משהו טען לי שהרב התיר לו בהלל להביא כלי נגינה אשמח לדעת אם זה נכון
ר ר' דוד Member 22 אוקטובר 2024 #1 משהו טען לי שהרב התיר לו בהלל להביא כלי נגינה אשמח לדעת אם זה נכון
תולעת ספרים Active member 22 אוקטובר 2024 #2 ר' דוד אמר: משהו טען לי שהרב התיר לו בהלל להביא כלי נגינה אשמח לדעת אם זה נכון לחץ כדי להרחיב... יתכן שיש הבדל בין להביא אורגן ולנגן, לבין לרקוד ולקפוץ במעגלים. ויתכן שיש גם הבדל בין 'זמן שמחתנו' לבין שאר ר"ח.
ר' דוד אמר: משהו טען לי שהרב התיר לו בהלל להביא כלי נגינה אשמח לדעת אם זה נכון לחץ כדי להרחיב... יתכן שיש הבדל בין להביא אורגן ולנגן, לבין לרקוד ולקפוץ במעגלים. ויתכן שיש גם הבדל בין 'זמן שמחתנו' לבין שאר ר"ח.
פותח הדיון פותח הדיון ר ר' דוד Member 22 אוקטובר 2024 #3 תולעת ספרים אמר: יתכן שיש הבדל בין להביא אורגן ולנגן, לבין לרקוד ולקפוץ במעגלים. ויתכן שיש גם הבדל בין 'זמן שמחתנו' לבין שאר ר"ח. לחץ כדי להרחיב... לא מבין למה וכמדומני הרב דיבר על ר''ח
תולעת ספרים אמר: יתכן שיש הבדל בין להביא אורגן ולנגן, לבין לרקוד ולקפוץ במעגלים. ויתכן שיש גם הבדל בין 'זמן שמחתנו' לבין שאר ר"ח. לחץ כדי להרחיב... לא מבין למה וכמדומני הרב דיבר על ר''ח
ש שאול חיים Member 22 אוקטובר 2024 #4 פשוט שאין חילוק בין ר"ח לחול המועד, מה זה הלל אחר? אלא ודאי שהיתה זו הוראה פרטית ולא כללית.
ב בנימין לוריא Administrator חבר צוות 22 אוקטובר 2024 #5 ר' דוד אמר: משהו טען לי שהרב התיר לו בהלל להביא כלי נגינה אשמח לדעת אם זה נכון לחץ כדי להרחיב... אם הרב התיר לו - לא נוכל לדעת אם נכון. אם הרב מתיר - התשובה היא לא. ועיין כאן וכאן וכאן.
ר' דוד אמר: משהו טען לי שהרב התיר לו בהלל להביא כלי נגינה אשמח לדעת אם זה נכון לחץ כדי להרחיב... אם הרב התיר לו - לא נוכל לדעת אם נכון. אם הרב מתיר - התשובה היא לא. ועיין כאן וכאן וכאן.
מורשת מרן Administrator חבר צוות 22 אוקטובר 2024 #6 ר' דוד אמר: משהו טען לי שהרב התיר לו בהלל להביא כלי נגינה אשמח לדעת אם זה נכון לחץ כדי להרחיב... כל מה שהרב דיבר זה על הלל... ודיבר בכל תוקף שאין לעשות כך.
ר' דוד אמר: משהו טען לי שהרב התיר לו בהלל להביא כלי נגינה אשמח לדעת אם זה נכון לחץ כדי להרחיב... כל מה שהרב דיבר זה על הלל... ודיבר בכל תוקף שאין לעשות כך.