Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
הערה: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ו. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.
בשנותיו האחרונות של מרן זצ”ל, היה שליח הציבור בשבת הרב בוטא, ולקריאת התורה היה מגיע בנו הראשל”צ רבי דוד יוסף שליט”א (שלא היה מתפלל שם אלא הגיע במיוחד לקרוא בתורה).
לאחר סוים התפילה, שעה שהיה מרן זצ”ל יוצא לעלות לביתו, היו הקהל מתאספים סביבו בכעין שתי שורות ללוותו, והיו מפרידים בינו לבין העם בספסלים כדי שלא ידחקוהו, והיו מן הקהל צועקים לעברו ברכות למיניהם.
פעם שאלתי לרבי דוד יוסף מדוע באיזהו מקומן (איני זוכר היכן) קרא ”קודש קדשים” בקמץ קטן (דמוי חולם) ולא בקמץ רגיל כפי המנהג בשאר המקומות, וענני שכך קבלה בידו.
אני הייתי כמה פעמים בבריתות בשבת (כשהיו מתפללים בביתו ממש לפני שנבנה בית הכנסת למטה) והיה נשאר עם הפראק, אני גם זוכר שהיה יושב על השולחן בשעת הסנדקאות.
פעם אחת אבי הבן רצה לקרוא לבן יורם, והרב אמר לו מה זה יורם? תקרא אברהם / יצחק / יעקב.
אני זוכר בבירור שהיושבים לצידו היו שומעים את קולו גם בתפילת שמונה עשרה, היה קורא מילה במילה.
שמעתי שאמר שבשבת אינו לובש גלימה כיון שאין צלמנים וביום חול יש צלמנים
ושאל אותו ח''א [אולי סיני] מה זה משנה
ואמר לו לא הבנת שיגדל ויראה את התמונה של החכם עם הגלימה יאמר לעצמו לא מתאים שאני יסור מהדרך
כי גבהו דרכיו מדרכינו ומחשבותיו ממחשבותינו.