Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
הערה: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ו. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.
אתה סובר שלא יעזור, (כפי הבנתך בב"י) ומרן זצוק"ל סובר שכן יעזור וגם הוא ראה את ההקדמה של הב"י.
וא"כ אנחנו ממש מסתפקים למי להקשיב...
(כל עוד אתם דשים וחוזרים ומעתיקים ציטוטים מהתשובות של מרן זצוק"ל, למה שמשהו יקשיב לכם?? מרן ראה את כל מה שכתבתם וגם מה שלא כתבתם ופסק הכי)
וודאי שאני מוכן לשמוע... אבל כל עוד שאתה חוזר על דברים שמרן זצוק"ל ראה אותם, ופוסק אחרת אין לי מה להמשיך אתך כי אני סומך על דרך הפסיקה של מרן זצוק"ל יותר ממך.
(ודבריו ברורים כשמש אחר שמהר"ם אלשקר ומהר"י נבון ושו"ת בתי כהונה ועוד אחרונים אמרו שכך היה המנהג אפי' בדורו של מרן, ורוב האחרונים אחריהם כתבו שכך המנהג בדורם ואפי' שו"ת מהרי"ף שיצא על המנהג כתב בסוף "וכל המערער על מנהג זה אני דן אותו כמחטיא את הרבים")
וודאי שאני מוכן לשמוע... אבל כל עוד שאתה חוזר על דברים שמרן זצוק"ל ראה אותם, ופוסק אחרת אין לי מה להמשיך אתך כי אני סומך על דרך הפסיקה של מרן זצוק"ל יותר ממך.
(ודבריו ברורים כשמש אחר שמהר"ם אלשקר ומהר"י נבון ושו"ת בתי כהונה ועוד אחרונים אמרו שכך היה המנהג אפי' בדורו של מרן, ורוב האחרונים אחריהם כתבו שכך המנהג בדורם ואפי' שו"ת מהרי"ף שיצא על המנהג כתב בסוף "וכל המערער על מנהג זה אני דן אותו כמחטיא את הרבים")
כן!
לא קרה מעולם!!! שמרן חזר בו מאיזה הלכה בגלל שהבין את הסוגייא אחרת וכדו'
כל ההלכות שחזר זה מחמת שראה פוסקים אחרים שדיברו על הנושא או שראה ראשון שמסייע לדבריהם וכדו'.
- ובינתיים סיכום הטענות שיצא לך עד עכשיו. "לא בטוח שכך היה המנהג בדורו של מרן" (מה שמהר"ם אלשקר ומהר"י נבון ושו"ת בתי כהונה טוענים אחרת...) "המנהג נתפשט אחר דורו של מרן" (גם אם נאמר כך בזה אני סומך על כללי הפסיקה של מרן זצוק"ל שאפ"ה פסק כגאונים ובארתי לך היטב את טעמו ונימוקו.)
אז אם יש לך טענות אחרות אני ישמח לשמוע אבל אם אתה רוצה לחזור שוב ושוב על אותו נושא באמת אין טעם להמשיך...