ע"ה ס"ט
Well-known member
אתה יכול להחכים אותנו בדוגמאות.זה הכל תלוי בנו כשיש הכשר אשכנזי שעושה פדיחה כל העולם יודע על זה והכל רועש וגועש
אתה יכול להחכים אותנו בדוגמאות.זה הכל תלוי בנו כשיש הכשר אשכנזי שעושה פדיחה כל העולם יודע על זה והכל רועש וגועש
ז'אבו?אתה יכול להחכים אותנו בדוגמאות.
זה דברים שגם אצלינו היו מעוררים סערה.ז'אבו?
השוחט משארית ישראל ששנה ופירש?
יתכן בהחלט, רק היה משמע לי שכבודו שואל איזה סערות התעוררו בהשגחות של בני אשכנז.זה דברים שגם אצלינו היו מעוררים סערה.
מבדיקה שעשיתי עם רב משארית, זה לא כך.מבירור עם רבנים מוסמכים וכן מומחי כשרות הרי שהחלק של שארית הרבה יותר טוב מהחלק של...
וגם רבנים מהציבור שלנו [תלמידי מרן זי"ע] ששאלתי כולם הורו להיתר,
אני לא עובד אצל בד"צ בית יוסף ולא בא להגן עליהם, ואם באמת יש בעיות אצלם, אתה מוזמן להציג אותם באשכול נפרד, ואז נבדוק ונדון.זה הכל תלוי בנו כשיש הכשר אשכנזי שעושה פדיחה כל העולם יודע על זה והכל רועש וגועש ולכן אין להם את הפריוילגיה הזאת
אבל אצלנו הרי אסור לדבר לשון הרע על...
ואם אתה מדבר אז ישר אתה נתפס כלוחם במרן ועוד,
אז מה שהם לא יעשו יש להם ביטוח,
מי שבכל זאת רוצה להחכים בעניין יעיין בפורום השכן בערך כשרות שם הכל על השולחן,
כמו שצריך להיות וללא משוא פנים לשום כשרות משום עדה שהיא
עקב רגישות העניין אני מציע לעיין בפורום לתורה יש שם נושא של כשרות עם עדויות נאמנות על...אתה יכול להחכים אותנו בדוגמאות.
לא לאכול עד"ח זה יכול להיות נחמד,אני לא עובד אצל בד"צ בית יוסף ולא בא להגן עליהם, ואם באמת יש בעיות אצלם, אתה מוזמן להציג אותם באשכול נפרד, ואז נבדוק ונדון.
אלא הדיון פה על שחיטה של כשרויות של אשכנזים, שטוענים שזה כשר גם לפי הבית יוסף.
מי לנו גדול מר' שבח רוזנבלט שאומר שזה חלק?מבדיקה שעשיתי עם רב משארית, זה לא כך.
תגיד זאת על כל הכשר!!!מי לנו גדול מר' שבח רוזנבלט שאומר שזה חלק?
יש שם גם על הכשרים ספרדים וגם על אשכנזים, אני שואל איפה אתה רואה חילוק?עקב רגישות העניין אני מציע לעיין בפורום לתורה יש שם נושא של כשרות עם עדויות נאמנות על...
ובכלל הכל שם על השולחן בלי משוא פנים ובלי פוליטיקה,
ללא הבדלי גזע וכו'.
הנידון היה סביב שאלת הרב nati ששאל לעיל, מצורף העתק:יש שם גם על הכשרים ספרדים וגם על אשכנזים, אני שואל איפה אתה רואה חילוק?
אה"נ כל כשרות שתביא ת"ח ברמה כזאת שיגיד כך אני יאמין לו.תגיד זאת על כל הכשר!!!
כל אחד אומר על הרב של הכשרות שלו שהוא ברמה הכי גבוהה.אה"נ כל כשרות שתביא ת"ח ברמה כזאת שיגיד כך אני יאמין לו.
חלק לפי שיטתו. בעניין הזה צריכים לחקור אותו אם זה לכל השיטות וכו' וכו' ומישהו שמבין אותו יעשה את התחקיר.מי לנו גדול מר' שבח רוזנבלט שאומר שזה חלק?
איך אני מוצא את זה שם?עקב רגישות העניין אני מציע לעיין בפורום לתורה יש שם נושא של כשרות עם עדויות נאמנות על...
ובכלל הכל שם על השולחן בלי משוא פנים ובלי פוליטיקה,
ללא הבדלי גזע וכו'.
אני מכיר אישית שוחט בב"י ששנה ופירש (נשוי לגויה ב"מ) ....אם באמת יש בעיות אצלם
בקיצור, כל אחד יאמר את דעתו שהוא בטוח בה במיליון אחוז ויאמר את אשר ידוע לו בידיעה גמורה למרות שזה סותר את הידיעה הגמורה של חבירו וחבר חבירו עד סוף כל המגיבים, ואין לדבר סוףראה כאן:
![]()
בד"ץ בית יוסף (אשכול למפעלים ובתי עסק בלבד, לא על השחיטה)
יש גם מקרים שאפשר לציין את ההשגחות או המשגיחים לשבח. שח לי אדם אחד שיש לו חבר שהוא משגיח כשרות ושהוא השגיח על חנות שווארמה אחת ויום אחד איחר לבוא לעבודה בגלל התנועה וכשהגיע ראה שכבר השווארמה עם השומן בתהליך הכנה על המתקן מה שהוא לא מסכים בלעדיו כי רוצה לראות שיוצא מהשקית עם החותמות. אבל בגלל...tora-forum.co.il
וגם כאן:
![]()
שחיטת העדה החרדית (כאן לדון רק על הבשר והעוף | על המפעלים ובתי העסק יש אשכול נפרד)
רציתי לקבל חוות דעת, על דברים שכתב הרב יהודה בן דוד (תלמיד של הראשל"צ הגר"י יוסף שליט"א) כאן ומועתקים עם שינויי עריכה קלים: כידוע אימרת רבותינו היא שבד"צ העדה החרדית לא ירד מן השמים...". ולתועלת הקוראים אמרתי להציג כאן כמה קולות שנוהגים בעדה החרדית. בכדי שידעו הקונים במה צריך להזהר מלקנות. וכל...tora-forum.co.il
מחילה מכת"ר זו טענה שאין בה ממש ואפילו לא נכנס לצל צילו של ספקאני מכיר אישית שוחט בב"י ששנה ופירש (נשוי לגויה ב"מ) ....