ראיתי תשובה של הגר"א וייס שליט"א שלא צריך שמן זית שראוי לאכילה (לנר חנוכה) שגם בבית המקדש לא היה השמן ראוי לאכילה שלא היה להם את כל כלים החדשניים שיש לנו היום, ממילא לא יכלו לייצר שמן כמו שלנו וגם השמן שאינו ראוי לאכילה נחשב ראוי וכו'.
שאלני חבר, והרי הערבים מכינים שמן זית בכלים מאוד פרימיטיביים ובכל זאת יוצא להם שמן משובח מאוד וראוי לאכילה גם באמות מידה של זמננו, הנה ראיה שאפשר לייצר "שמן זית ראוי לאכילה" גם בלי כלים חדשים ומשוכללים?
שאלני חבר, והרי הערבים מכינים שמן זית בכלים מאוד פרימיטיביים ובכל זאת יוצא להם שמן משובח מאוד וראוי לאכילה גם באמות מידה של זמננו, הנה ראיה שאפשר לייצר "שמן זית ראוי לאכילה" גם בלי כלים חדשים ומשוכללים?