ע"ה ס"ט
Well-known member
כל הרשימה הנ"ל כיהנו כדיינים בבתי הדין הרבניים ויצאו כבר לפנסיה, וכעת מונו לדיינים עמיתים.מי?
חתנא דבי נשיאה דמרן זצ"ל
איפה נתמנה לדיין?
ידוע שהוא אב"ד? (בבי"ד פרטי?)
כל הרשימה הנ"ל כיהנו כדיינים בבתי הדין הרבניים ויצאו כבר לפנסיה, וכעת מונו לדיינים עמיתים.מי?
חתנא דבי נשיאה דמרן זצ"ל
איפה נתמנה לדיין?
ידוע שהוא אב"ד? (בבי"ד פרטי?)
מה עם אלו שיש להם כושר לדיינות, יש אצלנו בכולל אברך ת"ח שיש לו כושר דיינות וכבר כמה שנים הוא ממתין לועדת משנה וזה נדחה בגלל הקורונה והבחירות, והוא רוצה לגמור עם זה. זה לא אומר שהוא יבחר, כי בשביל זה צריך את הקשרים עם העסקונה הפולטית ולהיות הבן של... אבל למה לא מזמנים אותם לועדה, הרי הקימו את הועדה לפני יותר מחודשיים. אני מתאר לעצמי שיש עוד הרבה אברכים שנבחנו את מבחני הדיינות וטרחו ויגעו שנים רבות וממתינים וממתינים אפילו שהכלים ביד הנציגים שלנו.
צריך לדעת שיש היום ב"ה ציבור עצום של תלמידי חכמים מופלגיםהתפקיד שלנו לדאוג ל"בעלי התעודות"?!
לפנ"ז כתבת שיש עגונות וכד', עכשיו אני מבין שהנושא אינו העגונות אלא העגונים...
אני מבין שאת גדולי הדור כמו הגרי"ח סופר בחנת ועמדו בדרישות ואילו ראשי הישיבות לא עמדו בדרישות והסקת את מה שהסקת בהבנת דברי רבך.(כנראה כוונתו לראשי הישיבות והדיינים ולא לגדולי הדור כמו הגרי"ח סופר וכדומה)
כתבתי ראשי הישיבות והדייניםאני מבין שאת גדולי הדור כמו הגרי"ח סופר בחנת ועמדו בדרישות ואילו ראשי הישיבות לא עמדו בדרישות והסקת את מה שהסקת בהבנת דברי רבך.
אמתאבל יש הרבה אברכים ברמתם ואפילו שעולים עליהם
בהחלט בהחלטאמת
אבל צריך לזכור שגדלות אמתית לא נמדדת רק בידיעת התורה.
יש הרבה מדדים
כמו הבנה עמוקה של החיים
מידות טובות
יכולת הכלה של מצבים וניתוחם
ועוד שאני לא יודע כי אני לא תלמיד חכם ולא כלום ...
אני לא יודע לומר האם הצעירים יותר גדולים מהמבוגרים או לא,ומו"ר הגר"ד אברהם שליט"א תמיד אומר שהתלמידי חכמים הספרדים הצעירים הם פי כמה מהמבוגרים (כנראה כוונתו לראשי הישיבות והדיינים ולא לגדולי הדור כמו הגרי"ח סופר וכדומה)
ובשבועיים האחרונים הוא כל הזמן מספר בהתפעלות על אברך אחד שפגש והוא רק בן שלושים וכבר נבחן 11 מבחנים ברבנות ואת כל חושן משפט
ודיבר איתו והנ"ל בקיא חזק מאד
ולכן אותם אלו בוודאי צריכים הכרה
ולא שיזלזלו בהם וידחו אותם ויש רבנים מסויימים מאד שמייחסים בזלזול לאברכים שנבחנים אצלם בוועדה בעוד שהאברכים יודעים פי כמה מהבוחן
וכבר היה אחד מידידי שהשיב לו מנה אפיים ארצה, בב' הראיונות. וכדי בזיון וקצף.אני לא יודע לומר האם הצעירים יותר גדולים מהמבוגרים או לא,
אבל לגבי הועדה של הראיון בעל פה לנבחנים ברבנות, שמעתי (מכמה אנשים שונים) שאחד הרבנים בוועדה מתייחס בזלזול לאברכים (שבאים אליהם אחרי שסיימו רבנות עיר או דיינות), מעיר הערות ציניות ושואל שאלות מכשילות. וזה חבל
ממש לא נכון, אצלם רבים גם רבים עוברים ואפי' אחוזים יותר גבוהים מבכוללים שלומדים יותר טוב, וממה סיבות. ואכמ"ל.וכפי שידוע לכל יושבי הפורום התחי"ם דכאן, שמבחני הרבנות היום זה לא בדיחה אלא משהו שמי שלא למד כראוי לאורך ולרוחב לא יעבור
ומי שלמד בכל המכונים הצ'וקנים זה כלאם פאדי ולא יעבור
שוב נשיםמשה ויסברג: השר לשירותי דת מיכאל מלכיאלי בשמחת בר המצווה לבנו של הרב איתי כהן, ראש מכון 'דורות' ונכדו של הגאון רבי ציון כהן רב העיר אור יהודה ונשיא המכון
הצג קובץ מצורף 17093