ואזכה לחדש
Active member
מה יכול להיות יותר גרוע מזה?מי אמר?אותם אלופים שאמרו שיהיה בסדר באוסלו,בהתנתקות,אחרי גלעד שליט?
נו באמת..
מה יכול להיות יותר גרוע מזה?מי אמר?אותם אלופים שאמרו שיהיה בסדר באוסלו,בהתנתקות,אחרי גלעד שליט?
נו באמת..
לא צריך יותר גרוע מזה,מספיק שיחזור על עצמו,דיינו...מה יכול להיות יותר גרוע מזה?
אז אנחנו חולקים במציאות, כבודו אומר שמה שקרה עם סינאוואר,שהוא רק מחבל אחד מתוך 1000 שהתשחררו , והמיט עלינו אסון כזה, זה רק פשלה חד פעמית,אבל באמת בפעם הבאה אף יהודי לא יינזק מכל מחבל שישתחרר,כי אנחנו נוכל לנטרל את כולם מידאני אעמיד את השאלה כך:
האם לתת להרוג באופן ודאי 50 חטופים, ואין לנו שום יכולת למנוע את זה!!
או לתת לכמות נכבדה של מחבלים להשתחרר ויש לנו יכולת למנוע את הפיגועים שהם יצאו לעשות בסבירות מסוימת,
אצל מי עדיף שהכדור יהיה שאנחנו שולטים על מעשיהם או שהם שולטים עלינו?????
החילוק הוא פשוט ביותר כפי שכתבתי לעיל וזה התשובה גם למה לא להביא להם מטוסי קרב,ני מבין סופית שאני לא אזכה לשמוע תשובה לעניין דעתך בעניין האטום?(שאלה הזויה ,בהחלט,אבל בשביל להגדיר דעה צריך לשאול עליה שאלה קיצונית וממילא מתלבנים הדברים)
כידוע שאחד מהמות שהם יהרג ואל יעבור זה שפיכות דמים,הגיוני
הו,עכשיו אני רואה שאפשר לדבר בהיגיון... אני כבר נבהלתי כשאמרתם מקודם שכן,צריך לתת אטום בתמורה לחטופיםהחילוק הוא פשוט ביותר כפי שכתבתי לעיל וזה התשובה גם למה לא להביא להם מטוסי קרב,
כי אם אנו עושים שהמצב יהיה תחת ידינו אז מצויין, והיינו שחרור המחבלים, הכדור הוא בידיים שלנו, אנחנו נעצור אותם לפני הפיגועים,
אבל החטופים וכן אם נביא להם פצצת אטום ומטוסי קרב, אז אנו מביאים שוב את הכדור לידיים שלהם, אז זה מצב שאסור עפ"י היהדות ודו"ק היטיב,
שהדם שלך לא אדום יותר מהדם היהודי של חברךכידוע שאחד מהמות שהם יהרג ואל יעבור זה שפיכות דמים,
אתה יכול להסביר לי מה ההיגיון בזה?????????
זה לא קשור לזה האם אנו יכולים לנטרל או לא, כיון שהכדור בידיים שלנו, אז זה מה שתפקידינו לעשות,ם אפשר לנטרל מחבלים משוחררים
ולמה הדם שלך יותר אדום משלו?שהדם שלך לא אדום יותר מהדם היהודי של חברך
העיקרון הזה הוא הבסיס לדעתי,שדם החטופים לא אדום יותר מאף דם יהודי.
לא הבנתי את כוונתך.תוכל להסביר?זה לא קשור לזה האם אנו יכולים לנטרל או לא, כיון שהכדור בידיים שלנו, אז זה מה שתפקידינו לעשות,
הוא באמת לא אדום יותרולמה הדם שלך יותר אדום משלו?
פשוט, כל עוד הם רוצים לפלוש לארץ ולפגוע בה ואנו בעיקרון חוסמים אותם, רק יש לנו פשלות פה ושם, אבל ההצלחה שלהם תלויה בנו, אז זה מה שצריך לעשות אבל לתת להם פצצת אטום ולתת להם מטוסי קרב זה בעצם להביא את הכדור לידיהם וזה אסור שזה יקרה,לא הבנתי את כוונתך.תוכל להסביר?
ביהדות אין הבדל בין חיים של עשר למאה,הוא באמת לא אדום יותר
פשוט, הם 50 איש(ספק כולם חיים), ואנחנו מסכנים עשרות אם לא מאות אלפים... בינתיים קרוב ל 2000 נהרגים בעקבות הדם האדום של שליט (כולל ההרוגים בצפון,כי הם תקפו בעקבות תקיפת חמאס וסינוואר)
לא מביןפשוט, כל עוד הם רוצים לפלוש לארץ ולפגוע בה ואנו בעיקרון חוסמים אותם, רק יש לנו פשלות פה ושם, אבל ההצלחה שלהם תלויה בנו, אז זה מה שצריך לעשות אבל לתת להם פצצת אטום ולתת להם מטוסי קרב זה בעצם להביא את הכדור לידיהם וזה אסור שזה יקרה,
מה אם פפוס וללליינוס?ביהדות אין הבדל בין חיים של עשר למאה,
אבל ביהדות יש היגיון ישרביהדות אין הבדל בין חיים של עשר למאה,
לא מענין אותי לא המציאות לא ההרתעה ולא שום שיקולים אחרים!!!אבל ביהדות יש היגיון ישר
האם עונשו של רוצח 10 נפשות לעומת 1000 נפשות אותו עונש? או שגונב מאיש אחד לעומת עשרה אנשים? או שמחטיא איש אחד או שמחטיא 10 אלף איש?
אתה מדבר מצד הדין,אני מדבר איתך מצד מציאות, מבחינתך יש פה דיון בדין וזהו
אין שיקולים של מדינה,של הרתעה, של חיי אלפי ועשרות אלפי יהודים על הכף
הוא יתרץ לך ששם זה חסידות..מה אם פפוס וללליינוס?
וגם לא חיים של אלפי יהודים..לא מענין אותי לא המציאות לא ההרתעה ולא שום שיקולים אחרים!!!
מענין אותי מה הדין וזהו,