צודק בכל מילהזה לא שאני בעד הפאה, אבל צריך לכתוב דברים עם קשר. איך כל הרשימה שלמטה קשורה לפאה? כל אחד שאין לו חשק ללמוד ואין לו טעם בתפילה ושלום בית זה בגלל הפאה? וכן מי שיש לו אייפון זה התחיל מהפאה?
או להיפך כל אחד שרואה אשה עם מקרוני בלונד על הראש יוצא לו החשק וכו' כל הקללות האלה?
אם זה מחזק את המחוזקים, מעורר את השיח אצל המתקשים, ועושה גירודים למקלים, דיינו.אני לא מאמין שזה באמת יועיל
בדיוק זה לא יעיל אף אחד לא ישתכנע כי ראה מודעת ליצנות שכזו בקושי מצליחים לשכנע את הציבור ללבוש פאה קצרה גם אחרי ויכוחים למדניים כ"ש דברים כאלהאני לא מאמין שזה באמת יועיל
אפי' יותר מזה.בדיוק זה לא יעיל אף אחד לא ישתכנע כי ראה מודעת ליצנות שכזו בקושי מצליחים לשכנע את הציבור ללבוש פאה קצרה גם אחרי ויכוחים למדניים כ"ש דברים כאלה
לא הפריע להם כל הפריצות ברחוב (של החילונים)? רק הפאות?....מכיר באופן אישי סיפורים של בחורים שעד כמה הנושא הזה היה מפריע להם לעין ארוך
אני אישית יכול להעיד, כאברך צעיר גרתי כמה שנים טובות בבניין מעורב עם חילונים, והחרדים היו אנשים פשוטים וצנועים, והיה לי מאד קל לשמור עיני מהשכנות החולניות שאצלם הפרוץ מרובה על העומד, למרות שהיו פרוצות מאד, והייתי גאה בעצמי איך אני שולט ביצר בכזה קלות.לא הפריע להם כל הפריצות ברחוב (של החילונים)? רק הפאות?....
אני ב"ה נמצא עם בחורי ישיבות קטנות וגדולות ורואה את ההתמודדויות שלהם ואומר לך בפה מלא שאתה צודקצר לי לומר במיוחד ל: יצחק משען שאני בתור אחד שגדל במוסדות לימוד חרדים מהטובים שבהם
גם בת"ת וגם בישב"ק וגם בישי"ג ב"ה
מכיר באופן אישי סיפורים של בחורים שעד כמה הנושא הזה היה מפריע להם לעין ארוך
(ואני יוסיף שברוב הפעמים שבדקתי על בחורים שפשוט לא היו מבינים את הלימוד וכמה שהתאמצו היה קשה להם
היה לאמא שלהם בד"כ פאה ולי היה חברותא בישיב"ק שהיה מאוד קשה הבנה בתורה עד שכמעט לא רצו ללמוד איתו
ופעם אחת שבררתי את הנושא נודע לי שאמא שלו מה שנקרא "פאנית" מוכרת בתחום)
ומי לנו גדול מהסיפור המפורסם על מרן זיע"א אביר הרועים שיכל ללמוד מתוך ניתוח בלי להרגיש בכאבים
וכשהביאו לו שקית עם פאות לחדרו לאחר 20 דקות בערך הרים את ראשו ושאל מה הביאו לכאן שאני מצליח ללמוד כראוי
וע"כ די למבין
ואקווה שיועילו הדברים
ואדרבה מי שעדיין מסופק יכול לדבר ע"כ עם בחורי ישיבה קטנה בעיקר שבד"כ בגיל זה מתחיל אצלם הבעיות מהסוג הנ"ל
אם כותב המודעא היה רוצה לכתוב דברים מדוייקים לא היה מכליל וכותב דברים שלא קשורים, אלא כותב שיש אנשים ובפרט צעירים שמהרהרים בזה, ושיש בזה טומאה של ע"ז ופריצות ושבאמת זה גועל נפש להבין איך נשים שקורות לעצמם חרדיות הולכות כמו דוגמניות מטופשות וכמו שהעיר לנכון @אברהם העברי שיחי', שזה שאלה שתמיד אני שואל, אתם רוצות יעני בית של תורה ובנים הגונים ומה הבן רואה שאמא שלו עושה כל היום? מטפחת את עצמה לפני שיוצאת לרחוב שאף אחד לא יפספס אותה ח"ו, שזה ממש עושה חשק להיות גדול בתורה וביראה טהורהזה לא שאני בעד הפאה, אבל צריך לכתוב דברים עם קשר. איך כל הרשימה שלמטה קשורה לפאה? כל אחד שאין לו חשק ללמוד ואין לו טעם בתפילה ושלום בית זה בגלל הפאה? וכן מי שיש לו אייפון זה התחיל מהפאה?
או להיפך כל אחד שרואה אשה עם מקרוני בלונד על הראש יוצא לו החשק וכו' כל הקללות האלה?
שים לב, דברתי על בחורים (ראה על מה הגבתי)אני אישית יכול להעיד, כאברך צעיר
אולי לא הובנתי, הייתי אברך צעיר...שים לב, דברתי על בחורים (ראה על מה הגבתי)
יש אמת כואבת בדבריך, ה' יצלינו!