• לחכמי ורבני הפורום הע"י,

בימים האחרונים יצאנו לפסק זמן קצר, כדי לעשות בדק בית וחשבון נפש כיצד הפורום יוכל להגיע לנקיות גדולה יותר בעניין כבוד חכמים, בעקבות תקלה שקרתה, חרף הצעדים וההגבלות שננקטו בעבר.

כעת בסיעתא דשמיא, לאחר היוועצות עם דעת תורה, הגענו למתווה שבע"ה יהיה לתועלת לכולנו, להיות בפורום נקי יותר, בו יוכלו הרבנים הגאונים שליט"א מכלל המגזרים לדון בדברי תורה, כדרכה של תורה, ללא חשש של היכשלות חלילה בכבוד חכמים.

הנהלים הוחמרו, וננקטו גם פעולות טכניות לשם כך. ואנו שמחים לבשר על פתיחת הפורום בחזרה במתכונתו החדשה. תיתכן אולי אי נוחות קטנה, אבל הרווח הוא של כולנו: פורום נקי וזך! כאן המקום לבקש מהציבור לשים יותר לב על כפתור הדיווח שבכל הודעה, ולדווח על תוכן שלדעתם אינו מתאים, ובפרט בתוכן ישן (שאולי חרף ההגבלות הישנות נשאר בטעות).

אנו תקווה שבע"ה נזכה להיות מחכמי ארץ ישראל שנוחים זה לזה בהלכה, ולהגדיל תורה ולהאדירה בדרך התורה אשר דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום.

ונסיים בתודה לכל הפונים בתקופה הזו, ושלחו את חיזוקיהם. תודה על האיכפתיות והשותפות, בע"ה יחד נמשיך להגדיל את בית המדרש הדיגיטלי הנוכחי, אשר מביא ברכה לרבבות אלפי ישראל.

חזקו ואמצו!

דברי חיזוק מגדולי ישראל לאור המצב, תשרי תשפ"ד

דברי חיזוק מגדולי ישראל לאור המצב, תשרי תשפ"ד​

• מצו"ב מה שהמציאו לידי את דלהלן.
שלום וברכה ושבוע טוב,
מצו"ב סרטון שהסרטתי לבקשת מוח"ז מרן הגר"י זילברשטיין שליט"א כדי להרגיע את הציבור, ולדעת במה להתחזק, כדי שנשמע ונתבשר בשורות טובות!
ניתן, אפשר ומצווה להעביר את הדברים לכל מאן דבעי!

הבאתי גם בקו "שיח יצחק" (שלוחה 1) שהיום כשנודע למרן הגר"י זילברשטיין שליט"א בשמחת תורה בבוקר את דבר האסון הנורא, הורה יחד עם הגר"י סילמן שליט"א לבטל את הקידוש שהיה אמור להתרחש באמרו איך אפשר לשמוח בשעה שאחינו בנ"י נתונים בצרה ובשביה, לאחר מכן ערך מי שבירך בבכיות נוראיות על כל הפצועים והשבויים.
קודם שניגש לתפילת מוסף, נשא דברי חיזוק ואמר שבבני ברק אין צריך לפחד כי יש את הבטחת החזו"א שבזכות התורה ושמירת השבת לא יהיו פצצות ואסונות.
לאחר מכן ביקש בדמעות מכל הקהל, שיקבלו על עצמם ללמוד בכל יום שני הלכות שבת, בהביאו את דברי חז"ל כל השונה הלכות בכל יום מובטח לו שהוא בן העולם הבא, וציטט את דברי הפיוט כי אשמרה שבת – קל ישמרני.
מרן הגר"י זילברשטיין שליט"א ביקש בבכי שיעבירו את המסר לכל כלל ישראל, כי אם אנחנו נתחזק בשמירת השבת, שזה כולל בלימוד הלכות השבת, הרי שיסור חרון אף מעם ישראל, ולא ישמע עוד שוד ושבר בגבולינו. מרן שליט"א חזר על הדברים גם בעצרת החג שהתקיימה יחד עם סעודה שלישית, ואכן רבבות עם ישראל החלו ללמוד ברבים, ביחידות, עם בני ביתם, הלכות שבת, ללמוד וללמד, לשמור ולעשות.
כעת במוצאי החג יוצא מרן הגר"י זילברשטיין שליט"א במסר מוסרט ממוצאי שמחת תורה: "החזון אמר לפני שמונים שנה, שכאן בבני ברק לא תהיינה הפצצות, המקום כאן שמור כיון ששומרים פה שבת, גיסי חזר על זה כמה פעמים. אני רוצה לספר לחבריי היקרים, שבאמצע הלילה פעם גיסתי הרבנית בת שבע ע"ה אמרה לבעלה רבי חיים, נפלה פצצה בבני ברק, הוא התעורר משנתו ואמר: לא נכון, כאן לא! ונרדם שוב בחזרה, ואחר כך התברר שהכל אמת. אנשי בני ברק ב"ה מוגנים, למה? בזכות הצדיק ובזכות שפה שומרים שבת.
ושאר אחינו בשאר הארצות, דעו לכם אם אתם תשמרו שבת תינצלו, רבינו האבן עזרא קבע "כי אשמרה שבת קל ישמרני, אות היא לעולמי עד בינו וביני", יש שמירה, כל טוב לכם אחיי היקרים, כי אשמרה שבת קל ישמרני, לא לפחד!", עד כאן דבריו המחזקים והמרגיעים של מרן שליט"א.
___
בהמשך לגבי הנ"ל לקבלת סרטון מחזק ומרגיע ממרן הגר"י זילברשטיין שליט"א.
לתועלת עבור הרוצה, ניתן לקבלו בע"ה ע"י בקשה למייל: b0533170594@gmail.com

מי שיודע מה קרה באמת, יכול להבין למה היה כזה חרון אף גדול.
היה שם מסיבת טבע של 5,000 איש בערך מדובר בציבור שכמעט כולו ורובו שמאלים וחלק חצי יהודים חצי גויים, והתנהגו שם בחוסר צניעות נוראה, ושמו שם פסל אליל גדול במרכז המסיבה - וזה היה נראה בערך כמו חטא העגל בר מינן ועוד תוך כדי חילול שבת!!! א"כ לא פלא שקרה מה קרה... לפי מה שהבנתי ממשהו שמבין אין שבוי אחד חרדי או שומר תורה ומצוות רובם שמאלנים מהמסיבה הזאת.
עכשיו אנחנו מתחילים להבין שיש כאן יד ה' בצורה נוראה... ואני אומר את זה כדי לחזק באמונה שהעולם לא הפקר!!!

נערך לאחרונה על ידי מנחה:
היה שם מסיבת טבע של 5,000 איש בערך מדובר בציבור שכמעט כולו ורובו שמאלים וחלק חצי יהודים חצי גויים, והתנהגו שם בחוסר צניעות נוראה בלא בגדים כלל, ושמו שם פסל אליל גדול במרכז המסיבה - וזה היה נראה בערך כמו חטא העגל בר מינן ועוד תוך כדי חילול שבת!!! א"כ לא פלא שקרה מה קרה... לפי מה שהבנתי ממשהו שמבין אין שבוי אחד חרדי או שומר תורה ומצוות רובם שמאלנים מהמסיבה הזאת.
עכשיו אנחנו מתחילים להבין שיש כאן יד ה' בצורה נוראה... ואני אומר את זה כדי לחזק באמונה שהעולם לא הפקר!!!
זה לא הזמן לדבר כך. :confused:

׳הדרך׳: ׳ועד הישיבות׳ מפרסם כעת את הנחיית מועצת חכמי התורה׳, שבני הישיבות והאברכים ישובו לתלמודם לאלתר וזמן חורף יפתח ביום ב' או ג'. בשלישי ב-17.00 תתקיים תפילת רבים בהיכלי התורה. ההחלטה לאחר שיחות של יו״ר ועד הישיבות הגרח״א קאופמן עם חברי מועצת חכמי התורה אמש.

היה שם מסיבת טבע של 5,000 איש בערך מדובר בציבור שכמעט כולו ורובו שמאלים וחלק חצי יהודים חצי גויים, והתנהגו שם בחוסר צניעות נוראה בלא בגדים כלל, ושמו שם פסל אליל גדול במרכז המסיבה - וזה היה נראה בערך כמו חטא העגל בר מינן ועוד תוך כדי חילול שבת!!! א"כ לא פלא שקרה מה קרה... לפי מה שהבנתי ממשהו שמבין אין שבוי אחד חרדי או שומר תורה ומצוות רובם שמאלנים מהמסיבה הזאת.
כדאי מאוד בכזה זמן לא להמליץ רע על שום יהודי.
כל יהודי יש בו נקודה שמתעוררת ומחזירה אותו בסוף בתשובה [או הרהורי תשובה] אנחנו אחים ובואו נתפלל עליהם ונמליץ עליהן רק זכויות.
הם בטוח עשו את מה שעשו מאי ידיעה, בבחינת תינוק שנשבה, ולא ח"ו מזלזול ומעקירת התורה, אם הם היו יודעים מהי שעה של לימוד תורה אם רק היו מרגישים את ההרגשה הטובה של לימוד כמה שעות ברציפות בטוחני שהם היו רוקדים רק בביהכנ"ס ומתוך שמירת מצוות ושמירה על גדרי הצניעות, הם פשוט לא יודעים, נתפלל עליהם שיחזרו בשלום ועל הפצועים שיחלימו במהרה ואפילו שיעשו רק מצוה אחת כבר עשינו נחת רוח מלפניו, כמובן שנתפלל עליהם שיגלו את אור התורה, ויחזירו מהשביה גם של התינוק שנשבה, ונזכה כבר כולנו לאחדות בתוכנו ולביאת משיח צדקנו בב"א.

בבקשה תעצור את נבואות הזעם.
שכל אחד יכה על חזהו שלו, יעשה תשובה ויתחזק במה שצריך חיזוק.
וירבה תפילה על עם ישראל הנתון למשיסה ולבוזזים.

בבקשה תעצור את נבואות הזעם.
שכל אחד יכה על חזהו שלו, יעשה תשובה ויתחזק במה שצריך חיזוק.
וירבה תפילה על עם ישראל הנתון למשיסה ולבוזזים.
כדאי מאוד בכזה זמן לא להמליץ רע על שום יהודי.
כל יהודי יש בו נקודה שמתעוררת ומחזירה אותו בסוף בתשובה [או הרהורי תשובה] אנחנו אחים ובואו נתפלל עליהם ונמליץ עליהן רק זכויות.
הם בטוח עשו את מה שעשו מאי ידיעה, בבחינת תינוק שנשבה, ולא ח"ו מזלזול ומעקירת התורה, אם הם היו יודעים מהי שעה של לימוד תורה אם רק היו מרגישים את ההרגשה הטובה של לימוד כמה שעות ברציפות בטוחני שהם היו רוקדים רק בביהכנ"ס ומתוך שמירת מצוות ושמירה על גדרי הצניעות, הם פשוט לא יודעים, נתפלל עליהם שיחזרו בשלום ועל הפצועים שיחלימו במהרה ואפילו שיעשו רק מצוה אחת כבר עשינו נחת רוח מלפניו, כמובן שנתפלל עליהם שיגלו את אור התורה, ויחזירו מהשביה גם של התינוק שנשבה, ונזכה כבר כולנו לאחדות בתוכנו ולביאת משיח צדקנו בב"א.
זה לא הזמן לדבר כך. :confused:
מה זה קשור, זה מה שאני עושה כל רגע בתפילות ובחיזוקים, אני פשוט שמעתי אנשים שמרגישים ח"ו טרוניא כלפי הקב"ה, למה עשה ה' את זה וכו', אמרתי לו אדוני!!! אתה בארץ ישראל, בארץ ישראל כתוב "ותטמא הארץ ואפקוד עוונה עליה"... בא נפסיק להיות טיפשים, זה האמת המרה, אני לא יודע מה אתם רוצים, איזה נבואות זעם, כל המטרה שלי זה להסביר שלעולם אין דבר כזה שה' יעשה סתם!!! אין סתם!!!
אגב, זה לא יגידו לעולם בתקשורת - לא בחילונית ולא בחרדית לצערי הרב! אז תזכרו שכן היה דבר כזה.
ואני יגיד עוד משהו ששמעתי כאן מה שהביא הרב המקובל רבי יוסף ביטון במסר שקיבלו מן השמים: מידה כנגד מידה - הורדתם את המחיצות ביום הכיפורים - ה' הוריד לכם את המחיצות בדרום!!!

מה זה קשור, זה מה שאני עושה כל רגע בתפילות ובחיזוקים, אני פשוט שמעתי אנשים שמרגישים ח"ו טרוניא כלפי הקב"ה, למה עשה ה' את זה וכו', אמרתי לו אדוני!!! אתה בארץ ישראל, בארץ ישראל כתוב "ותטמא הארץ ואפקוד עוונה עליה"... בא נפסיק להיות טיפשים, זה האמת המרה, אני לא יודע מה אתם רוצים, איזה נבואות זעם, כל המטרה שלי זה להסביר שלעולם אין דבר כזה שה' יעשה סתם!!! אין סתם!!!
אגב, זה לא יגידו לעולם בתקשורת - לא בחילונית ולא בחרדית לצערי הרב! אז תזכרו שכן היה דבר כזה.
לא אמרתי שאתה לא צודק.
פשוט עכשיו האנשים האלו צריכים שאנחנו נלמד עליהם זכות, הם צריכים את הזכויות שלנו, ולכן אני אומר הרי אם הם היו יודעים כמה זה חמור, אם היו יודעים את מתיקות התורה, את הצמאה לך נפשי, את החויה שבתפילה דומעת לה' יתברך וההידבקות בו, היו הם רצים אחרי התורה והמצוות, והם לא עושים את מה שעשו בכוונה רעה.
כשהאדם מצטער שכינה מה אומרת... וזה נאמר על אדם ששפך את דמם של יהודים, ובכל אופן השכינה כביכול מצטערת, אז בוא נלמד ונתפלל לזכותם וכמובן שכשיש חרון אף, אין הבדל בין צדיקים לרשעים, בואו ונצמצם אנחנו את החרון אף ונפשפש במעשינו.
גם לנו יש על מה לחזור בתשובה ולקבל על עצמינו קבלות טובות, ויכול להיות שעבירה או מעשה לא טוב קטנצ'יק שלנו הרבה יותר משפיע ממה שהם עשו, כיהם לא יודעים, והם אינן יודעים את ריבונם ומתכוונים למרוד בו.
ותעשה לי טובה, גם אם יש לך מה לענות ולהוכיח לי שהם כן יודעים וכדו' שמור את זה להזדמנות אחרת, תן להם חיים והחלמה מהירה, ותאמין שבזכות הקבלות טובות והתפילות והלימוד תורה שלנו הם יכולים גם להתרפאות וגם לחזור בתשובה ולהיות מהיום כתינוק שנולד [ולא שנשבה].

ואני יגיד עוד משהו ששמעתי כאן מה שהביא הרב המקובל רבי יוסף ביטון במסר שקיבלו מן השמים: מידה כנגד מידה - הורדתם את המחיצות ביום הכיפורים - ה' הוריד לכם את המחיצות בדרום!!!
אתה לא מבין
זה לא הזמןןןןןןןן
🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫

אני מבין........................................
כאשר אנחנו מדברים דברי קטרוג על עם ישראל זה נותן כוח ליצר הרע, והוא יכול להרע לאותם אנשים שמדברים עליהם, ואם היו חוזררים בתשובה, וח"ו זה קטרוג על כל עם שיראל ובפרט על שומרי תורה ומצוות. ודי למבין, צריכים להיות חכמים אם אתה רואה שזה זמן שלא מדברים כך אין ענין להיות קופץ בראש ולדבר כך. ןדי למבין.

מרן ראש הישיבה הגר"מ מאזוז קורא:
א. לומר אבינו מלכנו בלי דילוגים למרות שאנחנו בחודש תשרי. שלא אומרים בו תחנונים.
ב. לקבל היום במנחה, תענית למחר: יום שלם, חצי יום, תענית דיבור. כל אחד מה שיכול. להצלחת ישראל

חזור
חלק עליון