תמונות מרן במועצת הרבנות עם עמיתו הרב גורן

זה הדיבור שלי מחילה מן החכמין.
מה הפירוש זה הדיבור שלך, לא הבנתי.
וגם יש לי עצה טובה בשבילך ידידי היקר, כל פעם שיש סיומת של האות נ תכתוב מ, ואז מקסימום יהיה הרבה מם בסוף מילה. ואחר תקופה תתאזן לכתוב כל דבר במקומו הראוי לו...

עוד מקום שמצאתי שהזכיר מרן זיע"א את הרב גורן

יביע אומר חי"א אבן העזר סי' ז'

הנושא שם היה- זוג שהיו נשואים נישואין שניים ונולדו להם ילדים, ולא הסתדרו הבעל והאשה וכו', ואח"כ הועלה חשש דשמא בכלל התחתן עמה שהיא היתה אשת איש, כי האשה כלל טענה שהגט מהבעל הקודם הגיע לה בדואר ולא ע"י שליח, והיא כלל לא היתה נוכחת בשעת מעשה הגט בב"ד, והבעל [הראשון] טען ג"כ שאינו יודע אם הגט הגיע לאשה כי היא לא היתה נוכחת שם בשעת מעשה של כתיבת הגט, ולכן- יתכן שהגט כלל לא חל, והיא התחתנה בשנית והביאה ילדים כשהיא א"א.

התיק הגיע לידי מרן זיע"א ביום ששי ר"ח תמוז תשמ"א, [כנכתב שם בריש תשובת מרן].

ושם כותב מרן להתיר הילדים להנשא, - ואז בסוף התשובה כותב מרן זיע"א,

"והן עתה ראיתי לעמיתי הגר"ש גורן שליט"א הרב הראשי לישראל שגם הוא הסכים עמנו להתיר, ולכן יש להורות למועצה הדתית למחלקת הנישואין להרשות למבקשת להנשא כדת משה וישראל"

-
עוד נקודה שקשורה לעניין זה
אמנם לא במישרים אלא בעקיפין.

ה- "מי שברך לחיילים" הידוע שנוהגים לומר בבתי כנסיות, בפתיחת ההיכל, חיברו הרב גורן
לכןמנגנולשנותולומרואירךוישמוראתחורייששיותוארכיכולליםעומיםעלמשמרארצינומגווכו

-

לכןמנגנולשנותולומרואירךוישמוראתחורייששיותוארכיכולליםעומיםעלמשמרארצינומגווכו
איני יודע מה מנהגך הפרטי, אני מתכוון מנהג עמך בית ישראל ומה שמודפס בכל הסידורים הידועים, זה ששיפצת לבחורי הישיבות ואברכי הכוללים זה כבר נוסח שלך ותפילה שלך, אשריך וטוב לך, אך אין זה קשור לנידונינו

נושאים דומים בפורום

חזור
חלק עליון