תולעת ספרים
Active member
בפורום הזה יש לפחות 2 מרנים. על מי מהם אתה מדבר?איפה מרן התנגד לתכלת
נערך לאחרונה על ידי מנחה:
בפורום הזה יש לפחות 2 מרנים. על מי מהם אתה מדבר?איפה מרן התנגד לתכלת
אני לא מאמין בה' בגלל הוכחות. אני מאמין כי כך אבותיי הנחילו לי.צר לי לומר לך, אך מרן שליט"א גם לא מסר מעולם תקופה משמעותית מחייו כדי לבדוק אם תורה מן השמיים או לא, ואילו חוקרים אחרים מסרו זמן רב מחייהם והקדישו אותו ע"מ לברר אם תורה מן השמיים, לא משנה מה תוצאותיהם, האם לכן תסמוך עליהם ולא על רבותינו? איזה דברי הבל.
בהחלט מי שלא בדק את הענין, ורוצה לאכול הרגע במבה [מבלי לפטור אותה ע"י עוד שני מאכלים נוספים], מוכרח לקבל החלטה.ולפי"ז כתבתי שמי שלא בודק את העניין יש לו לברך על במבה האדמה, כיון שהיה רק אחד שבדק את זה הכי טוב והוא הסיק לברך האדמה.
הרב אלקנה ישראל. (ונא לא לפתוח את הנושא כאן, אלא פשוט תעשה חיפוש בפורום ותמצא).בהחלט מי שלא בדק את הענין, ורוצה לאכול הרגע במבה [מבלי לפטור אותה ע"י עוד שני מאכלים נוספים], מוכרח לקבל החלטה.
והוא יצטרך להסתמך על פוסק שבירר את הנושא ברצינות וביסודיות [הלכתית, ומציאותית].
מי הוא אותו אחד שהוא היחיד שבדק את זה הכי טוב?
[ואגב, מי זה שהזכירו לעיל שכתב ספר של 400 עמודים על זה?]
זו בעיה חמורה מאד, צריכים להאמין בגלל הוכחות, כלשון הרמב"ם שיש לדעת וכו.אני לא מאמין בה' בגלל הוכחות. אני מאמין כי כך אבותיי הנחילו לי.
אני מכיר את הגאון הזה.הרב אלקנה ישראל. (ונא לא לפתוח את הנושא כאן, אלא פשוט תעשה חיפוש בפורום ותמצא).
הבעיה החמורה היא שאתה בכלל לא מודע לשיטות הראשונים שמתנגדות בחריפות לעיסוק בהוכחות.זו בעיה חמורה מאד, צריכים להאמין בגלל הוכחות, כלשון הרמב"ם שיש לדעת וכו.
הרמב"ם הוא פוסק. ובכלל למה הרס"ג כתב אמונת ודעות? למה הרמב"ם כתב מורה נבוכים? למה רב חסדאי כתב אור ה'? למה אברבנאל כתב ראש אמנה? למה חובה"ל כתב שער שלם בעניינים אלו. ואני לא מכיר ראשון אחד שמתנגד לעיסוק בהוכחות, זו המצאה שהתחדשה בדורות אחרונים.הבעיה החמורה היא שאתה בכלל לא מודע לשיטות הראשונים שמתנגדות בחריפות לעיסוק בהוכחות.
בדורות הללו הפילוסופיה היתה בראש השיח בכל מקום, אצל יהודים וגויים כאחד. וממילא אותם ראשונים סברו שיש צורך לגזול את החנית מיד המצרי ולהשיב באותו האופן [וחלקם באמת סברו שצריך להאמין בדרך מופת והוכחה].הרמב"ם הוא פוסק. ובכלל למה הרס"ג כתב אמונת ודעות? למה הרמב"ם כתב מורה נבוכים? למה רב חסדאי כתב אור ה'? למה אברבנאל כתב ראש אמנה? למה חובה"ל כתב שער שלם בעניינים אלו. ואני לא מכיר ראשון אחד שמתנגד לעיסוק בהוכחות, זו המצאה שהתחדשה בדורות אחרונים.
קראתי כך למי שכותב על גדולי ישראל שלא היה להם זמן, בשונה מאחרים שאינם גדולי ישראל שהיה להם זמן.הבאתי לך רשימה של חכמי הדור שמעניקים חמה בקומתם,
למי קראת 'גדולי הדור לדבר אחד'?
ממש לא!!!אם מרן רבינו עובדיה זי"ע [בגיל 30] היה מקשיב לך, היינו מפסידים לפחות שמונה כרכים של הליכות עולם.
הוא עושה זאת גם כלפי ראשונים, עי' בהקדמת ספרו דרכי העיון ובהקדמת ס' ארים נסי ובהקדמתו לשו" איש מצליח ועוד.ולעומתו מרן הגר"מ מאזוז - אינו צריך שום הסבר על גדולת מרן זצ"ל, וגם כשיש לו מה להעיר הוא יודע בדיוק בפני מי הוא עומד ועם מי הוא נושא ונותן,
ואף על פי כן הוא מעדיף לא לכבוש את נבואתו, ולומר את מה שיצא לו בסוגייה ובהלכה בכל תחום. [ואני לא חושב לרגע שיחסי הכוחות בין מרן זצ"ל לבינו (או לבין שאר חכמי דורנו כולם) הם שווים, או קרוב לזה].
גם וגם.ממש לא!!!
הוא לא חלק על גדולי ישראל, אלא הלך עם גדולי ישראל, ובפרט עם מרן רבינו יוסף קארו.
תשובות אין על כלום, תירוצים יש להכל!!!תכל'ס למישהו יש תשובה כיצד גופו של הפורפורא דומה לים? ומה הפירוש עולה אחת לשבעים שנה?
נכון מאוד.קראתי כך למי שכותב על גדולי ישראל שלא היה להם זמן, בשונה מאחרים שאינם גדולי ישראל שהיה להם זמן.
הוא חלק על הדעה של כמעט כל 'גדולי ישראל' בזמנו, ברמת ההנהגה בפועל.ממש לא!!!
הוא לא חלק על גדולי ישראל, אלא הלך עם גדולי ישראל, ובפרט עם מרן רבינו יוסף קארו.
האשכול כאן לא עוסק ברב מאזוז.הוא עושה זאת גם כלפי ראשונים, עי' בהקדמת ספרו דרכי העיון ובהקדמת ס' ארים נסי ובהקדמתו לשו" איש מצליח ועוד.
כשאתה נעול בקונספציה - בודאי שהאוזניים סגורות מלשמוע דברי אמת ויושר.תשובות אין על כלום
מי דיבר כאן על הנהגה?הוא חלק על הדעה של כמעט כל 'גדולי ישראל' בזמנו, ברמת ההנהגה בפועל.