיני לבטים שהיו להם בישיבה אשכנזית
ולמשל תוכל לראות ספר של הרב מאיר פנחסי תורת הישיבה הבדלים בין ספרדים לאשכנזים בפסק הלכה שישיבה בשר חלק בישולי גויים וכדומה
עצם זה שאתה מחזיק סידור אחר שומע שיעור כללי אחר נוסח תפילה אחר

זה דברים מאד פשוטים...
דווקא הדברים האלו לא הפריעו לי שהייתי אצלהם בישיבות

הבעיה שאתה מכליל את כל הספרדים כציבור אחד.
אין שום קשר בין בחור הלומד בישיבה ליטאית שאבותיו גם התחנכו במוסדות ליטאים, לזה שהוריו מכרו אבטיחים בשוק הבוכרים..
זה הגדרה גזענית מובהקת להכליל אנשים לפי צבע עורם או ארץ מוצאם אין שום קשר בניהם והם בכלל לא אותו ציבור זה שהם מתפללים אותו נוסח לא הופך אותם לדומים במשהו.
לכן זה עוול עצום להכריח אדם שמעוניין להתחנך כפי שקיבל והתחנך בביתו לשנות את סגנונו רק בשביל שלספרדי שלא התקבל לישיבה ליטאית לא ירגיש דפוק..
לכן אין לי שום עיניין להגדרה עצמית ממי שמתפלל בנוסח שונה ולא מכליל את עצמי עם ציבור שהמחנה המשותף היחיד הוא אותו הנוסח..
נכון מאוד
אבל יש מבחר ענק בעולם הספרדי
אף הורה של בחור ביסודות לא מוכר אבטיחים!!! עכ"פ רוב
אז מה אתה זורה חול בעיניים
אם האשכנזים היו מרגישים איתי בגובה העיניים, הכל היה טוב אבל הם לא

נערך לאחרונה על ידי מנחה:
אנחנו נעבוד עם הרבה אנשי שטח ושכנוע {ויש כבר רשמים כאלו}
אנחנו לא נעבוד בכפיה
חלילה לנו מלכפות
כל מי ששמע על התוכנית ברך על כך בחום
מי שרוצה שימשיך לבנות את ביתם בצילם של אחרים, שימשיך לחנך את ילדיו שהם בסך הכל "צל" של אילנות גבוהים שמסתירים את הרע ומראים את הטוב ויוצא להם העניים כי הם אלופים בלהסתיר את הרע את הכביסה המלוכלכת
בזה הם הרבה יותר מוצלחים מאיתנו

כמובן שאחרי שנעשה את המהלך הזה והספרדים הפצצות יעזבו את הישיבות האשכנזיות אנחנו נסנן סינון מטורף!
הן מבחינה רוחנית והן מבחינה מנטאלית!
יהיה ישיבות של פרומרים ורק פרומרים!
יהיה ישבות יותר פתוחות.
יהיה ישיבות בני ברקיות, ויהיה ישיבות של פריפריה
יהיה ישיבות ירושלמיות, יהיה ישיבות של בחורים חושבים {ואז יהיו מי שיצאו נגד השיטה שלהם וכו' וכו'}
את זה למדנו מאחינו האשכנזים המתוקים, להפריד! לא לעשות ג'ונגל של דעות
מי שהוא פרומר הוא לא צריך ללכת לישיבה של פריפריה רק בגלל שהוא ספרדי וכן להפך בחור מהפריפריה לא אמור לסבול מהג'וקים של הבניברקים רק בגלל שהוא ספרדי
קדימה למלחמה מי להשם אלי
בואו נהפוך את העולם לפתור את הבעיה שאנחנו סובלים ממנה 70 שנה
בואו נעצור את הנשירה של אלה שלא מתקבלים
בואו נחזיר את הכבוד העצמי!
הכבוד שנמצא בתת מודע של בחורינו שחשוב לאין ערוך ומשפיע על כל עתיד חיינו
ושוב בבקשה לא לגרור את האשכול לנושא השפל הנקרא גזענות ונחיתות
בינינו, אנחנו הספרדים לא חסר לנו בגזענות, וזה רגש טבעי, וכל אחד יעבוד על המידות שלו.
ובבקשה לא להסיט את הנושא החשוב של הצלת עולם התורה ודור העתיד לנושא של גזענות וכו'

את מי אתה כולל כאן???
מי זה אנחנו?
יש מי שהתחנך בצורה מסוימת ולא מעוניין בצורת חינוך כפי שאתה מגדיר 'ספרדית' רואה את השיטה המשטרית כאסון וכחוסר בנייה של הבחור..
וכאן אני חוזר על מה שכתבתי בעבר אין שום מחנה משותף בן אלה שהתחנכו כמה דורות בישיבות ליטאיות לאלו שלא..
זה טעות להגדיר אותם כמגזר אחד רק בגלל שמתפללים אותו נוסח..
ולא יעלה על הדעת שאחד שמתפלל אותו נוסח יצטרך להתחנך בצורה שלא התחנך בה רק בגלל הנוסח המשותף..

כבודו רק מחזק ומדגיש את הסיבה האמתית למה בוגרי ישיבות ליטאיות מעונינות לשלוח רק לישיבות ליטאיות משום שמעונינים בצורת חינוך כפי שהתחנכו ובסגנון הבחורים כפי שהתרגלו..
ולא מתאים להם הסגנון המשטרי [שברובו ממשיך גם בכולל]בדיוק כפי שלא מתאים לבחור אשכנזי..
אני גדלתי מגיל 0 אצל אשכנזים יש לי מנטאליות של אשכנזי
אבל כמוני יש עוד הרבה ולהם אני קורא
כיום הישיבות האשכנזיות מתפרנסות משתי עולמות א יש להם את ה50 אחוז טובים שלהם וחמישים אחוז רעים שלהם ועוד חמישים אחוז טובים שלנו ככה שנוצר להם ישיבות איכותיות ביותר ואנחנו נשארים עם החמישים אחוז הרעים שלנו
הגיע הזמן שנדאג לעצמנו
הגיע הזמן שנתפח על השכם לעצמנו ונפסיק לשכנע את עצמנו כמה טוב שמה אלא נתחיל להבין שיש לנו גם מעלות
הבעיה שנחנו לא יודעים ליחצן את עצמנו לכן אנחנו בטוחים שאוי ואבוי אם נפתח מוסדות בלי לקבל את כל המעלות מהעליתות
אם קטן אתה בעניך ראש בני ישראל אתה

זה בא כתגובה מול התעמולה הדמגוגית האדירה שמנסה להסביר שכאילו הספרדים בישיבות ליטאיות מרגישים סוג ג'.
וזאת במטרה אחת ויחידה לחזק את המוסדות שלהם..
ולא היא בחור בישיבה אשכנזית אם הוא לא חריג הוא מרגיש מצוין ואין שום סיבה שיקריב את חייב רק בשביל הצלחת הרישום של מישהו אחר..
אני אומר בואו נהפוך את הישיבות הספרדיות ליותר טובות מהאשכנזיות!!!!!!!!!!!
איך??
על ידי שהספרדים הטובים הפרומרים הכישרונים נתארגן "ביחד" עם דגש על המילה "ביחד" ונלך לישיבות ספרדיות
זה לא יהיה קל
אבל בכך ניצור מהפכה ועולם הישיבות הספרדי ידמה באיכותו לעולם הישיבות האשכנזי
אם אתה חושב שגם אם כל הספרדים יפסיקו ללכת לישיבות אשכנזיות עדיין ישיבות שלנו יהיו פחות טובות, אתה טועה!
תוסיף לזה את כל המעלות הטובות שלנו ששכחנו אותם או שהשכיחו לנו אותם או ששכנעו אותנו שזה לא חשוב והמציאות טפחה לנו על הפנים
אנחנו לא יודעים לריב גם שהיה מריבה של שס מול מפלגת יחד זה לא החזיק מים מאידך המחלוקת של פונביז מחזיקה 40 שנה וכל תקופה זה רק הולך ומתפצל לעוד פלגים ועוד פלגים עוד חילול ה ועוד חילול ה
ולא אל תגיד לי לשם שמים אני לא קונה את זה
רבותי תפסיקו להתפלפל אנחנו רוצים רפרומה בעולם הספרדי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
בואו יחד איתי כל מי שיכול להצטרף וגם מי שחושב שהשנה איבדנו את הרכבת שידע שאני לא ממהר לשום מקום שנה הבאה יש שוב רישום ומעכשיו אני מתחיל לתכננן צעדי כינוסים דרמטיים כינוסים לבחורי שיעור ג ישיבה קטנה אשכנזית
נכון זה עבודת נמלים אבל בשביל מהפכה צריך לעבוד נצטרך להוציא לכנס מכל ישיבה אשכנזית את השש ספרדים שנמצאים בשיעור ג

א יש בחורים שהולכים לישיבה אשכנזית סוג ד במקום ישיבה ספרדית סוג ב
ואת זה שתינו מודים שצריך לעקור
אתה מזכיר לי שכשהייתי בישי"ק ש"ג, א' הבחורים המוצלחים בשיעור רצה להכנס לחברון גאולה, וביקשו ממנושיביא עוד אשכנזי. ואז הר"מ שלי (אשכנזי) אמר להם, אני מביא לכם בחור מצויין ואתם מבקשים שאני יביא לכם עוד בחור בינוני?!
[בסוף הבחור מהשיעור שלי הגיע לוולפסון, והיה מהמצויינים שם].

דבר איתי אחרי שתתחתן ויהיה לך ילד בן 3
ותתחיל להתדפק על המשיב סדר ג שיעזור לך בפרוטקציה לחיידר
את הילד שלי קיבלו ברוך ה
אבל אני לא חושב רק על עצמי
לא הצלחת לשכנע את עצמך?
מה עם לחשוב על אחרים על כך אתה מטיף לאחרים?

נכון מאוד
אבל יש מבחר ענק בעולם הספרדי
אף הורה של בחור ביסודות לא מוכר אבטיחים!!! עכ"פ רוב
אז מה אתה זורה חול בעיניים
אם האשכנזים היו מרגישים איתי בגובה העיניים, הכל היה טוב אבל הם לא
לא ענית, עדיין המון מהציבור הספרדי מרגישים בציבור האשכנזי יותר בנוח מאשר בציבור הספרדי, א. כי ככה הם התחנכו ב. כי המוסדות האשכנזיות הם מעורבים והספרדים הם רק ספרדים...

אני חייב לשתף אתכם על שיחה שהיה לי עם אברך היום בערב.
אותו אברך ספרדי יקר בא לבקש את עזרתי להכניס את ילדו בחיידר שלא התקבל כשהתחלתי לברר מדוע לא התקבל והתברר לי שידו של אחד מאנשי המהפכה הספרדית במעל וזה לא מקרה ראשון שאותם חצופים אינטרסנטיים מהלכים אימים על המוסדות האשכנזים בעקיפין ובמישרים כדי לחזק את האינטרסים האישיים שלהם..
ואני שואל ותמה מאין העוז והחוצפה להכריח אנשים בצורה כה מחפירה ללכת למוסד שאינם חפצים רק בשביל שהמזרחי מדימונה ירגיש טוב בישיבה ולו יצויר לשיטתם שהמקום הטוב ביותר לספרדים הוא רק במקום שכולם אותו צבע עור ואותו נוסח.. אבל זה רצונו של אדם רוצה להישאר נחיתי ולרדוף אחרי האשכנזים וכו' וכו' ומי התיר לכפות אדם נגד רצונו..
הנה כל היום אני שומע על הטענות השקריות והדמגוגיות של אנשי המהפכה על הרודנות של האשכנזים ואני שואל האם יש למישהו ספק שאם לו יצוייר היה להיפך שעולם התורה היה של הספרדים והאשכנזים היו המיעוט שצריכים להיכנס לא היו נוהגים בכפל כפליים הרי ההתנהגות הנלוזה של אותם עסקנים רשעים היא הרבה יותר גרועה ודורסנית..
לכן אני קורא לאותם עסקנים ושולחיהם הניחו לנו ותנו לנו להחליט היכן המקום הטוב לילדינו ואם יהיה לנו ספק בדבר לא נפנה למודעות רחוב או לעסקנים אלא לרבנים שאנו חפצים ומכירים ואל תיכפו עלינו גם אם אתם משכנעים את עצמכם שזה הכי טוב בשבילינו..

אותו אברך ספרדי יקר בא לבקש את עזרתי להכניס את ילדו בחיידר שלא התקבל כשהתחלתי לברר מדוע לא התקבל והתברר לי שידו של אחד מאנשי המהפכה הספרדית במעל וזה לא מקרה ראשון שאותם חצופים אינטרסנטיים מהלכים אימים על המוסדות האשכנזים בעקיפין ובמישרים כדי לחזק את האינטרסים האישיים שלהם..
ואני שואל ותמה מאין העוז והחוצפה להכריח אנשים בצורה כה מחפירה ללכת למוסד שאינם חפצים רק בשביל שהמזרחי מדימונה ירגיש טוב בישיבה ולו יצויר לשיטתם שהמקום הטוב ביותר לספרדים הוא רק במקום שכולם אותו צבע עור ואותו נוסח.. אבל זה רצונו של אדם רוצה להישאר נחיתי ולרדוף אחרי האשכנזים וכו' וכו' ומי התיר לכפות אדם נגד רצונו..
הנה כל היום אני שומע על הטענות השקריות והדמגוגיות של אנשי המהפכה על הרודנות של האשכנזים ואני שואל האם יש למישהו ספק שאם לו יצוייר היה להיפך שעולם התורה היה של הספרדים והאשכנזים היו המיעוט שצריכים להיכנס לא היו נוהגים בכפל כפליים הרי ההתנהגות הנלוזה של אותם עסקנים רשעים היא הרבה יותר גרועה ודורסנית..
לכן אני קורא לאותם עסקנים ושולחיהם הניחו לנו ותנו לנו להחליט היכן המקום הטוב לילדינו ואם יהיה לנו ספק בדבר לא נפנה למודעות רחוב או לעסקנים אלא לרבנים שאנו חפצים ומכירים ואל תיכפו עלינו גם אם אתם משכנעים את עצמכם שזה הכי טוב בשבילינו..
מילים כדורבנות

מקרה אחד מול מאות הפוכים!!!
ולהם כמובן מותר לא לתת לך להחליט איפה ללמוד, כשהם מחליטים שאתה לא מתאים, כי הם מקבלים רק אשכנזים ברמה שלך...

מקרה אחד מול מאות הפוכים!!!
ממש לא!!
אולי המקרה הזה הוא קיצוני אבל אני יודע מידיעה ברורה על ערים מסוימות שאנשי המהפכה מכריחים את המוסדות האשכנזים לקבל אחוזים בודדים של ספרדים בשביל להכריח את אותם שלא התקבלו לבא אליהם וזה פשע בל יתואר להכריח אנשים למלאות אינטרסים אישיים ולשלול מההורים את השיקול דעת מה טוב לילדיהם..

ממש לא!!
אולי המקרה הזה הוא קיצוני אבל אני יודע מידיעה ברורה על ערים מסוימות שאנשי המהפכה מכריחים את המוסדות האשכנזים לקבל אחוזים בודדים של ספרדים בשביל להכריח את אותם שלא התקבלו לבא אליהם וזה פשע בל יתואר להכריח אנשים למלאות אינטרסים אישיים ולשלול מההורים את השיקול דעת מה טוב לילדיהם..
ובמקומות שלא מכריחים אותם הם מקלים את הספרדים בלי מכסות...

לא ענית, עדיין המון מהציבור הספרדי מרגישים בציבור האשכנזי יותר בנוח מאשר בציבור הספרדי, א. כי ככה הם התחנכו ב. כי המוסדות האשכנזיות הם מעורבים והספרדים הם רק ספרדים...
אני שמח לבשר על סיפור ששמעתי בשבת
בעיר אופקים החיידר האשכנזי לא מקבל ספרדים בשום אופן
הגיע מאן דהו לרב הספרדי של אופקים ואמר לו כבוד הרב בושה וחרפה שלא מקבלים אותנו ,
ענה לו הרב זה הוראה שלי!
ירבו כמותו בישראל ומכאן תצא הקריאה לכלל מקהלות האשכנזים בארץ הקודש, בבקשה ממכם אל תקבלו אותנו
אנחנו מתחננים אליכם אל תכניסו את ילדינו למוסדותיכם, אל תעשו בנו מנהג בזוי הנקרא הפרד ומשול, אל תקחו לנו את הטובים ותשליכו את השאר אל פח האשפה...
והפלא ופלא!!!!!!! מה קרה באופקים??????? החיידר הספרדי היום הוא חיידר הכי איכותי שיש
כי זה אנחנו! באמת שלנו אנחנו איכותיים אנחנו לא צריכים עזרא מאף אחד {פעם היינו צריכים ולכן מרן שלח את בניו לישיבות אשכנזיות היום אנחנו כבר ילדים גדולים שיודעים להסתדר בלי אבא ואמא}

לא יעזור כל הדיבורים האלו כל זמן שה"גדולים והמיוחסים והעסקנים והעשירים" עוד כיוצא בזה ממשיכים להחניף אליהם לשלוח אצלם , חבל על הזמן בדיוק כמו מה שקורה עם הרפורמה שהימין נחיתי מול השמאל

חזור
חלק עליון