• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • בשורה משמחת: בעז"ה עומד לצאת לאור בימים הקרובים ילקוט יוסף ברכות חלק א' החדש. מחיר מוזל לקבוצות הנרשמים מראש (כגון כוללים, קהילות, בתי כנסת וכדו'), לפרטים והרשמה יש לפנות למרכז למורשת מרן במייל: y@moreshet-maran.com

טוסטר אובן חלבי ובשרי

אודי

Member
שלום רב

יש לי טוסטר אובן שהכינו בו חלבי ואח"כ חיממו בו בשרי שהיה עטוף בנייר אפיה בלבד (עטפו אותו כמו סוכריה)
האם הטוסר נעשה טריפה וכיצד יש לנקות אותו והאם מותר לעשות כן לכתחילה או בדיעבד???

תודה רבה
 
נראה לענ"ד
אם אפו בו בתבנית אחרת שהיא נקייה שאינה חלבית, המאכל הבשרי מותר, בפרט שהיה מכוסה.
וגם אם אינו מכוסה המאכל מותר.
לכתחילה אין להשתמש באותו תנור לבשרי וחלבי, ובמקום הצורך אפשר להקל, בפרט בטוסטר אובן שיש בו גופי חימום מגולים ששורפים את האדים ומבטלים דין זיעה.
הרוצה להחמיר ולהכשיר את הטוסטר אובן יפעיל את התנור כחצי שעה.
 
נערך לאחרונה:
חזור
חלק עליון