• לחכמי ורבני הפורום הע"י,

    בימים האחרונים יצאנו לפסק זמן קצר, כדי לעשות בדק בית וחשבון נפש כיצד הפורום יוכל להגיע לנקיות גדולה יותר בעניין כבוד חכמים, בעקבות תקלה שקרתה, חרף הצעדים וההגבלות שננקטו בעבר.

    כעת בסיעתא דשמיא, לאחר היוועצות עם דעת תורה, הגענו למתווה שבע"ה יהיה לתועלת לכולנו, להיות בפורום נקי יותר, בו יוכלו הרבנים הגאונים שליט"א מכלל המגזרים לדון בדברי תורה, כדרכה של תורה, ללא חשש של היכשלות חלילה בכבוד חכמים.

    הנהלים הוחמרו, וננקטו גם פעולות טכניות לשם כך. ואנו שמחים לבשר על פתיחת הפורום בחזרה במתכונתו החדשה. תיתכן אולי אי נוחות קטנה, אבל הרווח הוא של כולנו: פורום נקי וזך! כאן המקום לבקש מהציבור לשים יותר לב על כפתור הדיווח שבכל הודעה, ולדווח על תוכן שלדעתם אינו מתאים, ובפרט בתוכן ישן (שאולי חרף ההגבלות הישנות נשאר בטעות).

    אנו תקווה שבע"ה נזכה להיות מחכמי ארץ ישראל שנוחים זה לזה בהלכה, ולהגדיל תורה ולהאדירה בדרך התורה אשר דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום.

    ונסיים בתודה לכל הפונים בתקופה הזו, ושלחו את חיזוקיהם. תודה על האיכפתיות והשותפות, בע"ה יחד נמשיך להגדיל את בית המדרש הדיגיטלי הנוכחי, אשר מביא ברכה לרבבות אלפי ישראל.

    חזקו ואמצו!

בשר בד"ץ עדה חרדית לספרדים ???

היה פעם מישהו ששאל את הרב פוזן זללה"ה האם ספרדי חייב לשאול דווקא רב ספרדי,
והרב ענה לו בשאלה האם הג'ינג'י חייב לשאול דווקא רב ג'ינג'י???
וד"ל.
כלפי מה דברים אמורים אם אני שואל רב שיש לו הכשר על הבשר שלו האם זה כשר לספרדים והוא אומר לי כן אז בגלל שהוא לא מהעדה שלי הוא לא נאמן כי הוא אשכנזי,
מה זה בשר חלק זה משהו על פי הסוד שרק הספרדים מכירים?
ואם כן מה יעשו התמנים שרוצים לשאול רב ספרדי,
ומה יעשו האתיופים שרוצים לשאול רב תמני???
אני מקוה שהמסר הובן רב זה שהוא אשכנזי לא בעיה
ואם אתה שואל אותו אם זה חלק לשיטת הספרדים ודאי שהוא נאמן גם אם הוא לא אוכל בשבת מטבוחה.
ואפי' אם באלעד הוא הצביע לפורוש.
בעיקרון יש מח' בדעת הב"י מה זה בשר חלק.
כשהאשכנזים אומרים שהיין הוא הגפן "גם לשיטת הבית יוסף", לא בהכרח שהרב עובדיה יסכים איתם.
וגם כשאשכנזי יגיד לך שזה חלק לפי שיטת הבית יוסף, לא בהכרח שהרב עובדיה יסכים איתו.
וראה כאן וכאן וכאן וכאן וכאן וכאן.
 
הדבר הראשון בכשרות בשר הוא איכות הסכין שכן אם הוא פגום הבשר נבילה ,ואנא עבדא שמעתי מגדול בודקי הסכינים בדורנו
הרב חוכיימה זצ''ל שלמדו אצלו שני ראשי שוחטים מההכשר החשוב על א' אמר טהור ועל השני..,וממילא אי אפשר לדון על חלק לפני שיודעים איכות ירא''ש וכו' בבדיקת הסכינים וללא זה הרי זה נבילה וודאי.עניין חלק הוא מח' רא' משום חשש טריפה.
יש מח' אחרו' מה גדר חלק לפי הב''י,היינו מה נחשב סרכא,האחוז בארץ של נקי לחלוטין הוא 2% עד קצת יותר,בחו''ל דרום אמריקה יש מצב של 15% וקצת יותר חלק אמיתי,[שמעתי מממומחים בתחום],
אף א' מההכשרים ששוחטים בחו''ל לא עומד בזה[עד''ח, שארית ,רובין, מחפוד ב''י] שארית שהם הכי מחמירים בחו''ל מוציאים כ30% -כך שמעתי בעצמי מהרב הממונה על שחיטתם[ויש לזה הסבר דמחמירים בשחיטה מחשש נבילה עפ''י הוראות הגריש''א.
]מחפוד וב''י מוציאים למעלה מ40% גלאט למרבה הפלא הפליאה והתירוצים שנאמרים בזה ואכמ''ל-אני מכיר את התירוצים למיניהם -ואולי להם ענן הבודק את הבהמות כמו בזמן המשכן ,וזה סגנון א' התירוצים שבקיאים בעדרים....
הרב לוין הוא מקומי ולטענתו הרי מחמיר מאוד בזה,ואנא עבדא שמענא מפי הרב חוכיימה דזה הכשר טוב,השמצות לא חסר בדקתי אותם וכולם רוח תשאם,וכן שמעתי מהגר''י בן נעים שהוא היה שם !! לפני כמה שנים והיה מרוצה -וכל הרוצה לשאלו יכול לפנות אליו ישירות אני שמעתי מפיו ולא משמועות.
שחיטת טרי הרב לנדאו גלאט ב''י זהו הכי טוב שידוע באמת למביני ויודעי דבר עד כמה שידי מגעת.
והוא רחום....
 
מישהו מכיר בשר נתח אדם בהכשר הרב משה נחשוני מה טיבו?
גם אני מצטרף לשאלה, לאחרונה חברת נתח אדום שינתה את הכשרות ל כשרות של הרב משה נחשוני. איני מכירו ולא שמעתי עליו. מישהו יודע מה טיבו של כשרות זו?
 
וכבר העידו שהראש"ל שליט"א סומך על וואלדאן.
כנראה כוונתך לראש"ל הרב עמאר.
 
חזור
חלק עליון