• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

אתם אוכלים עוגיות פפושדו בפסח?

האם את אוכלים עוגיות פפושדו ?

• כן גם בפסח

קולות: 43 23.9%
  • כן אבל רק לפני ואחרי פסח

קולות: 77 42.8%
  • בכלל לא

קולות: 59 32.8%
  • פעם לא היינו אוכלים והיום שהשתפר המצב כן

קולות: 1 0.6%

• סה"כ בוחרים
    180
סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
לענ"ד אחרי שרואים את כל הראשונים הפשט הפשוט הוא לשמור את החיטים שלא יחמיצו
בדיוק הפוך!
אם זה הטעם אז למה רוב ככל הראשונים ומרן השו"ע החמירו רק במצת מצוה??
וכי מצת מצוה יותר חמורה משאר המצות הרי בהכל יש חשש חימוץ??
אלא החמירו בגלל הנ"ל, ויש שהוסיפו בכל המצות כי סברו שהם מדאורייתא.

דבריו של הרב שמעון ללוש שליט"א -" גם מרן הראש"ל שליט"א נשאל בזה בשנה שעברה מאחד האברכים שלנו בכולל, שהלך אליו ושאל אותו, הרב אני כבן תורה יכול לאכול פפושדו בפסח או לא? אמר לו מרן שליט"א, מה שמרן נהג בוודאי שאין בזה שום חשש! יאכלו ענווים וישבעו.
עדות.JPG

וצ"ע

כעת מצאתי שכן כתבו כאן.
אני זוכר רק שהרב אומר בשיעורים (וכן שאר האנשים, כמדומני שגם שמעתי אתמול מהרב יעקב סיני) "בשנותיו האחרונות", ולא חשבתי שהכוונה ל-20 שנה, אלא לשנים בודדות. [אמנם מזה שכתב אח"כ "לפני ארבעים שנה" אפשר להבין מה הכוונה "שנותיו האחרונות"].
הצג קובץ מצורף 32135
יש ליין קטן לא למכירה של שמורה.
יתכן שהביאו למרן זיע"א מליין זה.

הנושא שלי היה כרגע על עדות הרב נקי, זה שיש עדויות של אחרים זה לא עדות של הרב נקי
מה נפק"מ? למה להיכנס לקטנות? הנושא המדובר הוא האם זה באמת היה ואם יש עדות.
זה כמו שהרב מספר סיפור שקרה בשנה פלונית, וכולם מעידים שזה לא נכון כי באותה שנה זה לא היה יכול להיות אלא רק שנה קודם או אחרי. (והיינו שהרב בסה"כ התבלבל בשנה...)
אין עניין להיתפס לשטויות. העיקר זה לדעת אם זה נכון או לא.
אבל הוספתי שמאידך יש שהעידו אחרת ואכמ"ל
מה זה "העידו אחרת"?!
להעיד אחרת היינו שהיה לפני הרב ואמר במפורש שאינו אוכל זאת בגלל שאינו סומך על ההיתר וכד'.

לא הבנת את הקושייא,
הקושייא היא שיש פה שטענו שמרן שליט"א העיד על מרן זיע"א שאכל
ואילו מרן שליט"א במו פיו העיד רק "שמעתי שאומרים"
לא קשיא,
בשנים האחרונות שמע שמרן אכל פפושדו למרות שאכל שמורה.
אבל בודאי שהיה אוכל מאז ומתמיד ולא חשש לחימוץ כלל ועיקר כמו שהיה מדבר ע"ז בשיעורים באופן חד וברור.

ברוך שכיוונתי
אתה מודה שמרן שליט"א רק שמע מאחרים שמרן זיע"א אכל
הוא אשר אמרתי שלא העיד על מה שראה, אלא הביא שמועה ששמע

אשמח לראות את הסרטון, רק שאני לא רואה כלום [אולי בגלל שהוא לא נפתח לי, אני באתרוג אולי תתן קישור שפתוח לאתרוג]
זה שאתה לא רואה וזה חסום לך לא אומר שאין עדות, תמתין מעט בסבלנות עד שיהיה לך דרך לראות ואז תראה שיש עדות.
אבל במחילה כמה אתה יכול למחזר את הטענה ש"הכל" סיפורים כשמציגים לך מול העיניים כמה עדויות מפורשות?!

זה שאתה לא רואה וזה חסום לך לא אומר שאין עדות, תמתין מעט בסבלנות עד שיהיה לך דרך לראות ואז תראה שיש עדות.
אבל במחילה כמה אתה יכול למחזר את הטענה ש"הכל" סיפורים כשמציגים לך מול העיניים כמה עדויות מפורשות?!
תמשיך הלאה [בתגובות הבאות]
ותראה שהבאתי דברים הפוכים

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
חזור
חלק עליון