• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • "המרכז למורשת מרן" שמח לבשר לציבור היקר על פתיחת קבוצת הצ'אט "מורשת מרן אונליין" בה יובאו חדשות ועדכונים מעולם התורה, וכן תכנים תורניים מעניינים כולל קטעי וידאו, תמונות והנעשה בעולם הישיבות.

    >> להתחברות לחצו עכשיו:

    https://news.moreshet-maran.com/

    לשליחת עדכונים לחצו כאן, או שלחו למייל: news@moreshet-maran.com

    נ.ב. צ'אט זה מאושר בנטפרי.

שאלה שאף אחד לא דן בה

יוסף דהן

Well-known member
מועדים לשמחה
א. האם כאשר עושים סילוק שלחן בסוכה
מותר לשתות מים חוץ לסוכה שהרי כעת צריך לברך שהכל ונפשות? ואין לו מה שמקשר לברכת המזון שמחייב אותו סוכה

שאלה נוספת באור השבת כתב שרשאי לברך שהכל לאחר שנטל ידיו טרם המוציא לפטור השתיה על סוכריה
האם יש סדר עדיופות בשהכל?
למשל שיש ל כס מים סוכריה וחביתה בודאי שאין לברך על החיבתה אלא אם כן אין לו מים וסוכריה אך שיש לו סוכריה ומים זה משנה על מה יברך?
 
ב"ה
שלום וברכה,
א. בחזו"ע סוכות עמ' קעט והלאה מבואר שכל מה שאוכל בסעודת קבע, ואפילו פירות לקינוח, כל שלא סיים לגמרי מכל וכל ובירך ברכת המזון, חייב בסוכה, ואסור לאכול בביתו, וכן אם שכח לברך לישב בסוכה עדין יברך כל עוד שלא בירך בהמ"ז ואוכל מאותם פירות. ולדבריו וטעמו ונימוקו שם מבואר דהוא הדין והוא הטעם לאם עשו סילוק שלחן, עי' עליו ודו"ק.

ב. סוכריה עדיף שלכ"ע אינה נפטרת בהמוציא, משא"כ מים לא יצא מספק ברכה שא"צ.

בברכה רבה,
ומועדים לשמחה
 
אין לך הרשאות מספיקות להגיב כאן.
חזור
חלק עליון