• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

אתם אוכלים עוגיות פפושדו בפסח?

האם את אוכלים עוגיות פפושדו ?

• כן גם בפסח

קולות: 43 23.9%
  • כן אבל רק לפני ואחרי פסח

קולות: 77 42.8%
  • בכלל לא

קולות: 59 32.8%
  • פעם לא היינו אוכלים והיום שהשתפר המצב כן

קולות: 1 0.6%

• סה"כ בוחרים
    180
סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
מצטרף למחאה. עם כל זה שלא מסכימים, הרב בנימין חותה תלמיד חכם חשוב ומופלג ובקיא בכתביו של מרן ובהרבה פוסקים, וכפי שרואים מספריו.
גם אני מצטרף,
תקשיב טוב מאוד אתה לא יכול לזלזל בו ככה בפשטות למה מי אתה שתזלזל בו כך הוא ת"ח עצום ומותר לו לומר את דעתו ובפרט שתכלס' יש קצת צדק בדבריו וגם אם אתה לא מסכים אז תירגע ולא לדבר כך "הזהרו בגחלתיהן"

תעיינו בכל הקבצים אלו ותראו שמותר לכתחילה לאכול בפסח עוגיות פפושדו וגטיניו תודה רבה

קבצים מצורפים

• __בעניין מצה עשירה-הרב יצחק לוי_.pdf
    996.7 KB · צפיות: 8
  • בענין עוגיות מצה עשירה.pdf
    545.6 KB · צפיות: 9
  • ותתענג בדשן 167 - מצות ספירת העומר ובדרכי ההוראה האמיתית.pdf
    829 KB · צפיות: 4
  • ותתענג בדשן 168 - מצות ספירת העומר - ב בדרכי ההוראה האמיתית - ב.pdf
    834.9 KB · צפיות: 5
  • ותתענג בדשן 166 - נקודות חשובות לפסח, בענין טבילת כלים, שיעור מצה ועוד.pdf
    822.6 KB · צפיות: 4
מי יבוא אחר המלך.. על כלפנים , אני מנתיבות ושמעתי שהשבוע הרה"ג דניאל חזות דיבר לפני מרן הרב יצחק יוסף וסיפר שביקר במפעל והכל כשר לכתחילה וכו'.. [לא הייתי שם, ובלאו הכי מרן כבר דיבר על זה בשיעור השבועי ושהכל מותר לכתחילה]

המדקדקים יראו שהרב יצחק שליט"א לא להוט להתיר את זה. הוא כמעט ולא מתייחס לזה, רק בצורה אגבית או תלמידים שהיו אצלו וכו'. זה לא בוער לו, כמו שבוער לכמה מחו"ר הפורום כאן.

המדקדקים יראו שהרב יצחק שליט"א לא להוט להתיר את זה. הוא כמעט ולא מתייחס לזה, רק בצורה אגבית או תלמידים שהיו אצלו וכו'. זה לא בוער לו, כמו שבוער לכמה מחו"ר הפורום כאן.
ולכמה מחו"ר הפורום כאן בוער כמו שבער למרן זיע"א. ואואדא"ח.

הגאון הרב יצחק לוי שליט"א ביאר שאפילו המהדר לאכול מצה שמורה בכל הפסח, רשאי לאכול מעוגיות אלו בפסח,

כמו שלעיל הבאתי גבי הרב ללוש ומרן שליט"א, להוציא מלב הטועים שהטעו
הה"נ גבי הרב יצחק לוי
בדברי הר' יצחק לוי להדיא שכל ההיתר הוא רק מי שנוהג לאכול מצה רגילה ולא שמורה, ודלא כ- @אור יעקב דטען בשם הרב ללוש והרב יצחק לוי שההיתר הוא אף מי שנוהג בשמורה

ועתה נביא דברי הרב יצחק לוי
הרב יצחק לוי.JPG

לא הבנתי כוונת דבריך
כי אני הבאתי לעיל מדברי מרן שליט"א גם בשנת תשע"ח [הקטע שהעלת לפורום] וגם משנת תשפ"ב שהעלתי לעיל, וגם בדברי מרן שאמר לר' ללוש [גם הבאתי זאת לעיל, וכן הבאתי מדברי הר' יצחק לוי לעיל
מכל אלו ואלו הבאתי שמי שנוהג בשמורה לא יאכל מעוגיות אלו, ולא זו בלבד אלא שמרן שליט"א טען זאת ישירות על אלו שאומרים שאכל בשנותיו האחרונות מעוגות אלו

אז על מי הטענה על מרן שליט"א ח"ו, או על המעידים, פשוט התערבב לי העניין [אם תוכל לבאר יותר]

לא הבנתי כוונת דבריך
כי אני הבאתי לעיל מדברי מרן שליט"א גם בשנת תשע"ח [הקטע שהעלת לפורום] וגם משנת תשפ"ב שהעלתי לעיל, וגם בדברי מרן שאמר לר' ללוש [גם הבאתי זאת לעיל, וכן הבאתי מדברי הר' יצחק לוי לעיל
מכל אלו ואלו הבאתי שמי שנוהג בשמורה לא יאכל מעוגיות אלו, ולא זו בלבד אלא שמרן שליט"א טען זאת ישירות על אלו שאומרים שאכל בשנותיו האחרונות מעוגות אלו

אז על מי הטענה על מרן שליט"א ח"ו, או על המעידים, פשוט התערבב לי העניין [אם תוכל לבאר יותר]
אולי זה יפתור לך את השאלות.

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
חזור
חלק עליון