אולי נכון, לא נכנס,אלא רק דקלם
אבל בו יחד לא נברח ממה שנכון
עי' בדברי רה"י תפרח ...
אולי נכון, לא נכנס,אלא רק דקלם
אף אחד מגדולי הפוסקים לא התיר את הפאות [המצויות] של זמננו [אינני מדבר על האחוזים הבודדים של הסבתות]תפוס את הרעיון.. מי שמתיר כי סומך על גדולי הפוסקים לא שייך שיהיה בו פגם כלשהו..
[ד.א. כל הנשים בגיל זה פאותיהם נהפכות לקש אם לא מחדשים אותה.. ובדר"כ כבר אחר עשור הפאות דוהות ומאבדות את צבעיהם ונדמין כקש..
וכל עוד לא תלו הפוסקים את היתרם רק בפאה שדהתה לאחר שנים.. אינו ראיה לכלום..]
אינני יודע על מה יצא הקצף.פעם שמעתי מאדם חכם משפט חכם 'אם לא לומדים לא יודעים'
זו תגובה שמוכיחה שאין הכותב למד סוגיא זו כלל אלא רק דקלם מודעות רחוב ופשקווילים..
כתוספת לדברי הרב בנימין לוריא שכבר הגיב ע"ז בטוט"ד.עוד משהו שלא הבנתי בעניין הנ"ל אני רואה בית כנסת שבאים נשים חילוניות בלי כיסוי ראש ואין פוצה פה ומצפצף,
ואילו כשבאה אשה עם פאה אוי ואבוי, שומו שמים והזדעזעי ארץ.
עוד לא הבנתי אני מכיר אישית אנשים עם טלוויזיה ואייפון פרוץ שמדברים כל היום על הפאה?
למישהו יש הסבר לתופעה הזאת מאיפה זה מגיע?
זה פשוט הזוי.
אני כותב מידיעה.אף אחד מגדולי הפוסקים לא התיר את הפאות [המצויות] של זמננו [אינני מדבר על האחוזים הבודדים של הסבתות]
וכבר התריעו ע"ז כל גדולי ישראל, הגריש"א והגרש"ז והשבט הלוי ועוד ועוד, והדגישו שהפאות שדיברו הפוסקים לא היו כמו של היום.
והדברים ידועים ומפורסמים [למי שרוצה לדעת]
יש הרבה נשים שהולכות כמו פרוצות ולא על זה מדובר, ודרך אגב אלו שלא הולכות עם פאות כראוי גם על בגדיהם אי אפשר למצוא רב שמתיר ללכת כך, [מעניין פאות הם רוצות דווקא ארוך ובגדים דווקא קצר].אף אחד מגדולי הפוסקים לא התיר את הפאות [המצויות] של זמננו
מרן האגרות משה כן מתיר.אף אחד מגדולי הפוסקים לא התיר את הפאות [המצויות] של זמננו [אינני מדבר על האחוזים הבודדים של הסבתות]
וכבר התריעו ע"ז כל גדולי ישראל, הגריש"א והגרש"ז והשבט הלוי ועוד ועוד, והדגישו שהפאות שדיברו הפוסקים לא היו כמו של היום.
והדברים ידועים ומפורסמים [למי שרוצה לדעת]
אין דברים באגרות משה על נידון זה של פאות הנראות כשער ממש.מרן האגרות משה כן מתיר.
אולי יגלה לנו כת"ר מי הם הרבנים שהתירו?אני כותב מידיעה.
ישנם נשים שהולכות עם פאות יפות ולא ארוכות שהם כשרות אומנם לא כל הרבנים מתירים אותם, אבל יש הרבה רבנים שמתירים אותם, ואי אפשר לכתוב
יש הרבה נשים שהולכות כמו פרוצות ולא על זה מדובר, ודרך אגב אלו שלא הולכות עם פאות כראוי גם על בגדיהם אי אפשר למצוא רב שמתיר ללכת כך, [מעניין פאות הם רוצות דווקא ארוך ובגדים דווקא קצר].