• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

במחיצתם של רבותינו גדולי ומנהיגי הדור שליט"א

'זופניק בכיכר':
את המקובל הרב יצחק בצרי ראינו מתחדש עם המבורג חדש לכבוד החג.

זופניק בכיכר • כל התמונות, הנייעס והחשיפות של סוכות
רק אני לא מצליח לראות את התמונות של כל ההודעות מכאן והלא'?

אתה לא יודע.
מברור עם ראשי קהילת היכלי התורה ואיגוד עמלי תורה נאמר לי שמרן הרב צדקה היה אמור לבוא והאירוע תואם אתו לחלוטין, לפני האירוע באו אנשים ואמרו לרב שזה אירוע פוליטי לקראת הבחירות, ולכן הרב ביקש הבהרות מהמארגנים ואכן כמו שבאמת תוכנן מראש הובהר לרב שזה לא אירוע פוליטי ולכן הרב צדקה לא התנגד כלל לקיומו של האירוע, ואף לאחר מעשה כולם נוכחו לראות שלא היה לאירוע שום קשר לפוליטיקה, והכל היה תורני לחלוטין, מלבד סמל התנועה שס שעיטר בכבוד את המודעות ככאלו שלקחו חסות על האירוע, ואף גם נאמר לרב צדקה לפני קיום האירוע. כל פרסום אחר אינו נכון כלל,

מה שהרב לא הגיע זה בגלל שמלכתחילה אמר שלא בטוח שירגיש מספיק טוב ויתכן שלא יבוא בפרט שהיה בבי"ח בתקופה האחרונה וצריך לשמור על כוחותיו.

מברור עם ראשי קהילת היכלי התורה ואיגוד עמלי תורה נאמר לי שמרן הרב צדקה היה אמור לבוא והאירוע תואם אתו לחלוטין, לפני האירוע באו אנשים ואמרו לרב שזה אירוע פוליטי לקראת הבחירות, ולכן הרב ביקש הבהרות מהמארגנים ואכן כמו שבאמת תוכנן מראש הובהר לרב שזה לא אירוע פוליטי ולכן הרב צדקה לא התנגד כלל לקיומו של האירוע, ואף לאחר מעשה כולם נוכחו לראות שלא היה לאירוע שום קשר לפוליטיקה, והכל היה תורני לחלוטין, מלבד סמל התנועה שס שעיטר בכבוד את המודעות ככאלו שלקחו חסות על האירוע, ואף גם נאמר לרב צדקה לפני קיום האירוע. כל פרסום אחר אינו נכון כלל,

מה שהרב לא הגיע זה בגלל שמלכתחילה אמר שלא בטוח שירגיש מספיק טוב ויתכן שלא יבוא בפרט שהיה בבי"ח בתקופה האחרונה וצריך לשמור על כוחותיו.
אני הייתי עם הרב באותו היום.
וזה לא מה שאמרו.

משה ויסברג בעדכונים בעקבות המצב מחצרות הקודש, ב'בחדרי חרדים':

• מועצת חכמי התורה הורתה לכל נציגי תנועת ש"ס לבטל את אירועי ההקפות השניות ברחבי הארץ, וקוראת לציבור הרחב להרבות בתפילה ותחנונים להשי"ת לשמירת חיילי צה"ל המחרפים נפשם, לרפואתם השלמה של הפצועים הרבים ולביטחונם של כלל תושבי ישראל.

• קודם הוצאת ספר התורה הבוקר, אמר ראש הישיבה הגאון רבי מאיר מאזוז "בזכות שאנו גרים בבני ברק, שהיא עירו של ה"חזון איש", הוא יתפלל עלינו. וה' יתברך ישמור אותנו, ואת כל תושבי ארץ ישראל".
לאחר ההקפות השניות במוצאי החג שנערכו בזריזות, עקב המצב, קרא ראש הישיבה שמונה פרקי תהילים, כאשר הוא קורא פסוק, והקהל קורא אחריו את הפסוק הבא.
לאחר מכן, ערך ראש הישיבה 'מי שברך' מיוחד לחיילי צה"ל, לפצועים, לשבויים ולנעדרים.​

נערך לאחרונה:
‏מרן הראשון לציון הגאון רבי יצחק יוסף בגינוי חריף ליריקות: ״מופע של התגרות באומות תוך שימוש בשם הדת ובשם שמיים, הוא חילול שם שמיים.
יש להוקיע את מעשי הפרובוקציה כלפי בני דתות אחרות שבוצעו בירושלים.
זוהי לאומנות שאין לה מקום ואין לה כל קשר ליהדות״ (ישי כהן).
1696721369184.png

מרן פוסק הדור הגר"י יוסף שליט"א הגיע לביקור חג היסטורי במעונו של ממנהיגי הציבור הליטאי הגאון האדיר רמ"צ ברגמן שליט"א.
הוא אמנם חבר מועצת גדולי התורה [מתוך 16 חברים] אך אינו ממנהיגי הציבור הליטאי
לא להגזים בכל דבר...
מתי זה היה
ביום רביעי ד' דחוה"מ

הוא אמנם חבר מועצת גדולי התורה [מתוך 16 חברים]
לא לשכוח שרובם נכנסו רק לא מזמן...
אך אינו ממנהיגי הציבור הליטאי
הוא כפשוטו ממנהיגי הציבור הליטאי.
הן אמת שבמערכת הממסדית של 'יתד' מרן הגרד"ל שליט"א הוא המנהיג,
אך גם שם הוא אחד מחמישיית ה'מרנים'.

הוא כפשוטו ממנהיגי הציבור הליטאי.
הן אמת שבמערכת הממסדית של 'יתד' מרן הגרד"ל שליט"א הוא המנהיג,
אתה יכול לבוא לבני ברק לרחוב הרב שר ולרחוב האדמו"ר מגור ולראות לבד להיכן הציבור מגיע
בסופו של דבר מי שקובע זה הציבור ולא העסקנים
והראיה הגדולה לכך היא זה שביתד כמה שניסו להשפיל את הרב עובדיה ואת הרב שטינמן הם לא הצליחו... כי בסופו של הדבר הציבור הוא זה שקובע!
צ"ל שביעיית

אתה יכול לבוא לבני ברק לרחוב הרב שר ולרחוב האדמו"ר מגור ולראות לבד להיכן הציבור מגיע
בסופו של דבר מי שקובע זה הציבור ולא העסקנים
והראיה הגדולה לכך היא זה שביתד כמה שניסו להשפיל את הרב עובדיה ואת הרב שטינמן הם לא הצליחו... כי בסופו של הדבר הציבור הוא זה שקובע!

צ"ל שביעיית
ה"י

חזור
חלק עליון