מתלמידי מרן הראש"ל
Moderator
הרב הרגע בשיעור אמר שהגיע לכאן רב אחד ואמר שחזר בתשובה איזה תשובה אולי חזר בשאלה...האם מזכה הרבים הרב אייל עמרמי שליט"א חזר בו ממה שאמר בשעתו ביזדים?
שלחו לי מראש חודש ניסן תשפ"ו
הרב הרגע בשיעור אמר שהגיע לכאן רב אחד ואמר שחזר בתשובה איזה תשובה אולי חזר בשאלה...האם מזכה הרבים הרב אייל עמרמי שליט"א חזר בו ממה שאמר בשעתו ביזדים?
שלחו לי מראש חודש ניסן תשפ"ו
הגיע הזמן להוקיע יישר כוחו של מרן שליט"א.הרב הרגע בשיעור אמר שהגיע לכאן רב אחד ואמר שחזר בתשובה איזה תשובה אולי חזר בשאלה...
הגיע הזמן להוקיע יישר כוחו של מרן שליט"א.
באיזה דקה?הגיע הזמן להוקיע יישר כוחו של מרן שליט"א.
אולי יש ליישב שהוא שם רק מוזיקת רקע לא כלי נגינה וע"שהרב הרגע בשיעור אמר שהגיע לכאן רב אחד ואמר שחזר בתשובה איזה תשובה אולי חזר בשאלה...
בלי תירוצים.מישהו א"ל שהמנגן נמצא מחוץ לביהכנ"ס. אשמח לאימות הנתון! (וא"כ, יש לדון בזה)
מה יש לדון תראה איך הפכו את התפילה לאיזה חפלה .... זה צורה של תפילה כך ראינו אצל גדולי ישראל כך היה תפילה בהר נוף 45 ...(וא"כ, יש לדון בזה)
אה"נ יש את הטענה הזו שא"ז צורה וכו', אולם מצד מה שמרן שליט"א דיבר שיש בזה הידמות לרפורמים יל"ד.מה יש לדון תראה איך הפכו את התפילה לאיזה חפלה .... זה צורה של תפילה כך ראינו אצל גדולי ישראל כך היה תפילה בהר נוף 45 ...
אל תשכח שיש שם קרוב רחוקים גדול זה סתם תפילה וא"כ יש מה לדוןאה"נ יש את הטענה הזו שא"ז צורה וכו', אולם מצד מה שמרן שליט"א דיבר שיש בזה הידמות לרפורמים יל"ד.
לא זיהית נכון!
מה שיש שם זה אורגן, פייטן, ורקדנים... בתפילת ר"ח בבי"כ בהר חומה!
מה קרה? הלא כשאמרנו לעיל שלא ראינו בסרטון כלי נגינה כבודו אמר בנחרצות שלא זהינו נכון (עם סימן קריאה!) ושמה שיש בסרטון זה קלידן וכו', איך עכשיו אתה מסתפק בזה? אולי אתה לא זיהית נכון? או שמא לא דומה תא שמע לתא חזי..?מישהו א"ל שהמנגן נמצא מחוץ לביהכנ"ס. אשמח לאימות הנתון! (וא"כ, יש לדון בזה)
לא נכון. יש הסרטות.מישהו א"ל שהמנגן נמצא מחוץ לביהכנ"ס. אשמח לאימות הנתון! (וא"כ, יש לדון בזה)
מפורש בילקוט יוסף החדש לא כך.בחג הפסח האחרון הייתי בעיר אלעד, למרבה הפלא ראיתי פרסום שבבית כנסת מסויימת שמתהדרת שנוהגת לפי מרן זיע"א יהיה "הלל מוזיקלי", וכשתמהתי על כך, השיב הגבאי שהוא בדק ובירר היטב וגם הרב יצחק יוסף מסכים שבהלל זה בסדר וכל הבעיה זה רק בתפלה.
מאן דהו שמע על כך, בעד או נגד?
ועל כן אף בשעת אמירת ההלל בר"ח או בחוה"מ אין לנגן בגיטרא או בכל כלי שיר, ואף שהלל נאמר אחר תפלת י"ח, מ"מ הוא חלק מהתפלה בר"ח ובחוה"מ עד סופה.
מה הציטוט?מפורש בילקוט יוסף לא כך.
מה שהביא הרב @מורשת מרן לעיל הוא מתוך ילקו"י (ברכות כרך ב' עמ' תרנה)מה הציטוט?
ויש ריחוק קרובים ע"י אייפונים ושירי ביתר י"ם.אל תשכח שיש שם קרוב רחוקים גדול זה סתם תפילה וא"כ יש מה לדון
לא רואים בהסרטה את כלי הנגינהלא נכון. יש הסרטות.
ובכן, אענה ברחל בתך הקטנטנה:מה קרה? הלא כשאמרנו לעיל שלא ראינו בסרטון כלי נגינה כבודו אמר בנחרצות שלא זהינו נכון (עם סימן קריאה!) ושמה שיש בסרטון זה קלידן וכו', איך עכשיו אתה מסתפק בזה? אולי אתה לא זיהית נכון? או שמא לא דומה תא שמע לתא חזי..?
וכבודו שאל:שלחו לי מראש חודש ניסן תשפ"ו
אז עניתי ש-איפה הכלי נגינה? נשמע כמו שיר שמתנגן..או שלא זיהיתי נכון..
אולם אחר כל זאת נאמר לי ע"י ידיד שנשמע שמועה שבר"ח האחרון האורגן נמצא בחדר סמוך ולכן בקשתי אם יוכלו לאמת זאתלא זיהית נכון!
מה שיש שם זה אורגן, פייטן, ורקדנים... בתפילת ר"ח בבי"כ בהר חומה!
מישהו א"ל שהמנגן נמצא מחוץ לביהכנ"ס. אשמח לאימות הנתון! (וא"כ, יש לדון בזה)
ספק=עמלקבהמשך להתכתבות כאן, בשיעור האחרון, מרן שליט"א הזכיר את השיעור שבו היה הרב עמרמי
ולמי שעדיין מסופק, מומלץ לשמוע את דברי הרב בנושא זה, ולפיו האיסור לשמוע כלי נגינה שריר וקיים
ודיבר בחריפות כנגד התופעה.