• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

אתם אוכלים עוגיות פפושדו בפסח?

האם את אוכלים עוגיות פפושדו ?

• כן גם בפסח

קולות: 43 23.9%
  • כן אבל רק לפני ואחרי פסח

קולות: 77 42.8%
  • בכלל לא

קולות: 59 32.8%
  • פעם לא היינו אוכלים והיום שהשתפר המצב כן

קולות: 1 0.6%

• סה"כ בוחרים
    180
סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
אני לא הייתי שם
ולכן אני לא אוכל

ודי בזה
ואין ענין להאריך בוויכוח עקר.
היית בשחיטות? הייתי במעשרות ביקבים? הייתי במפעלי חטיפים? היית ביצור השמן? היית בחליבת הפרות, אולי חלילה זה גמלים בכלל?
ואיך אתה מעז לומר "בניגוד לאותם שגם לא היו" "אבל הם בטוחים שהכל טוב". הרב נקי היה.... הרב אברהם יוסף ועוד.

ובדיוק מחמת שלא נתנה התורה למלאכי השרת אסור לאכול פפושדו
כיון שא''א לדאוג שלא יהיה רוק וכיו''ב
ורק רציתי לחדש שאין מצווה דאורייתא לאכול פפושדו .
גם אין מצוה בשאר ימי הפסח לאכול מצה.
מצה היא הדבר הכי קרוב לחמץ....

היית בשחיטות? הייתי במעשרות ביקבים? הייתי במפעלי חטיפים? היית ביצור השמן? היית בחליבת הפרות, אולי חלילה זה גמלים בכלל?
ואיך אתה מעז לומר "בניגוד לאותם שגם לא היו" "אבל הם בטוחים שהכל טוב". הרב נקי היה.... הרב אברהם יוסף ועוד.
לכן בשחיטה אני אוכל הכשרים מסוימים בלבד
אבל כאן שיש כאלו שאומרים שזה חשש חמץ
מה ייתן לי ומה יוסיף לי שהרב אברהם אומרים שזה בסדר
ספק רעל לא אוכלים

לכן בשחיטה אני אוכל הכשרים מסוימים בלבד
אבל כאן שיש כאלו שאומרים שזה חשש חמץ
מה ייתן לי ומה יוסיף לי שהרב אברהם אומרים שזה בסדר
ספק רעל לא אוכלים
אתה מערבב שני נושאים. אתה טענת שיש כאלה שלא היו וטוענים שהכל בסדר... אבל אומרים לך שהם היו...
ואדרבה אלו שלא היו טוענים נגד.

ולכן אם היו גדולי תורה שאומרים לי שזה חמץ -
לא הייתי אוכל.
בדיוק כמו פפושדו.
אני דיברתי על הרוק והחומרות והבעיות שהמציא. אז בא נדבר על מצות.... אולי מהבגד של הרבנים שבאו לשם בטעות נפל פירור פיתה מהבוקר או בהפסקת צהריים אחד העובדים אכל מנת שווארמה וחלק מהלאפה יכנס לתוך המצה וכו'. די חבר'ה. אל תגזימו. רוק???

אתה מערבב שני נושאים. אתה טענת שיש כאלה שלא היו וטוענים שהכל בסדר... אבל אומים לך שהם היו...
ואדרבה אלו שלא היו טוענים נגד.לו יהי כדבריך שהמתנגדים לא היו
מבחנתי זה ספק
כיון שהם אנשים מספיק רצינים

ולכן אם היו גדולי תורה שאומרים לי שזה חמץ -
לא הייתי אוכל.
בדיוק כמו פפושדו.
אתה אוכל מצות מכונה בפסח?
אני לא הייתי שם
ולכן אני לא אוכל
בניגוד לאותם שגם לא היו
אבל הם בטוחים שהכל טוב
אולי תפסיק לצחוק עלינו כאן בפורום...
כל מי שהיה אומר שהכל טוב, ומי שאוסר היום זה בגלל חומרי ההתפחה וכד', ולא בגלל שמישהו אומר שהתנהלות המפעל לא טובה.
הרב יעקב יוסף היה.
לא רלוונטי להיום מי שהיה במפעל לפני שנים. (אם בכלל).

הגאון הרב בנימין חותה שליט"א בפינה ההלכה היומית באתר 'כיכר השבת' - א' ניסן:

"הלכה מדיני כשרות המוצרים לפסח. רבים שואלים אם לאכול עוגיות פפושדו בחג הפסח או בשבת ערב פסח. בפינה קצרה אני לא יכול להאריך. רבותיי, אני גם זכיתי להיות קרוב למרן רבי עובדיה, ויש לי הרבה מה לומר מהנתונים שבדקתי. הנושא הזה לא פשוט בכלל".

"רבותיי, יש פה רבנים גדולים שצועקים שמי שאוכל את זה, אוכל חמץ גמור בפסח! רק על הסיכוי הזה שהם צודקים, אני רוצה לראות אחד שייתן לתינוק שלו רמדיה בתחילת הפרשייה שהיו פרופסורים שאמרו לא להתייחס לצעקות".

"אין חובה לאכול פפושדו. פשוט לא לגעת בזה מיום לפני פסח עד אחרי פסח. לפני פסח זה בסדר, מערב פסח - סוף זמן אכילת חמץ, וכן בפסח - לא תיגע בו יד! לא לקחת סיכונים!".

"ואת כל הטענות אני מכיר, יש דברים שאני ביררתי עוד בחיי מרן רבי עובדיה, ותשימו לב, אף פעם לא הייתה להם כשרות של מרן הרב עובדיה, של בד"צ בית יוסף... ויש עוד מה להאריך, אבל הפינה קצרה... שומע לנו ישכון בטח. תודה רבה ופסח כשר ושמח".

הגאון הרב בנימין חותה שליט"א בפינה ההלכה היומית באתר 'כיכר השבת' - א' ניסן:

"הלכה מדיני כשרות המוצרים לפסח. רבים שואלים אם לאכול עוגיות פפושדו בחג הפסח או בשבת ערב פסח. בפינה קצרה אני לא יכול להאריך. רבותיי, אני גם זכיתי להיות קרוב למרן רבי עובדיה, ויש לי הרבה מה לומר מהנתונים שבדקתי. הנושא הזה לא פשוט בכלל".

"רבותיי, יש פה רבנים גדולים שצועקים שמי שאוכל את זה, אוכל חמץ גמור בפסח! רק על הסיכוי הזה שהם צודקים, אני רוצה לראות אחד שייתן לתינוק שלו רמדיה בתחילת הפרשייה שהיו פרופסורים שאמרו לא להתייחס לצעקות".

"אין חובה לאכול פפושדו. פשוט לא לגעת בזה מיום לפני פסח עד אחרי פסח. לפני פסח זה בסדר, מערב פסח - סוף זמן אכילת חמץ, וכן בפסח - לא תיגע בו יד! לא לקחת סיכונים!".

"ואת כל הטענות אני מכיר, יש דברים שאני ביררתי עוד בחיי מרן רבי עובדיה, ותשימו לב, אף פעם לא הייתה להם כשרות של מרן הרב עובדיה, של בד"צ בית יוסף... ויש עוד מה להאריך, אבל הפינה קצרה... שומע לנו ישכון בטח. תודה רבה ופסח כשר ושמח".
מה החידוש?!
הוא חוזר על זה בכל פינות ההלכה בשנים האחרונות, וביתר אריכות בתוכנית האחרונה שבה דיבר בעניין (שעל זה באה תגובתו של הרב אברהם יוסף), אז מה החידוש מה שאמר קודם לכן בפינתו הקצרה?

מה החידוש?!
הוא חוזר על זה בכל פינות ההלכה בשנים האחרונות, וביתר אריכות בתוכנית האחרונה שבה דיבר בעניין (שעל זה באה תגובתו של הרב אברהם יוסף), אז מה החידוש מה שאמר קודם לכן בפינתו הקצרה?
אהה... לא הייתי מעודכן כאן, נכנסתי באמצע הדיון...

אולי תפסיק לצחוק עלינו כאן בפורום...
כל מי שהיה אומר שהכל טוב, ומי שאוסר היום זה בגלל חומרי ההתפחה וכד', ולא בגלל שמישהו אומר שהתנהלות המפעל לא טובה.
נכון. וזאת בדיוק הבעיה, שהרב אברהם יוסף מתייחס רק לביקור במפעל ולא לטענות על חומרי ההתפחה

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
חזור
חלק עליון