יהודה צדוק
Active member
האם טלית עם פסים שחורים זה גם לספרדים??
הטלית צריכה להיות בצבע של הפתילים, רק שאם זה קצת שחור בצדדים, אז לא מקפידים על זה (וי"א שאדרבא, כך יהיה זכר לתכלת).
אך ע"פ הקבלה (ושכן נוהגים הספרדים) יש להקפיד שהטלית כולה תהיה אך ורק בצבע לבן.
כמובן, שזה לא מעכב, אך כך יש לנהוג לכתחילה.
בעבר הייתי בחתונה (שאגב, יש לה קשר לאחד מחברי הפורום) שמרן הראש"ל סידר קידושין, והביאו לחתן טלית עם פסים שחורים, אז מרן שליט"א אמר לחתן (או לאביו) שאח"כ יקנו לו טלית לבנה כולה כמנהג הספרדים.
|
צריך להזהר בלשון בפרט כשזה קשור להלכה.
יש טלית שנקראת טלית בית יוסף של משכן התכלת, ובה גם הפסים והריבועים בקצוות ובעטרה הכל מצמר. ונעשתה בעידודו של מרן זיע"א כמבואר במכתב המצורף בפתקית הטלית.יש לדון בפסים הלבנים "המבריקים" אם עשויים גם מצמר או מסוג אחר ואז לדעת מרן הש"ע אינו דאורייתא.
מי שיודע בזה ממקור נאמן, אשמח שישבני בזה.
תודה
ומכאן ג"כ מוכח מה שכתבתי כאן
אי משום הא לא איריא, כי סמך על דברי הרב בא"ח שכתב "... וטליתות שיש בהן צבע מצדדין לנוי לא איכפת, כי הצבע הוא מעט מן המעט בגוף הטלית דרובו לבן"ומכאן ג"כ מוכח מה שכתבתי כאן
ידעתי.יש טלית שנקראת טלית בית יוסף של משכן התכלת, ובה גם הפסים והריבועים בקצוות ובעטרה הכל מצמר. ונעשתה בעידודו של מרן זיע"א כמבואר במכתב המצורף בפתקית הטלית.
ועדיין צ"ע שאביו של חכם שלום היה זקן המקובלים, ואיך בנו נוהג בטלית עם פסים ודלא כהקבלה?חכם שלום היה עם פסים שחורים ונראה לי שכך גם הרב בעדני [שזה לא קשור שתימני כי כבר כל מנהגיו כספרדים ואפי' נוסח תפילתו]
נראה לי שהפסים הלבנים זה קבלה