• שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

במחיצתם של רבותינו גדולי ומנהיגי הדור שליט"א

'זופניק בכיכר': במהלך החופה לבן של אחיו של שר הבריאות אוריאל בוסו מש"ס, ישראל בוסו ראינו את את זקן מועצת חכמי התורה של ש"ס הגאון רבי משה מאיה, הדיין הגאון הרב ציון זר ויו"ר ש"ס ח"כ אריה דרעי מאחלים מזל טוב לאב החתן ישראל בוסו; הרב הראשי לשעבר הגאון הרב ישראל מאיר לאו, הגאון חכם ניסים בן שמעון והגר"מ מאיה בסוד שיח תורני; שר הבריאות אוריאל בוסו בסוד שיח עם הפוסק הגאון רבי עמרם פריד; הרב הראשי לישראל הגאון הרב דוד לאו, הגר"מ מאיה והדיין הגאון הרב יצחק זר בלחיצת יד חמה

3846b890-a02f-11ee-95ee-8580622ba8ce__h1440_w1440.jpeg

'זופניק בכיכר': במהלך שמחת שבע ברכות לנישואי בנו של ח"כ ינון אזולאי מש"ס - הגם שיש בו רואים ח"כ מ'דגל התורה' - ראינו את יו"ר 'דגל התורה' ח"כ משה גפני בסוד שיח עם האדמו"ר רבי רפאל אבוחצירא, כשאבי החתן מעתיר בשבחיו

3cf155e0-a024-11ee-95ee-8580622ba8ce__h1200_w1200.jpg

'קיפקעס בחדשות JDN': את חבר מועצת החכמים של ש"ס הגאון רבי ראובן אלבז ראו ב'קיפקעס' כשהוא מתייחס לכל האירועים האחרונים שהתרחשו בעזה, ומבקש מעם ישראל להעתיר בתפילה

Screenshot_20231223-194311.png

אבל הוא היה השבוע רב מקדים, לא?
זה לפי הדיווח שהרב המקדים הוא:
השבת פרשת ויגש
הרב המקדים יהיה בעזרת השם ככל הנראה
הרב מנצור שליטא
מחוץ לארץ

כמובן אם יהיה שינוי נעדכן.
שמשום מה גם לא פורסם במאחורי הקלעים אלא בעידכונים בלבד...

הוא לא דובר של גפני?
אני לא מכיר אף אחד שם,
אבל בהחלט יכול להיות שהוא דובר של כולם,
מה הבעיה ??
פעם ככה ופעם הפוך, ופעם הפוך,
אלא שק"ק האם זה תלוי במי שמשלם יותר או במי שמשלם בזמן או בקידומים למיניהם, או ב..
שוב, אני רק מתבדח קצת, לא מכיר אף אחד !

אני לא מכיר אף אחד שם,
אבל בהחלט יכול להיות שהוא דובר של כולם,
מה הבעיה ??
פעם ככה ופעם הפוך, ופעם הפוך,
אלא שק"ק האם זה תלוי במי שמשלם יותר או במי שמשלם בזמן או בקידומים למיניהם, או ב..
שוב, אני רק מתבדח קצת, לא מכיר אף אחד !
גם של גפני וגם של הר' לאו.
החידוש הואר שהוא גם של מו"ר הראש"ל שליט"א.

ויסברג ב'בחדרי': בד"ה - הגאון חכם מנשה מנשה זצ"ל מרבני ישיבת 'אור החיים'. הלוויתו תתקיים בשעה 22:30 בבית הלוויות סנהדריה בירושלים.
הגאון הגדול רבי ראובן אלבז שליט"א מספיד בהלוית הגאון הרב מנשה מנשה זצ״ל מרבני ישיבת ׳אור החיים׳

חזור
חלק עליון