אברך מבני ברק
Well-known member
לתשומת לב: אדם ששכח לומר רצה והחליצנו בסעודה שניה של שבת שובה אינו חוזר כיון שי"א שאפשר להתענות בשבת זו!
דחוק מאוד לפטור במקום שיש ספק דאורייתא שחייב.אור לציון ח"ד עמ' עו פסק לחזור כרגיל, משום ששיטת רב נטרונאי שיטה דחויה בפוסקים, ולא חוששים לשיטה דחויה.
ועיין במשנ"ב סימן קפ"ח ס"ק יט ובשעה"צ ס"ק טו שמצדד כמו המג"א שלא חוזר.
וראה בהליכות מועד להרה"ג אופיר מלכא שליט"א על יום כיפור עמ' ר' והלאה ובהערות, והוא פוסק בעיקרון שלא צריך לחזור, והחוזר וסומך על האור לציון יש לו על מה שיסמוך.
לתשומת לב: אדם ששכח לומר רצה והחליצנו בסעודה שניה של שבת שובה אינו חוזר כיון שי"א שאפשר להתענות בשבת זו!
הוא ביקש מקור לדברי הר' קנתן וכולם פה לא הביאו מקור לדבריו, ויש שהביא מקורות להיפך...תודה על ידיעה, אפשר מקורות.
נשמע קליל מדאי. זה ברכות דאורייתא אם מותר לחזור אז חייב לחזור, ואם אסור לחזור זה ברכות לבטלה. (אי אפשר לעשות נדבה בברכת המזון!!!)וראה בהליכות מועד להרה"ג אופיר מלכא שליט"א על יום כיפור עמ' ר' והלאה ובהערות, והוא פוסק בעיקרון שלא צריך לחזור, והחוזר וסומך על האור לציון יש לו על מה שיסמוך.
השאלה אם יש בזה את הכלל שהלכה כיש בתרא, או שמזה שסיים שבליל שבת צריך לחזור משמע שביום שבת לא צריך לחזור. (ובצירוף שכך אמר מרן זצ"ל נראה לכאו' שכך יש להורות ולחשוש לסב"ל).
כמדומני שכתב או אמר פעם שהוא כן נוקט את הכלל הזה גם בספריו.אין אומרים כלל כזה בילקו"י
ולכן זה יותר דומה לסתם ויש?זאת ועוד כאן אינו י"א וי"א, אלא י"א ויש חולקים
נראה לי שיש לחלק. כאן זה עצם היום בשבת אפשר לצום בה ולכן אינו כשבת רגילה, ומשא"כ תענית חלום עדין השבת נשארה בחיוב ורק האדם עצמו שהחליט לצום, והפקיע מעצמו אותו תענית אבל עדין החיוב בשבת נשאר, ולכן צריך לחזור.אלא פשוט זה כמו תענית חלום שכתוב מפ' במרן שיכול לצום באותו שבת, אבל פשוט שאם החליט לאכול ושכח רצה בברכת המזון שחוזר ודו''ק.
אולי כבודו יעלה כאן להגדיל תורה.לסיכום אני כתבתי על זה תשובה
אני פשוט לא יודע איך מעלים אם תשלח לי מייל אני אשלח לך שתוכל להעלות אותהאולי כבודו יעלה כאן להגדיל תורה.