זה הולך על כל הדיון פה שאתם מראים איך אפשר לדייק אחרת מדיוקים שעשו. וזה משליך על הכל. שהאחריות לעלות דברים בספר ולומר שעתו של רב פלוני היא כככה או אחרת לא קלה.לא הבנתי זה הולך על מעין שלושאו מנין מרפסות?
נ.ב. צ'אט זה מאושר בנטפרי.
זה הולך על כל הדיון פה שאתם מראים איך אפשר לדייק אחרת מדיוקים שעשו. וזה משליך על הכל. שהאחריות לעלות דברים בספר ולומר שעתו של רב פלוני היא כככה או אחרת לא קלה.לא הבנתי זה הולך על מעין שלושאו מנין מרפסות?
מרן ציין למשנה הלכות, ושם כתב כךוגם אם תבדוק בסוף הספר אין כלל התייחסות למקרה של ספק פחות מכזית ומקרים שונים שהם רק בהערות נמצאים בסוגרים וכאן לא נמצאו
וא''כ המסקנא שמרן לא הביא את הטז לענין ספק כללי אלא רק שאכל לפחות חי גרם.
ועדיף לומר כך מאשר שסתר עצמו במקורות או כיו''ב
איני נכנס לנידון כאן, כי עדיין לא הבנתי את הויכוח, אבל באופן כללי זה שמרן מציין לאיזה שו"ת אינו אומר שהוא מסכים עם מש"כ שם.מרן ציין למשנה הלכות, ושם כתב כך
שו"ת משנה הלכות חלק ה סימן לו
היוצא לן בס"ד דלכתחלה לא יאכל אפילו כשיעור כדי שיכלול בברכה אחרת היכא דמספקא ליה בברכה אחריתי ומיהו בדיעבד הרוצה לסמוך על הט"ז כדאי הוא לסמוך עליו וכן הסכים הא"ר כדבריו אות כ"ז והמאמ"ר אות ל"ז וכתב שם דגם הב"י רק לכתחלה קאמר ובמש"ז כתב דגם לרמ"א בדיעבד גמור יכול לכלול ועיין ח"א כלל נ"א אות כ' אבל בח"ש שליכא חיוב כלל לפענ"ד אין לכלול אותו בברכה מעין ג' כלל ושוא"ת עדיף כנלפענ"ד ע"כ.
מפורש שהתייחס לעצם הדין, וגם בזה בסוף דבריו קיבל הרב עובדיה את דברי הט"ז למי שרוצה לסמוך.
ואדרבה עד שאתה מעיר על הרב מלכה - תעיר על 'מאורות' שלא דייקו בזה, וקראו 'רק' מלמעלה, ולא כתבו שדעת הרב עובדיה שהרוצה לסמוך על הט"ז יש לו על מה לסמוך.
כאן הוא כתב ועכ"פ הרוצה לסמוך בזה על הט"ז והאחרונים הנ"ל יש לו על מה שיסמוך וכ"כ בשו"ת משנה הלכות.זה שמרן מציין לאיזה שו"ת אינו אומר שהוא מסכים עם מש"כ שם.
אני עדיין לא מבין באיזה נקודה, כלומר באיזה מקרה, כתב הרב @יוסף דהן שדברי ההליכות ברכות דלא כחזו"ע.כאן הוא כתב ועכ"פ הרוצה לסמוך בזה על הט"ז והאחרונים הנ"ל יש לו על מה שיסמוך וכ"כ בשו"ת משנה הלכות.
הדיון שלנו היה על מה הולך 'הרוצה לסמוך וכו', האם רק על האוכל י"ח גרם, או על כל ספק שיש, ובזה הבאתי את המשנה הלכות שציין מרן זצ"ל שמבואר דקאי על עצם הדין.
ביקשתי מהרב יוסף חיים אוהב ציון שליט"א והוא השיג לי ושלח לי במייל, בבקשה.יש למישהו אפשרות להשיג את השאלה לגבי הבר מצווה עם התשובה של הרב מלכה מהרדיו ?
לא אני ביקשתי. אבל מודה לך ומשבח אותך מאוד על הזריזות.ביקשתי מהרב יוסף חיים אוהב ציון שליט"א והוא השיג לי ושלח לי במייל, בבקשה.
זה אח של:ביקשתי מהרב יוסף חיים אוהב ציון שליט"א והוא השיג לי ושלח לי במייל, בבקשה.
בהקלטה לא שומעים שמדובר על אחד מבניו של הרוגי מרון. (לא שזה משנה כ"כ בפסק, כי יוצא שמותר מ"מ) אבל מהיכן מרן ידע על מי דיברו בשאלה?ביקשתי מהרב יוסף חיים אוהב ציון שליט"א והוא השיג לי ושלח לי במייל, בבקשה.
למה פנית דוקא אליו? יותר נכון, למה חשבת שיש לו את ההקלטה? מעניין.ביקשתי מהרב יוסף חיים אוהב ציון שליט"א והוא השיג לי ושלח לי במייל, בבקשה.
לא הבנתי מאי נפקא מינא? ביקשו הוא עשה חסד והשתדל בעניין ומגיע לו ייש"כ. בואו כולנו נזכור שבין המיצרים עכשיו.זה אח של:
מכתב גלוי לרבי יקותיאל אוהב ציון, היזהר שלא תיקרא תלמיד המבעט ברבותיו
ב''ה ב''ה למעלת כבוד מודעי משכבר הימים כרכא דכולא ביה, ב'ן פור'ת יוסף, ח''ר יקותיאל אוהב ציון נר''ו, בעל ספר שו''ת יעלת חן, זכר עשה ועו''ס ראה ראיתי אשר נטית גלילי ידיך במכתב גלוי עם תוכחת מגולה ואהבה מסותר'ת למרן חמדת ישראל רבינו יצחק יוסף שליט''א, ובאו בדבריך תוכחה על אשר אמר שהמשנה ברורה אינו...forum.moreshet-maran.comמכתב שני גלוי אל הרב יקותיאל אוהב ציון - האם המשנה ברורה מתאים לפי פסקי הספרדים
אל כבוד מעלת החכם הנעלה והמרומם אשר אנכי מכבדו ומוקירו באמת ח"ר יקותיאל אברהם אוהב ציון ינטריה רחמנא ויפרקיניה מכל בישא ועקתא הנה אנכי מניף קן קלמוסי בשנית אודות דברי מעלת כבודך על דרכו ההילכותית של מרן גאון ישראל ותפארתו המשנה ברורה, בהיות שתכף אוכיחך ואערכה לעיניך כי כד ניימת ושכיבת כתבת חלק...forum.moreshet-maran.comמכתב תגובה ומחאה בענין מכתב שהופץ ברשות הרבים ע"י הר' יקותיאל אוהב ציון
לפני כמה ימים הועלה כאן מכתב מחוצף, וכמובן נמחק ע"י המערכת. כעת קיבלתי מכתב של הגאון רבי אושרי אזולאי שליט"א, בו מגולל את הדברים ממבט תורני.forum.moreshet-maran.com
דברתי אתו על זה כבר(אחרי הוידאו שהעלו כאן שהרשל"צ שליט"א דיבר על זה דרך אגב) ואמר ששמע הקלטה אז ביררתי אם יש לו בהישג יד.למה פנית דוקא אליו? יותר נכון, למה חשבת שיש לו את ההקלטה? מעניין.
אולי גופא - כבוד הוא בעניין הקדיש בלבדיש לציין שבילקוט יוסף גופיה פסק כדברי הרב מלכה שאבלות י"ב חודש נוהגת בקטן שהגדיל, וצ"ע.
הצג קובץ מצורף 4244
הצג קובץ מצורף 4246
החי"א שציין הרב שליט"א כתב בסתמא 'משא"כ באבילות י"ב חודש', כלומר חילק בין אבילות שבעה ושלשים לאבילות י"ב חדש. מדבריו נראה שכל מה שנוהג בי"ב חדש נוהג בקטן שהגדיל, דאל"ה הו"ל לחלק בין אבלות י"ב חדש של שמיעת מוזיקה לבין קדיש בתוך י"ב חודש, ולא זהו חילוקו, ודוק.אולי גופא - כבוד הוא בעניין הקדיש בלבד
מ"מ המקרה המדובר לא היה על קטן שהגדיל באמצע ימי השבעה אלא אחרי. ומרן שליט"א כנראה רצה להביא ראייה לדבריו שאפילו באמצע ימי השבעה שהגדיל הדבר לא ברור שאסור, רק על כל פנים כתב להחמיר. אבל רק במקרה הספציפי של תוך ימי השבעה.החי"א שציין הרב שליט"א כתב בסתמא 'משא"כ באבילות י"ב חודש', כלומר חילק בין אבילות שבעה ושלשים לאבילות י"ב חדש. מדבריו נראה שכל מה שנוהג בי"ב חדש נוהג בקטן שהגדיל, דאל"ה הו"ל לחלק בין אבלות י"ב חדש של שמיעת מוזיקה לבין קדיש בתוך י"ב חודש, ולא זהו חילוקו, ודוק.
לא הבנתי, לגבי י"ב חדש מה ההבדל מתי הוא הגדיל? בכל מקרה הוא פטור מהשבעה, ועל זה אין נידון. הסברא שחייב בדיני י"ב חדש קיימת בכל מקרה.מ"מ המקרה המדובר לא היה על קטן שהגדיל באמצע ימי השבעה אלא אחרי. ומרן שליט"א כנראה רצה להביא ראייה לדבריו שאפילו באמצע ימי השבעה שהגדיל הדבר לא ברור שאסור, רק על כל פנים כתב להחמיר. אבל רק במקרה הספציפי של תוך ימי השבעה.