אולי על כה"ג נאמר שאין גוזרים גזירות מדעתנו...בשבתות כאלה, שאף להר"מ שבת יוצאת לפני אז פשוט שאפשר. כל הדיון כאן היה אם שייך לגזור אטו שבתות אחרות.
אולי על כה"ג נאמר שאין גוזרים גזירות מדעתנו...בשבתות כאלה, שאף להר"מ שבת יוצאת לפני אז פשוט שאפשר. כל הדיון כאן היה אם שייך לגזור אטו שבתות אחרות.
מה אני יעשה שלי זה נראה בכלל לא פשוט...בשבתות כאלה, שאף להר"מ שבת יוצאת לפני אז פשוט שאפשר. כל הדיון כאן היה אם שייך לגזור אטו שבתות אחרות.
ולאכול היתר מכירה זה כן נראה לך פשוט?מה אני יעשה שלי זה נראה בכלל לא פשוט...
מדוע?מה אני יעשה שלי זה נראה בכלל לא פשוט...
לענ"ד כי עד היום הוא התרגל שכולם עושים כמו שכתוב בלוח ופתאום עכשיו הוא רואה שכולם טועים (או ליתר דיוק מחמירים) ובאמת לא באמת חייב כך.מדוע?
כמו שכתבתי לעיל שזה קרוב מאוד לשקיעה ולזמן שאסור עוד לעשות מלאכה.מדוע?
כן, זו מחלוקת מפורסמתולאכול היתר מכירה זה כן נראה לך פשוט?
נו בדיוק זה החילוק.כן, זו מחלוקת מפורסמת
לעשות מלאכה עשרים דקות לאחר השקיעה, לא שמעתי זולת זה.
ברור שידעתי את עיקר הדין, חשבתי שבמוצ"ש שיש חשש סקילה לא עושים מלאכה כ"כ מוקדם, וע"ז תמהתי.נו בדיוק זה החילוק.
שהיתר מכירה עד היום היה מפורסם לך, וזמן צאת שבת לא היה מפורסם לך. ובשביל זה אנחנו פה, כדי לפרסם לך ולהודיע לך מהי (עיקר) ההלכה.
וכבר אמרתי שמחמת כן אנחנו מחמירים כר"ת, ומי שלא רוצה/יכול להחמיר כר"ת אנחנו 'רק' מחמירים עליו כהרמב"ם ועוד, ולא מקילים לגמרי ב-13.5 דקות זמניות כמו בשאר העניינים.ברור שידעתי את עיקר הדין, חשבתי שבמוצ"ש שיש חשש סקילה לא עושים מלאכה כ"כ מוקדם, וע"ז תמהתי.
חזו"ע שבת ח"א דיני בין השמשות בתשובה על זמן רבינו תם והגאונים, בהערהנשמח למקור.
ואפי' היום עיכבו את כל הציבור במקום שהתפללתי כ-10 דקות בכדי להמתין לזמן זה...היום גם ראיתי באחד הלוחות שצאת שבת ר"ת בערך בחמישה לשש, אבל חשבון פשוט שאם שעה זמנית כיום היא 50 דקות, אז שעה וחומש הוא 60 דקות, והיינו בדיוק שעה אחרי השקיעה.