כבודו לא ראה ילקו"י פסח?המדקדקים יראו שהרב יצחק שליט"א לא להוט להתיר את זה. הוא כמעט ולא מתייחס לזה, רק בצורה אגבית או תלמידים שהיו אצלו וכו'. זה לא בוער לו, כמו שבוער לכמה מחו"ר הפורום כאן.
כבודו לא ראה ילקו"י פסח?המדקדקים יראו שהרב יצחק שליט"א לא להוט להתיר את זה. הוא כמעט ולא מתייחס לזה, רק בצורה אגבית או תלמידים שהיו אצלו וכו'. זה לא בוער לו, כמו שבוער לכמה מחו"ר הפורום כאן.
בגלל שאני מבין שהתגובה מופנה כלפיי - כבודו כלל לא מכיר אותי וחבל שהוצאת דבר זה מפיך.יש כאן בעל תשובה לא מודרך.
לדעתי אינך צריך כלל להתייחס להודעות כאלו פוגעניות.בגלל שאני מבין שהתגובה מופנה כלפיי - כבודו כלל לא מכיר אותי וחבל שהוצאת דבר זה מפיך.
אני משתדל שלא, אך כשקושרתי להודעה הזו מההתראות לא יכולתי להתאפק.לדעתי אינך צריך כלל להתייחס להודעות כאלו פוגעניות.
בסיום דבריו, התייחס הרב [אברהם] יוסף גם להיבט ההלכתי של מוצרי המפעל, ככל הנראה מצות המיוצרות לקראת פסח. הוא ציין כי "מי שמקפיד לאכול כל השבוע רק מצות שמורות, שלא יאכל מהעוגיות מצות עשירה, כי הקמח הוא לא קמח של שמורה".
השם ישמח אותך. אל תחוש לכל המלעיגים עליךבגלל שאני מבין שהתגובה מופנה כלפיי - כבודו כלל לא מכיר אותי וחבל שהוצאת דבר זה מפיך.
כל הכבוד אשריך שזכית להיות כמאמר חז"ל "הנעלבים ואינם עולבים" אשריך!!בגלל שאני מבין שהתגובה מופנה כלפיי - כבודו כלל לא מכיר אותי וחבל שהוצאת דבר זה מפיך.
במחילת כבודךבגלל שאני מבין שהתגובה מופנה כלפיי - כבודו כלל לא מכיר אותי וחבל שהוצאת דבר זה מפיך.
כמה כאן העירו לך על זה, חבל שאתה לא מקבל.גם אם הראשל״צ יבוא על מפתן ביתי ויגיד לי לאכול, ויאכל מול העיניים שלי, אני לא אוכל.
יש חילוק בין ״הלכה״ לבין ״הוראה״.
מי שלא מבין את החילוק, חבל להמשיך בדיון.
איפה ראית בדבריי פגיעה בכבוד חכמים חלילה?אבל כשזה מגיעה לפגיעה בכבוד חכמים
ודאי שמורו ורבו הוא אחד מגדולי הדור ומרן זצ"ל העריכו והעריצו וחיבבו יותר מבןאיפה ראית בדבריי פגיעה בכבוד חכמים חלילה?
יש לי דעת תורה ואיתה אני הולך, הגם שזה לא דרך הראשל״צ יצחק יוסף שליט״א, שאני מכבדו עד למאד. (לא מדובר בדעת תורה של איזה משובש, אלא של תלמיד מובהק של מרן זצוק״ל, ואחד מגדולי וצדיקי הדור)
מכאן ועד להמציא שקר שאני בעל תשובה ״לא מודרך״, שהוא שקר גמור, אין הדף או הפורום יכול להולמו. כבר כתבתי פה מספיק פעמים באיזו ישיבה למדתי, ומי שיודע ומכיר את הישיבה, יודע אילו תלמידים יוצאים ממנו, ודו״ק.
סרו הספיקות בדעת מרן שליט"אלכאורה כאן משמע מדברי מרן שגם מי שמקפיד על מצה שמורה יכול לאכול בפסח...
תוכל להעלות?גופא מה שהביא אותי לנושא לכתחילה זה הכתבה הבאה של הרב אברהם יוסף
אדם נורמלי בר דעת, נפגע מכזה דבר.במחילת כבודך
אין מה להיפגע
להתמסכן? אחי, מה קורה? כתבו עליו דברים ממש פוגעים.ואין מה להתמסכן
אז מה? הוציאו כאן עליו שם רע.אף אחד לא מכיר אותך אישית
?ולא כל יום אומרים לך את זה
כאן אמרת דברים אחרים, אבל דבריך למעלה היו בצורה אישית ולא לעניין, וע"ז מדאורייתא כנראה אתה צריך לבקש ממנו מחילה, גם בפורומים לניקים בלתי מוכרים יש איסור אונאה.אבל כשזה מגיעה לפגיעה בכבוד חכמים, וחוסר הבנה בסיסית מה היחס אליהם, זה לא צריך להיאמר, זה חייב להיאמר, לדעת ולהודיע שמילים כאלה "גבוהות" ו"גדרים" כאלה "נשגבים" כמו שאמרת, שמהם הסקנת את המסקנא המוטעית שלך ביחס לגדול הדור, זה לא נובע מאיזה דעת תורה צרופה ח"ו.
זכותו לחלוק, הוא לא כפוף אליך.כמה כאן העירו לך על זה, חבל שאתה לא מקבל.
להיות בעל תשובה זה דרגה גבוהה מאדבגלל שאני מבין שהתגובה מופנה כלפיי - כבודו כלל לא מכיר אותי וחבל שהוצאת דבר זה מפיך.
במחילה אבל פגעת במישהו! אני שאול אותך היית רוצה שיגדירו אותך "בעל תשובה לא מודרך"? אני לא בא לחנך אותך ח"ו אבל אני מוחה בכל תוקף ומן הראוי שתבקש סליחהבמחילת כבודך
אין מה להיפגע ואין מה להתמסכן
אף אחד לא מכיר אותך אישית
ולא כל יום אומרים לך את זה
אבל כשזה מגיעה לפגיעה בכבוד חכמים, וחוסר הבנה בסיסית מה היחס אליהם, זה לא צריך להיאמר, זה חייב להיאמר, לדעת ולהודיע שמילים כאלה "גבוהות" ו"גדרים" כאלה "נשגבים" כמו שאמרת, שמהם הסקנת את המסקנא המוטעית שלך ביחס לגדול הדור, זה לא נובע מאיזה דעת תורה צרופה ח"ו.
כמה כאן העירו לך על זה, חבל שאתה לא מקבל.
ומהר...במחילה אבל פגעת במישהו! אני שאול אותך היית רוצה שיגדירו אותך "בעל תשובה לא מודרך"? אני לא בא לחנך אותך ח"ו אבל אני מוחה בכל תוקף ומן הראוי שתבקש סליחה
בעל תשובה זה המעלה הכי גדולה שיכולה להיות. אין ספק.במחילה אבל פגעת במישהו! אני שאול אותך היית רוצה שיגדירו אותך "בעל תשובה לא מודרך"? אני לא בא לחנך אותך ח"ו אבל אני מוחה בכל תוקף ומן הראוי שתבקש סליחה
לא חייב ללכת ולפסוק כמרן שליט"א. אבל כשיש גדול הדור לידך ואתה מצהיר שכך תתנהג. זה דבר שא"א להולמו.יש לי דעת תורה ואיתה אני הולך, הגם שזה לא דרך הראשל״צ יצחק יוסף שליט״א, שאני מכבדו עד למאד.
מכאן ועד להמציא שקר שאני בעל תשובה ״לא מודרך״, שהוא שקר גמור, אין הדף או הפורום יכול להולמו.
גם אם הראשל״צ יבוא על מפתן ביתי ויגיד לי לאכול, ויאכל מול העיניים שלי, אני לא אוכל.
זה נראה סיפור לא אמין בעלילאולי זה יפתור לך את השאלות.