• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • הודפס מחדש ע"י 'המרכז למורשת מרן' הספר "ילקוט יוסף - פורים משולש", עם מגילת אסתר בתוספת ביאורים ממנהיג הדור מרן הראש"ל שליט"א. מחיר מיוחד לזיכוי הרבים: 15 ש"ח בלבד. >> לרכישה ישירה באתר לחצו כאן

נכון להיום; אתה מחמיר לשמור שבת עד זמן רבינו תם? ומה עמדתך בנושא זה?

נכון להיום; אתה מחמיר לשמור שבת עד זמן רבינו תם? מהי עמדתך ומנהגך? (בחר באפשרות הנכונה!).

• ספרדי, ומחמיר ר"ת.

קולות: 60 77.9%
  • ספרדי, ולא מחמיר ר"ת, אך מעריך ומחשיב חומרא זו.

קולות: 3 3.9%
  • ספרדי, ולא מחמיר ר"ת, ואף לא מעריך חומרא זו.

קולות: 4 5.2%
  • ספרדי, ולא מחמיר ר"ת, ואולם, לא מעריך ולא שולל חומרא זו. אלא ניטרלי.

קולות: 0 0.0%
  • ספרדי, ולא מחמיר ר"ת. ואינני רואה כל ערך בחומרה זו. ולדעתי, אף נכון וראוי לעודד אנשים להימנע ממנה.

• אשכנזי, ומחמיר ר"ת.

• אשכנזי, ולא מחמיר ר"ת, אך מעריך ומחשיב חומרא זו.

קולות: 1 1.3%
  • אשכנזי, ולא מחמיר ר"ת, ואף לא מעריך חומרא זו.

• אשכנזי, ולא מחמיר ר"ת, ואולם, לא מעריך ולא שולל חומרא זו. אלא ניטרלי.

• אשכנזי, ולא מחמיר ר"ת. ואינני רואה כל ערך בחומרה זו. ולדעתי, אף נכון וראוי לעודד אנשים להימנע ממנה.

קולות: 1 1.3%

• סה"כ בוחרים
    77
מבואר דוקא לחומרא ולא לקולא כפי מקורות הגמרא שהביא מרן.
שוב אתה מביא סברות מהכרס נגד האחרונים שאומרים שמרן התכוון גם לקולא
לא יעזור מנהג כזה כפי שביטל מרן מנהגים בעשרות מקומות אפילו שהיו מנהגים קדמונים.
אתה סובר שלא יעזור, (כפי הבנתך בב"י) ומרן זצוק"ל סובר שכן יעזור וגם הוא ראה את ההקדמה של הב"י.
וא"כ אנחנו ממש מסתפקים למי להקשיב...
(כל עוד אתם דשים וחוזרים ומעתיקים ציטוטים מהתשובות של מרן זצוק"ל, למה שמשהו יקשיב לכם?? מרן ראה את כל מה שכתבתם וגם מה שלא כתבתם ופסק הכי)

כנראה שאין עניין להמשיך בדו שיח
כן הבנתי שכבר אין לך מה לענות...
שמעתיק ולא מבין מה הוא מעתיק
אני מבין טוב מאוד מה שאני מעתיק שמנהג נגד מרן זה אף לקולא ואף מנהג באר"י כמו ש"העתקתי" לך. ואני סומך על האחרונים יותר מהדיוקים שלך בב"י.
ומזלזל באחר.
"סברת הכרס" נאמרה הרבה באחרונים אחד על השני, וודאי זה מתאים לך שעושה דיוקים בב"י נגד האחרונים.

כן הבנתי שכבר אין לך מה לענות...
אני מבין טוב מאוד מה שאני מעתיק שמנהג נגד מרן זה אף לקולא ואף מנהג באר"י כמו ש"העתקתי" לך. ואני סומך על האחרונים יותר מהדיוקים שלך בב"י.
"סברת הכרס" נאמרה הרבה באחרונים אחד על השני, וודאי זה מתאים לך שעושה דיוקים בב"י נגד האחרונים.
יש לי מה להשיב ומכיון שאינך מוכן לשמוע חבל על הזמן היקר שלי ושלך... שתרצה לדון כדרכה של תורה ובאמת לפתוח ספרים במקורם בשמחה.

יש לי מה להשיב ומכיון שאינך מוכן לשמוע חבל על הזמן היקר שלי ושלך... שתרצה לדון כדרכה של תורה ובאמת לפתוח ספרים במקורם בשמחה.
וודאי שאני מוכן לשמוע... אבל כל עוד שאתה חוזר על דברים שמרן זצוק"ל ראה אותם, ופוסק אחרת אין לי מה להמשיך אתך כי אני סומך על דרך הפסיקה של מרן זצוק"ל יותר ממך.
(ודבריו ברורים כשמש אחר שמהר"ם אלשקר ומהר"י נבון ושו"ת בתי כהונה ועוד אחרונים אמרו שכך היה המנהג אפי' בדורו של מרן, ורוב האחרונים אחריהם כתבו שכך המנהג בדורם ואפי' שו"ת מהרי"ף שיצא על המנהג כתב בסוף "וכל המערער על מנהג זה אני דן אותו כמחטיא את הרבים")

אא"כ תחדש לי משהו שמרן זצוק"ל לא ראה ולא ידע.

וודאי שאני מוכן לשמוע... אבל כל עוד שאתה חוזר על דברים שמרן זצוק"ל ראה אותם, ופוסק אחרת אין לי מה להמשיך אתך כי אני סומך על דרך הפסיקה של מרן זצוק"ל יותר ממך.
(ודבריו ברורים כשמש אחר שמהר"ם אלשקר ומהר"י נבון ושו"ת בתי כהונה ועוד אחרונים אמרו שכך היה המנהג אפי' בדורו של מרן, ורוב האחרונים אחריהם כתבו שכך המנהג בדורם ואפי' שו"ת מהרי"ף שיצא על המנהג כתב בסוף "וכל המערער על מנהג זה אני דן אותו כמחטיא את הרבים")

אא"כ תחדש לי משהו שמרן זצוק"ל לא ראה ולא ידע.
אז אם מרן ראה אין תורה? אתה רוצה ללמוד או שאתה רוצה לברבר...

אז אם מרן ראה אין תורה
כן!
לא קרה מעולם!!! שמרן חזר בו מאיזה הלכה בגלל שהבין את הסוגייא אחרת וכדו'
כל ההלכות שחזר זה מחמת שראה פוסקים אחרים שדיברו על הנושא או שראה ראשון שמסייע לדבריהם וכדו'.

- ובינתיים סיכום הטענות שיצא לך עד עכשיו.
"לא בטוח שכך היה המנהג בדורו של מרן" (מה שמהר"ם אלשקר ומהר"י נבון ושו"ת בתי כהונה טוענים אחרת...)
"המנהג נתפשט אחר דורו של מרן" (גם אם נאמר כך בזה אני סומך על כללי הפסיקה של מרן זצוק"ל שאפ"ה פסק כגאונים ובארתי לך היטב את טעמו ונימוקו.)

אז אם יש לך טענות אחרות אני ישמח לשמוע אבל אם אתה רוצה לחזור שוב ושוב על אותו נושא באמת אין טעם להמשיך...

אין טעם להמשיך כמו שחשבתי..
אם יש לך עוד טענות כמו שכתבתי אני ישמח לשמוע...

לסיכום - אנחנו ברוך ה' מודים להקב"ה כל יום על כך ששלח לנו את מרן זצוק"ל וקבלו ישראל עליהם את הוראותיו. (מעל 90% מהציבור הספרדי הולכים כוותיה!!!)

ובוודאי בגלל שמשנתו של מרן זצוק"ל זכה ונקיה, לכן ה' סייע בידו שקיבלו עליהם ישראל את הוראותיו. (ולא "הוראות כל מיני רבנים למניהם")

אם יש לך עוד טענות כמו שכתבתי אני ישמח לשמוע...

לסיכום - אנחנו ברוך ה' מודים להקב"ה כל יום על כך ששלח לנו את מרן זצוק"ל וקבלו ישראל עליהם את הוראותיו. (מעל 90% מהציבור הספרדי הולכים כוותיה!!!)

ובוודאי בגלל שמשנתו של מרן זצוק"ל זכה ונקיה, לכן ה' סייע בידו שקיבלו עליהם ישראל את הוראותיו. (ולא "הוראות כל מיני רבנים למניהם")
ברוך ה' שזיכנו לאור גדול של הגרע"י שהאיר את עיני ישראל..

אבל הוא לא הורה כך.
אפילו מרן ביבי״א לא הביא את הטוענים ״אילו היה רואה היה חוזר בו״ אלא לסעיף בעלמא.
בכל המקומות שיש מחלוקת בין המקובלים לפשטנים מרן הכריע כהמקובלים למה שכאן לא היה מכריע?

חזור
חלק עליון