פפושדו וגטיניו, מרן הראש"ל הרב יצחק יוסף שליט"א סומך?

ויתירה מכך, במקום שכן הזכיר שיש הנוהגים כך, דיבר על התרה או לא התרה באריכות בהערה. ואפילו לא דן בכלל שיש כדאיות לעשות חומרא כזו. אלא דן נטו בהתרת נדרים. ואם היה בזה חומרא לפי מרן, היה מאריך כיד השם הטובה עליו
רק ביבי"א חי"א כתב שדן שם גם בעניין ההתרה שזהו מנהג "חסידות ופרישות".

אמנם כעת ניתן להשיג פפשודו מקמח חיטה שמורה משעת קצירה, שעושים אותו בליין האחרון שבועיים לפני פסח במפעל גטניו בירושלים בשביל הרב אברהם יוסף שליט"א ועוד שמקפידים על שמורה, בבני ברק ניתן להשיג - אם עדיין נשאר לו - אצל הרב נקי ברחוב אביעד 5 בני ברק.
אם יש מוקדים נוספים, וכן מספר טלפון ליצירת קשר, אני מכיר כמה שמאוד ישמחו לדעת ע"כ. (עכ"פ לשנה הבאה).

אם יש מוקדים נוספים, וכן מספר טלפון ליצירת קשר, אני מכיר כמה שמאוד ישמחו לדעת ע"כ. (עכ"פ לשנה הבאה).
'ליין' זה (המהודר ביותר מקמח שמורה משעת קצירה לאחר שלוש חודשי עבודה על כשל"פ) הולך בעיקר לגר"א יוסף והמשגיח הרב גוליאן מב"ב ומשפחותיהם, אני קונה מהרב נקי בבני ברק - אולי נשאר לו גם השנה - 0548404660

לא סותר את זה שאולי אחרי זה לא אכל.
מה שקרה בנקודת זמן מסוימת לא מעיד על נקודת זמן אחרת
בעיקרון ע"פ העדויות לא היתה נקודת זמן אחרת, אלא בכל זמן אכל. אבל אין כ"כ נפק"מ, כי הנידון הגדול הוא לא אם הרב אכל או לא (שזה יש עדויות רבות שאכל), אלא בנושאים אחרים.

לא סותר את זה שאולי אחרי זה לא אכל.
מה שקרה בנקודת זמן מסוימת לא מעיד על נקודת זמן אחרת
אחד הניסים שהגדולים של הפפושדו הוא. שגם בחיי מרן זיעא יצאו נגד הפפושדו.
כך גם עם בדצ בית יוסף, מי שלא העריך אותו לא העריך אותו מעולם.
אז עכשיו שילדים מהדור הזה באים ונותנים ציונים לבדצ, או ציון לפפושדו, צריך לומר להם: מחילה, כבר גדולים מכם יצאו על הפפושדו ועל הבדצ בית יוסף בחיי מרן, ובכל זאת מרן הכשיר. א"כ הטענה שהבדצ ירד אחרי פטירת מרן, הטענה שנוספו חומרים לפפושדו אחרי פטירת מרן וכו'. כל אלו הבל ורעות רוח.

בעיקרון ע"פ העדויות לא היתה נקודת זמן אחרת, אלא בכל זמן אכל. אבל אין כ"כ נפק"מ, כי הנידון הגדול הוא לא אם הרב אכל או לא (שזה יש עדויות רבות שאכל), אלא בנושאים אחרים.
יש כאלו שאומרים אחרת, אבל אה"נ אין כ"כ נפ"מ

ראיתי עכשיו את דבריו של הרב דוד שלום נקי. רק נותר לי לשאול האם לא היה שינוי במהלך השנים במה שנכתב ע"ג האריזות, שפעם היה כתוב שזה בהשגחה ישירה של הגרע"י [כלומר באחריותו], ועכשיו כתוב שזה 'על פי פסקו'.
שמעתי מאבי שיחי', שהוא חסיד 'שרוף' של מרן זצ"ל, ששנים מרן היה אומר בשיעוריו לאכול, ו"יאכלו ענוים וישבעו", ואח"כ חדל מלומר כן ברבים. האם הדברים נכונים, ומה ההסבר?
כך שמעתי מפיו של הגאון ר' גדעון בן משה שליט''א לפני 15 שנה

למרות הכל מרן שליטא מתרחק מזה {עדות מקורבו}
דעתו של מרן שליט"א היא שאין לחשוש בעניין הפפושדו, ואין מקום לכל דיבורי האוסרים אשר אינם יודעים מימינם ומשמאלם בעניין הנ"ל ואינם מחפשים את האמת (לא ביקרו במפעל "ומחפשים" להוציא לעז וכו'). יחד עם זאת הנה ראוי לבני התורה להתחסד ולהחמיר על עצמם, לאכול אך ורק מצה שמורה למשך כל ימי הפסח, וכן נוהג מרן רבינו שליט"א.

לא אוכל מכיון שאינה מצה שמורה ותו לא.
כך גם הוא עצמו אומר, וגם מעידים מקורביו.
הרב נקי בשיעורו האחרון טען אחרת...שגם מי שמקפיד אין בעיה ושאל את מרן הראש"ל.
בד"כ פסקים של מרן זיע"א שנדרשים לחיזוק, הרב מזכיר בכל שעה ורגע, פה משום מה דממה..וזה מאוד מוזר.

הודעות אחרונות

חזור
חלק עליון