מרדכי מיכאלי
Well-known member
ייש"כ.... נשמח אם כבודו יביא תמלול או אפילו קישור מדויק מהשיעור .....
שותא דמר לא ידענא מה כת''ר רוצה ממיים מה החשש במייםם ראיתי אברכים ששותים מים בלי כשרות ואנחנו לא אוכלים אוכל בי כשרות. וגם על עוגות שחמותי מכינה אין תעודת כשרות. בקיצור... הדברים פשוטים!)
גם למוצרים של הפפושדו יש כשרות ידועה, והעשיה נעשה בכשרות רבנים שאנו סומכים עליהם, ואת תהליך הייצור אנו יודעים, אז מה ההבדל?שותא דמר לא ידענא מה כת''ר רוצה ממיים מה החשש במיים
ועוגיות שחמותך מכינה לא צריך הכשר כיון שאת המוצרים שמהם היא מכינה יש כשרות.
כשרות ''ידועה''גם למוצרים של הפפושדו יש כשרות ידועה, והעשיה נעשה בכשרות רבנים שאנו סומכים עליהם, ואת תהליך הייצור אנו יודעים, אז מה ההבדל?
הדגשתי. על המוצרים.כשרות ''ידועה''
האם בבשר אתה אוכל רבנות חולון
אבל הבעיה לא במוצריםהדגשתי. על המוצרים.
לא שמעתי על אף אחד שטען טענה שנכנסים מים למפעל...אבל הבעיה לא במוצרים
אלא שיתווספו למוצרים
אפילו טיפה אחת של מיים שמחמיץ הכל
בעניין הספציפי של הפפושדו הרב אברהם יוסף שליט"א בעצמו משגיח וזה לא סתם משגיחים וזה לא קשור אם הכשרות רבנות חולון או רבנות עזה זה הרב אברהם שליט"א בעצמו ולכן זה נקרא ידועהכשרות ''ידועה''
האם בבשר אתה אוכל רבנות חולון
אני לא
ולכן גם כלפי חשש חמץ לא
ועוד אינו דומה כלל
תהליך ייצור בבית חמותך למפעל
ופשוט.
ייש"כ.... נשמח אם כבודו יביא תמלול או אפילו קישור מדויק מהשיעור .....
רוקלא שמעתי על אף אחד שטען טענה שנכנסים מים למפעל...
בפרט מי שביקר שם או שמע מה קורה שם.
אתה כותב זאת ברצינות?!רוק
ולחלוחית שנשאר בחביות
לשטוף את הרצפה עם יין נשמע לי מופרך ובל תשחית, בפרט שזה לא ישטוף כמו שצריך אלא רק ילכלך יותר, וגם אין עניין בכך. אולי שוטפים בלילה ואח"כ זה מתייבש.שמעתי ממגיד אמת חברו של המשגיח, שביקר שם השנה ואמר: שאסור אפי' לירוק שם ושוטפים גם רצפה וגם את המכונות עם יין.
עשיתי העתק הדבק מלשונו, ממה שכתבלשטוף את הרצפה עם יין נשמע לי מופרך ובל תשחית, בפרט שזה לא ישטוף כמו שצריך אלא רק ילכלך יותר, וגם אין עניין בכך. אולי שוטפים בלילה ואח"כ זה מתייבש.
אני לא הייתי שםאתה כותב זאת ברצינות?!
ראית פעם מה קורה שם?
קראת את מה שהובא בספרים והובא כאן בפורום?
שמעת ממישהו שהיה במקום על תהליך הייצור?
כנראה שלא...
בקצב הזה אתה עלול לרעוב בקרוב וחלילה להגיע ליותר גרועאני לא הייתי שם
ולכן אני לא אוכל
לא ניתנה התורה למלאכי השרתרוק
ולחלוחית שנשאר בחביות
נגד מרן? מחמיר יותר ממרן?רבותי לא כל מי שלא אוכל פפושדו בפסח הוא נגד מרן או שהוא מחמיר יותר ממרן יש כאלו שלא אוכלים כי : אין חובה לאכול או כמו שהם לא רוצים לאכול בסלי כשר לפסח ולחם שהוא כשר לפסח כך לא רוצים לאכול עוגה כשל''פ זה עניין של הרגשה אישית טהורה נטו חוץ מכמה ''חכמים'' ומחמירים......
מה הקשר לבא ולכתוב שכאן בפורום מורשת מרן רק 30 איש הולכים כמו מרן והראיה שכבר הזכירו זאת שבסקר אחר רוב מוחץ כמו מרן ע''ש [זמן מוצ''ש כר''ת]
ובדיוק מחמת שלא נתנה התורה למלאכי השרת אסור לאכול פפושדולא ניתנה התורה למלאכי השרת