ראשית, מדובר על אשה.כך אכן ראיתי בעבר פסק הלכה מהרב אלישיב [אז דובר על איש] שאם התפלל מיושב וחוזר לביתו ויש עדיין זמן להתפלל - יתפלל שוב מעומד.
[איני זוכר אם מדובר היה שם בתנאי נדבה].
שנית, לא נכתב נדבה.
שלישית, גם א"כ, לא כך ההלכה למעשה.
?ו...
ועשית ככל אשר יורוך! תורמים עכשיו למרכז למורשת מרן. לחצו כאן לתרומה.
ראשית, מדובר על אשה.כך אכן ראיתי בעבר פסק הלכה מהרב אלישיב [אז דובר על איש] שאם התפלל מיושב וחוזר לביתו ויש עדיין זמן להתפלל - יתפלל שוב מעומד.
?ו...
כך אכן ראיתי בעבר פסק הלכה מהרב אלישיב [אז דובר על איש] שאם התפלל מיושב וחוזר לביתו ויש עדיין זמן להתפלל - יתפלל שוב מעומד.
לא הסברת לפני את זה:
ראשית, מדובר על אשה.
שנית, לא נכתב נדבה.
שלישית, גם א"כ, לא כך ההלכה למעשה.
וודאי שמי שהתפלל בישיבה לא חוזר להתפלל.
ועוד יותר פשוט שאם מורים לכתחילה לאדם להתפלל בצורה מסויימת (אפי' מחמת אונס וכד') שלא יחזור אח"כ להתפלל.
[כגון מי שהיה אנוס והתפלל עם פיג'מה או בירך ללא כיפה וכד' שלא מורים לו שיתפלל או יברך שוב]

יישר כח!מהיכן הפסקנות הזו? מרן שו"ע למדת? הלכה ברורה למדת?
שולחן ערוך אורח חיים הלכות תפלה סימן צד
סעיף ט
מי שהוכרח להתפלל מיושב, כשיוכל צריך לחזור ולהתפלל מעומד, ואינו צריך להוסיף בה דבר.
הגה: ומי שבא בדרך והוא סמוך למלון, אם יכול להסתלק מן הדרך במקום שלא יפסיקוהו עוברי דרכים, יסתלק שם ולא יתפלל במלון של עובדי כוכבים, שלא יבלבלוהו בני הבית; אבל אם א"א לו להסתלק מן הדרך במקום שלא יפסיקוהו, יתפלל במלון באיזה קרן זוית (תרומת הדשן סימן ה' /ו'/).
אמנם האחרונים כתבו להקל שאין לחזור, נגד השו"ע, אך בל נשכח שכך דעת מרן, ובודאי הפוסק כדעת מרן אינו נחשב ל'טועה', גם אם האחרונים חולקים עליו.
ובפרט שכך פוסק בהלכה ברורה - שיחזור להתפלל בתנאי נדבה.
.
.
הצג קובץ מצורף 20404
שאלו אותי ע''ז בשבת ומאוד התפלאתי על המכשולשוב הלכה מוטעית לספרדים בעלון הידברות [שרוב קוראיו ספרדים...]
לדעת מרן זלה"ה, וכן לדעת הבא"ח וכה"ח ולפניהם בקודש האר"י הקדוש - אין לברך אשר יצר אם לא התפנה.
הצג קובץ מצורף 21125
אולי תפנו לרב זמיר ותעוררו אותו על המכשולות החוזרים ונשנים בעלון הנ"ל, כמובא באשכול הזה, ושכדאי שכל ההלכות יעברו בדיקה של מורה הוראה מובהק לפני שיורדות לדפוס?שאלו אותי ע''ז בשבת ומאוד התפלאתי על המכשול
אולי תניחו כעת לרב זמיר כהן כעת עד שיקום מהשבעה?אולי תפנו לרב זמיר ותעוררו אותו על המכשולות החוזרים ונשנים בעלון הנ"ל, כמובא באשכול הזה, ושכדאי שכל ההלכות יעברו בדיקה של מורה הוראה מובהק לפני שיורדות לדפוס?
יש כאן כמה שטוענים שהם קרובי משפחה שלו, תפנה אליהםאולי תפנו לרב זמיר ותעוררו אותו על המכשולות החוזרים ונשנים בעלון הנ"ל, כמובא באשכול הזה, ושכדאי שכל ההלכות יעברו בדיקה של מורה הוראה מובהק לפני שיורדות לדפוס?
נו באמת... חשבת שאני מתכוין ברגע זה...??אולי תניחו כעת לרב זמיר כהן כעת עד שיקום מהשבעה?
נשמח לשמוע בפרטי במי מדובר ולעורר את תשומת ליבם.יש כאן כמה שטוענים שהם קרובי משפחה שלו, תפנה אליהם
גם כאן - אשמח לקבל מייל של מי שיש לו קשר עם הרב, כדי לעדכן אותו.אני חושב שאפשר לדבר עם הרב ירון אשכנזי שלי' שהוא מרבני הידברות בעיקר בהלכה
עידכנו אותו ואמר שזה יתוקן בעלון הבא וישמח על כל הערה.גם כאן - אשמח לקבל מייל של מי שיש לו קשר עם הרב, כדי לעדכן אותו.
קשה להאמין בעלון הבא. כי הם מוציאים 4 קדימה. אלא א"כ זה אחרון בסבב ועוד לא הוציא את הסבב החדש...עידכנו אותו ואמר שזה יתוקן בעלון הבא וישמח על כל הערה.