הכוונה היא בעלון הבא שייערך.קשה להאמין בעלון הבא. כי הם מוציאים 4 קדימה. אלא א"כ זה אחרון בסבב ועוד לא הוציא את הסבב החדש...
הוא אמר במפורש שזה לא יתוקן עכשיו כי מוציאים מראש, אלא בעלון הבא שיערכו.
הכוונה היא בעלון הבא שייערך.קשה להאמין בעלון הבא. כי הם מוציאים 4 קדימה. אלא א"כ זה אחרון בסבב ועוד לא הוציא את הסבב החדש...
אמר את טענתך וזה יהיה בעוד כמה עלונים באמתקשה להאמין בעלון הבא. כי הם מוציאים 4 קדימה. אלא א"כ זה אחרון בסבב ועוד לא הוציא את הסבב החדש...
איזה עמוד?ובילקו''י ברכות החדש
מי לא ישקיע?ולא ישקיעו סכום גדול כזה על סתם בעל חיים
ראה כאן.איזה עמוד?
בעלון האחרון (בהעלותך) בעמוד הראשון כתבו שאסור לטלטל תוכי בשבת ואפילו לא ללטף אותו, ובילקו''י ברכות החדש צידד להקל בתוכי שמיוחד לטלטול (התוכי ארה שמצולם שם עולה בין 12 ל15 אלף ש''ח, ולא ישקיעו סכום גדול כזה על סתם בעל חיים)
זו הבעיה בהלכות של עלונים. מחמת הקיצור משמיטים את ההלכה המלאה ולא מציינים חילוק בין קטן שהגיע לחינוך לכזה שלא הגיע לחינוךהצג קובץ מצורף 23541השבוע בעלון נכתב לגבי רכיבה באופנים לקטנים בשבת והגר''א יוסף שליט''א כתב להתיר ובחזו''ע שבת ד' עמ' מג משמע לאסור הצג קובץ מצורף 23542
אכן ראיתי להרב יגאל כהן שציין לספרו שו"ת יגל לבי [אולי סימן לב] שהעלה להתירא"כ הוא הדין לכלבים קטנים כמו פומריין וכדו' שקונים אותם לא בשביל לשמור אלא כדי להשתעשע עמו?
האם יש חילוק ביניהם?
חזר בו (קצת).ואגב בעלון הנ"ל כתב שמברכים על חמוציות אדמה, ובעלון הידברות היה כתוב העץ וקשיא עלון אעלון
חזק וברוך! כה לחי.
מי חזר בו?חזר בו (קצת).
מי שכתב לברך האדמה.מי חזר בו?
אגב, אמנם לא טעות, אבל בעלון האחרון היה כתוב תשובה שהיו כאלו שהבינו משהו שונה מההלכה. (אמנם אני הבנתי כפי ההלכה, אבל כנראה שהנוסח לא היה כ"כ ברור).
בעלון (מטו"מ תשפ"ד) נכתב:
הצג קובץ מצורף 23544
היו כאלו שהבינו ממה שכתוב "לספרדים האיסור הוא וכו'" שלספרדים אסור להתקלח בכלל בשבוע שחל בו, ואז המשיך בתשובה וכתב שלאשכנזים מותר בצונן. (והיינו שלספרדים אסור אף בצונן).
אמנם אני הבנתי שהשאלה היא לא על שבוע שחל בו אלא על תשעת הימים, והכוונה היא שה'איסור' להתקלח (ולכן צריך רק בצונן) לספרדים הוא רק בשבוע שחל בו, אבל לאשכנזים הוא בכל תשעת הימים ומותר רק בצונן גם קודם השבוע שחל בו.
אמנם הנוסח כנראה קצת משובש, אם פנו אלי ואמרו לי שראו טעות בעלון...
אני לא מבין על מה התמיהה? הרב הכותב פוסק כהאול"צאני לא אגיד שזו טעות, (בעלון עקב תשפ"ד), אבל חבל שכותבים בעלון הלכה פשוטה כדעת האור לציון, מבלי להזכיר בכלל את דעת הילקו"י [שלא צריך לייחד]. (בפרט שרוב הקוראים מן הסתם פוסקים כך, ואה"נ, היו כותבים שמותר ויש מחמירים וכד').
הצג קובץ מצורף 24358