• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

במחיצתם של רבותינו גדולי ומנהיגי הדור שליט"א

משה ויסברג: ימים ספורים לאחר שעבר הליך רפואי מורכב, מספר חכם יצחק אבא שאול בעל ה'שמחה לאיש' ומגדולי חכמי התורה לתלמידיו הקרובים שעלו לבקרו, ושמעו ממנו על מורו ורבו חכם מנצור בן שמעון זצ"ל, שיום פקידת שנתו חל השבוע​

IMG_20240108_231200_533.jpg

משה ויסברג: ימים ספורים לאחר שעבר הליך רפואי מורכב, מספר חכם יצחק אבא שאול בעל ה'שמחה לאיש' ומגדולי חכמי התורה לתלמידיו הקרובים שעלו לבקרו, ושמעו ממנו על מורו ורבו חכם מנצור בן שמעון זצ"ל, שיום פקידת שנתו חל השבוע​

הצג קובץ מצורף 16169
מה סיפר?

מה סיפר בו?
ראה כאן

חדשות הסקופים: לקראת עצרת הרבבות מחר בכותל המערבי - המקובל הצדיק רבי בניהו שמואלי במפגש כעת יחד עם משפחות החטופים: ״מחר כולם חייבים להגיע ב-15.30 לרחבת הכותל, להתאחד יחד ולהגיע לתפילה ולזעוק לבורא עולם. הכותל הוא המקום המאחד. לכן כולם חייבים להגיע ולזעוק. בני המשפחה מבקשים להתפלל על יקיריהן החטופים בעזה, הצער שלהם הוא גדול״.

IMG_20240109_140003_639.jpg

איתי גדסי: נדיר ומרגש! זקן ראשי הישיבות הגאון הצדיק רבי משה צדקה ר״י פורת יוסף למשפחות החטופים - ״אנחנו מתפללים כל יום שהחטופים ישוחררו. חשוב מאוד תפילה בציבור, חשוב מאוד שהציבור יגיע מחר להתפלל בכותל למען שחרורם במהרה״.​

IMG_20240109_144142_270.jpg

יוסי שטארק: לקראת עצרת הרבבות מחר בכותל המערבי - הרה״צ רבי שלום ארוש, רבם של חסידי ברסלב, במפגש כעת עם משפחות החטופים: ״אני קורא לכל עם ישראל שיבואו מחר לתפילה בכותל בשעה 15.30 כדי להציל את עם ישראל ולהתפלל שהחטופים יחזרו במהרה. כולם חייבים לבוא בחשק וברצון להתפלל חזק שיהיה לנו גאולה שלמה״

IMG_20240109_145310_761.jpg

ראה כאן

ראיתי, מה סיפר?

ישראל כהן: 24 שעות לעצרת הרבבות בכותל המערבי - הרה״ר לישראל הגר״ד לאו עצר לראשונה באופן חריג ישיבת בין דין, כינס את הדיינים ומשפחות החטופים בלשכתו וערך תפילה לשובם. הרב הראשי בקריאה נרגשת לציבור הרחב: ״ליבנו יוצא אל המשפחות, אני מבקש לקרוא לכל הציבור להצטרף מחר לתפילה בכותל, כולנו נעמוד ביחד ונתפלל לבורא עולם שישובו בנים ובנות הביתה, שיחזרו בריאים ושלמים ושיתחיל החודש החדש בבשורות טובות״.​

IMG_20240109_191900_551.jpg

איתי גדסי: נדיר ומרגש! זקן ראשי הישיבות הגאון הצדיק רבי משה צדקה ר״י פורת יוסף למשפחות החטופים - ״אנחנו מתפללים כל יום שהחטופים ישוחררו. חשוב מאוד תפילה בציבור, חשוב מאוד שהציבור יגיע מחר להתפלל בכותל למען שחרורם במהרה״.​

הצג קובץ מצורף 16183

משהו אמר לי שגם אמו של החטוף נכנסה היום לחדרו.

אפשר לראות זה בצד שמאל.

יש עוד תמונות שאני אישית לא מאמין להם.
איך הרב שליטא דאג להם למקום לתפילת מנחה, קרא עימם תהילים.
פשוט כרחם אב על פנים.

באגב מי שארגן זאת זה יהודה חזן מיודענו.

מי שאם הכובע זה אישה לא להתבלבל.

מעניין אותי לדעת מי ה זה המשפחות?
ישראל כהן: 24 שעות לעצרת הרבבות בכותל המערבי - הרה״ר לישראל הגר״ד לאו עצר לראשונה באופן חריג ישיבת בין דין, כינס את הדיינים ומשפחות החטופים בלשכתו וערך תפילה לשובם. הרב הראשי בקריאה נרגשת לציבור הרחב: ״ליבנו יוצא אל המשפחות, אני מבקש לקרוא לכל הציבור להצטרף מחר לתפילה בכותל, כולנו נעמוד ביחד ונתפלל לבורא עולם שישובו בנים ובנות הביתה, שיחזרו בריאים ושלמים ושיתחיל החודש החדש בבשורות טובות״.​

הצג קובץ מצורף 16192

ישי כהן: פרסום ראשון: שר הדתות מיכאל מלכיאלי מבקש להאריך (בחקיקה) את כהונת הרבנים הראשיים עד לי"ז אב, ולמעשה לדחות את הבחירות לרבנות הראשית בחצי שנה נוספת. הרבנים המכהנים ישלימו 11 שנים בתפקיד.
עם כל הדחיות הללו, רק שלא תיפול הממשלה בינתיים ונלך לבחירות ולפיד והשמאל ימנו את "הרבנים הראשיים" לטעמם.

לקראת עצרת הרבבות בכותל המערבי - הגיעו הערב משפחות החטופים לבתי מרנן ורבנן גדו״י להתברך. המשפחות נכנסו לחברי מועצת גדולי התורה מרן ראש הישיבה הגרב״ד פוברסקי, ראש הישיבה הגר״ש שטיינמן, חבר מועצת חכמי התורה הגר״ש מחפוד, הראשל״צ הגרש״מ עמאר ורבה של ב״ב הגר״מ בן שמעון.

גדולי ישראל חיזקו את המשפחות וקראו לכל הציבור להגיע מחר ב-15.30 לרחבת הכותל המערבי, להצטרף לתפילת הרבבות למען שחרור החטופים. לבני המשפחות התלוו: הרב דוד דרוק יו״ר ארגון 'כיסופים', הרבנית ריקי סיטון מארגון ׳איילת השחר׳ ואיש התקשורת ישראל כהן העומדים בקשר רציף עם משפחות החטופים, תחת היוזמה ׳ופדויי ה׳ ישובון׳.

IMG_20240109_215823_571.jpg

ישראל כהן: משלחת של רבנים ויועצים מארגון ׳בוני עולם׳ קיימה היום דיון הלכתי אצל רבני ב״ב לחיזוק הפיקוח במעבדות. המשלחת ביקרה אצל רבני העיר וחברי ועדת ההלכה של הארגון: הגרח״ד לנדאו, הגרש״צ רוזנבלט והגר״מ בן שמעון. הגר״נ בן שמעון והגר״ע פריד (צילום: יהודה פרקוביץ).​

IMG_20240109_220045_293.jpgIMG_20240109_220222_340.jpgIMG_20240109_220219_514.jpgIMG_20240109_220040_175.jpg

כתוב את תגובתך
חזור
חלק עליון