הדבר הראשון בכשרות בשר הוא איכות הסכין שכן אם הוא פגום הבשר נבילה ,ואנא עבדא שמעתי מגדול בודקי הסכינים בדורנו
הרב חוכיימה זצ''ל שלמדו אצלו שני ראשי שוחטים מההכשר החשוב על א' אמר טהור ועל השני..,וממילא אי אפשר לדון על חלק לפני שיודעים איכות ירא''ש וכו' בבדיקת הסכינים וללא זה הרי זה נבילה וודאי.עניין חלק הוא מח' רא' משום חשש טריפה.
יש מח' אחרו' מה גדר חלק לפי הב''י,היינו מה נחשב סרכא,האחוז בארץ של נקי לחלוטין הוא 2% עד קצת יותר,בחו''ל דרום אמריקה יש מצב של 15% וקצת יותר חלק אמיתי,[שמעתי מממומחים בתחום],
אף א' מההכשרים ששוחטים בחו''ל לא עומד בזה[עד''ח, שארית ,רובין, מחפוד ב''י] שארית שהם הכי מחמירים בחו''ל מוציאים כ30% -כך שמעתי בעצמי מהרב הממונה על שחיטתם[ויש לזה הסבר דמחמירים בשחיטה מחשש נבילה עפ''י הוראות הגריש''א.
]מחפוד וב''י מוציאים למעלה מ40% גלאט למרבה הפלא הפליאה והתירוצים שנאמרים בזה ואכמ''ל-אני מכיר את התירוצים למיניהם -ואולי להם ענן הבודק את הבהמות כמו בזמן המשכן ,וזה סגנון א' התירוצים שבקיאים בעדרים....
הרב לוין הוא מקומי ולטענתו הרי מחמיר מאוד בזה,ואנא עבדא שמענא מפי הרב חוכיימה דזה הכשר טוב,השמצות לא חסר בדקתי אותם וכולם רוח תשאם,וכן שמעתי מהגר''י בן נעים שהוא היה שם !! לפני כמה שנים והיה מרוצה -וכל הרוצה לשאלו יכול לפנות אליו ישירות אני שמעתי מפיו ולא משמועות.
שחיטת טרי הרב לנדאו גלאט ב''י זהו הכי טוב שידוע באמת למביני ויודעי דבר עד כמה שידי מגעת.
והוא רחום....