יואל בן מנשה
Active member
למה לא?????
נ.ב. צ'אט זה מאושר בנטפרי.
לצערי זה מסביר הכל, אם העורך (שהוא מוועד בוגרי הישיבה ככתוב לעיל) חושב שזה רוח הישיבה יש לעיין בציציות..... (לשון מושאלת)לפי בדיקה שערכתי עם בית הרב סלים, זה לא נכתב על דעת רבני הישיבה אלא ע"י איזה עורך שלא קשור לישיבה בכלל וחשב שזה הרוח של הישיבה
אדרבא לעיל כתוב איפכאאם העורך (שהוא מוועד בוגרי הישיבה ככתוב לעיל)
!אלא ע"י איזה עורך שלא קשור לישיבה בכלל
אוי מסכנים. טוב שבבאר התלמוד או אהל יוסף זה לא קרה.לפי בדיקה שערכתי עם בית הרב סלים, זה לא נכתב על דעת רבני הישיבה אלא ע"י איזה עורך שלא קשור לישיבה בכלל וחשב שזה הרוח של הישיבה
פלא עליך מרן הראש''ל אמר בשבת אחרונה דברים חרפים על הנכתב שם שזה ביזוי גדול למרן וחייבים למחות בדבר הזה ויעיד מי שהיה בסביבתו כשאמר זאת ואתה כמקרר את הזילזול הזה ולכתוב באותיות קידוש לבנה שאני לא מוחה רק על זה צריך למחותאני לא מצטרף למחאה!
אסביר את דברי טוב יותר,אז כנראה מה שכתב
זה נכון,
ואם כבודו כתב שדברים כאלו על ר' דב לנדא לא היו מתייחסים, ינסה כבודו לכתוב ברמז על החכם שהזכרת ונראה מה יעשו לכבודו...
(כלשונו של מרן שליט"א - מודעות אמה על אמה ברום אמה בכבוד)
הם לא באותו דרך גם היוםזה לא סוד שעד לפני כמה זמן מאור התורה לא הייתה ישיבה שמשתייכת לשס באופן מוצהר, ואף שהיתה הערכה רבה של רה"י והרב שרבני למרן זצ"ל והראש"ל שליט"א, הם לא הלכו באותו דרך...........וד"ל
ולכן זה הגיוני ש"מישהו יטעה" ויפרש דעתם באופן כזה (אמנם לדעתי אף פעם לא הייתה להם כזו דעה)
במקרה הספציפי הזה כנראה שיש מישהו שמנסה להראות כאילו רה"י לא הולך בדרכו של מרן זצ"ל וכו' וכו' אע"פ שהצטרף לש"ס (וכבר כתבתי זאת לעיל) וכנראה שידו במעל
ואין זה דעתם של רה"י והרב שרבני שליט"א
?אבל המטרה הגדולה
תראה לא מדובר כאן על איזה רשב''א מוקשה שמצווה ליישבאם היו כותבים בעלון של הראשל"צ שליט"א דברים אלו ללא שם,
האם האשכנזים היו חושבים שכוונתו להגרד"ל? ודאי שלא!
וממילא למה כשכתבו דברים אלו בעלון של בוגרי מאור התורה, יש שחושבים שהכונה למרן זצ"ל?
וברור שאם היו כותבים איזה רמז שכוונתם למישהו מסויים, ניחא, אבל לא כתבו כלום,
אין קשר בין המדובר (מרן) לכתבה (בעלון הבוגרים).
יצאתי ולא ראיתיפוק חזי...
אני מבין שכבודו מנסה להסיט את הדיון,כל עמ"י נענש מחמת חרחור המחלוקות והמריבות.
לא מסיט ולא כלום.אני מבין שכבודו מנסה להסיט את הדיון,
נא אל תפגע ברגשותינו!
העלו כבר חלק ממנה לעיל.כל עוד לא ראיתם את החוברת אל תדברו!!!!!!!!!!!!
@ישיבישער של מרן אם יש לך תעלה לכאן או תשלח לי בפרטי או למייל
אם היו כותבים כך על המשפחה של כבודו, כבודו היה שותק?לא מסיט ולא כלום.
כבר מילתי אמורה שאין צורך להתרגש מכל שטות של איזה עורך עלום בעלון פנימי של איזו ישיבה.
ועצם המחאה גרוע יותר וגורם לחשיפת ההבלים ופרסומם.