בהיקף ובעמל
Active member
ועל זה אמרו חז"ל, אל תאמר שאינך אוכל... משום שאינו טעים, אלא אפשי ואפשי ואעפ"כמה שאני יודע שהבשר הזה טעים עשרת מונים מהכשרים אחרים
נ.ב. צ'אט זה מאושר בנטפרי.
ועל זה אמרו חז"ל, אל תאמר שאינך אוכל... משום שאינו טעים, אלא אפשי ואפשי ואעפ"כמה שאני יודע שהבשר הזה טעים עשרת מונים מהכשרים אחרים
בעיקרון יש מח' בדעת הב"י מה זה בשר חלק.היה פעם מישהו ששאל את הרב פוזן זללה"ה האם ספרדי חייב לשאול דווקא רב ספרדי,
והרב ענה לו בשאלה האם הג'ינג'י חייב לשאול דווקא רב ג'ינג'י???
וד"ל.
כלפי מה דברים אמורים אם אני שואל רב שיש לו הכשר על הבשר שלו האם זה כשר לספרדים והוא אומר לי כן אז בגלל שהוא לא מהעדה שלי הוא לא נאמן כי הוא אשכנזי,
מה זה בשר חלק זה משהו על פי הסוד שרק הספרדים מכירים?
ואם כן מה יעשו התמנים שרוצים לשאול רב ספרדי,
ומה יעשו האתיופים שרוצים לשאול רב תמני???
אני מקוה שהמסר הובן רב זה שהוא אשכנזי לא בעיה
ואם אתה שואל אותו אם זה חלק לשיטת הספרדים ודאי שהוא נאמן גם אם הוא לא אוכל בשבת מטבוחה.
ואפי' אם באלעד הוא הצביע לפורוש.
ודאי שיש, בכל ההכשרים יש, השאלה היא על מקום ההזרקה, האם ברגל או בחזה.בבית יוסף אין זריקות?
גם אני מצטרף לשאלה, לאחרונה חברת נתח אדום שינתה את הכשרות ל כשרות של הרב משה נחשוני. איני מכירו ולא שמעתי עליו. מישהו יודע מה טיבו של כשרות זו?מישהו מכיר בשר נתח אדם בהכשר הרב משה נחשוני מה טיבו?
בחלק ה' מרן התיר (יחד עם מרנן הרב אלישיב, הגרב"צ הרב גולדשמיט והרב ישראלי) את הזריקות בעורף, אבל בחזה לא כתבזכור לי שמרן התיר זאת בהליכות עולם
מי אלו, והאם שאלת אותם לגבי כשרות של הרב נחשוניהרב בורנשטיין 0524268053, 0504115555
הרב פנחסי 0526329144
מבקיאי הכשרות בדורנומי אלו, והאם שאלת אותם לגבי כשרות של הרב נחשוני
לא ענו לי תשובה ברורה, יכול להיות שזה הכשר חדשמי אלו, והאם שאלת אותם לגבי כשרות של הרב נחשוני
כנראה כוונתך לראש"ל הרב עמאר.וכבר העידו שהראש"ל שליט"א סומך על וואלדאן.
מה זה "זה"? אתה מדבר על הרב נחשוני?ביום שלישי האחרון הרב בורשטיין אמר שזה הכשר טוב