פפושדו וגטיניו, מרן הראש"ל הרב יצחק יוסף שליט"א סומך?

אמנם כעת ניתן להשיג פפשודו מקמח חיטה שמורה משעת קצירה, שעושים אותו בליין האחרון שבועיים לפני פסח במפעל גטניו בירושלים בשביל הרב אברהם יוסף שליט"א ועוד שמקפידים על שמורה, בבני ברק ניתן להשיג - אם עדיין נשאר לו - אצל הרב נקי ברחוב אביעד 5 בני ברק.
חבל שלא עושים יותר ומשווקים.

וזה מדבריך, ולא מדברי...
ולעצם הנידון, מה שכתבתי לעיל הוא ע"פ מה שמרן רבינו שליט"א נוהג בעצמו, וכן הורה לי הק'!
ניסית לצייר שאת הכל מרן אמר. גם שהבני תורה יחמירו. אמר את זה או לא אמר. אל תכניס לפיו דברים.
מרן זיעא היה בן תורה ב"ה ואכל

מרן זיעא היה בן תורה ב"ה ואכל
כי רצה להראות לכולם שאין בהם שום בעיה של חמץ וכדו' וכמו שמרן שליט''א אמר שמי שאוכל כדי שכולם יראו שמותר אז גם מי שמחמיר בשמורה מותר אבל זה כל אדם לעצמו ולפי ענינו לא ראי זה כראי זה

כי רצה להראות לכולם שאין בהם שום בעיה של חמץ וכדו' וכמו שמרן שליט''א אמר שמי שאוכל כדי שכולם יראו שמותר אז גם מי שמחמיר בשמורה מותר אבל זה כל אדם לעצמו ולפי ענינו לא ראי זה כראי זה
אתם מכחישים שוב את מה שאמר מרן שליטא. שמצד מרן זיעא היה לאכול ראשון, אביב וכו'. רק הרבנית רצתה להחמיר.
ומרן זיעא לא אמר את זה כדי ללמד וכו'. פשוט סבר כך.

זה היה פעם שהמצות שמורות היו מאוד יקר היום רוב הציבור מקבל בחינם וגם שקונים זה בזול אז למה לא כדאי להחמיר ? כך נלענ''ד
אני מנסה להבין משהו. כך היא דרך הלמידה ממעשה רב?
מרן אכל פפושדו. כי רצה ללמד שמותר.
מרן אמר לרבנית לא לקנות שמורה. כי אין כסף.
הכל בדרך כזו?
אולי הפוך:
פפושדו זה עוגיה טובה ומשביעה. שגם מותרת ללא עוררין ומרן אכל אותה לכתחילה ונהנה ממנה. ואין שום צורך להחמיר?

פפושדו זה עוגיה טובה ומשביעה. שגם מותרת ללא עוררין ומרן אכל אותה לכתחילה ונהנה ממנה. ואין שום צורך להחמיר?
אבל הרב כתב במפורש בחזון עובדיה שהמחמיר תע''ב אז למה לא להחמיר מי שיכול בנקל

אמנם כעת ניתן להשיג פפשודו מקמח חיטה שמורה משעת קצירה, שעושים אותו בליין האחרון שבועיים לפני פסח במפעל גטניו בירושלים בשביל הרב אברהם יוסף שליט"א ועוד שמקפידים על שמורה, בבני ברק ניתן להשיג - אם עדיין נשאר לו - אצל הרב נקי ברחוב אביעד 5 בני ברק.
זה משהו חדש, או כל שנה?

קבצים מצורפים

לזה בדיוק חיכיתי. אז בעצם אתה מודה שהמשפט שאמרו לעיל:

שבעצם אין עוגיות אחרות לכן מה התירו??????? התירו מפעל עם חמץ לפי שיטתם. התירו עוגיות שהפסים מלולכים בקמח לפי שיטתם?
עשיתם את מרן זיעא ואת בנו הרב אברהם שליטא ל......
מניין העזות הזו לבוא ולומר כדי שיהיה מה לאכול התיר מרן זיעא חמץ גמור.
אם זה מותר, זה מותר. ואם מרן היה חושב שזה חמץ גמור לא רק שלא היה מדבר בשבח העוגיות, אלא אוסר אותם ומדבר נגדם כמו שדיבר נגד פאות.
אני כותב טענה של החולקים ואתה מחזק את דברי ע"י שאתה תוקף???
לא הצלחתי להבין!

מה התכוונת שעשיתי את מרן ואת בנו .... (פרט - שאני יבין בזה מה לא הבנת מדברי)

מרן אמר מפורש שזה כשר ושאין בזה חשש חמץ, מהיכי תיתי לומר אם מרן???

כנראה מיהרת לכתוב בנושא מבלי לשמוע או לקרא ולו במעט בנושא זה

נ.ב גם ככה אני לא אוהב להכניס את ראשי בתוך דברים כגון דא, כ"ש שאתה מחבר את הדברים שלי עם אחרים שמגיבים.

ולסיום: נשיא מועצת חכמי התורה... לא על כל הודעה חייב לתת לייק

(בתקווה שנתת לייק בלי לקרא, או שמא אתה מסכים לדבריו שלא הבין מה כתבתי ב"קצירת האומר"
ומעדיף אני לתפוס לשון אחרון...)

עיין בעלון תורת מרן גילון יד להרב ללוש שליט"א עמוד 10/י 11/יא
,נ"ב קונטרס נשמע קולם לגבי עוגיות מצה עשירה וכ"ו [הרב הנ"ל]
שים לב על מה הוא שאל א זה...
הוא לא שאל על עצם העוגיות, אלא הוא שאל על העוגיות שמיוצרות מקמח מצה שמורה.
עכ"פ, כבר השבתי לו לעיל שע"ז ספציפית לא שייך לתת כשרות מיוחדת.

לא כתב זאת בשום מקום.
ויתירה מכך, במקום שכן הזכיר שיש הנוהגים כך, דיבר על התרה או לא התרה באריכות בהערה. ואפילו לא דן בכלל שיש כדאיות לעשות חומרא כזו. אלא דן נטו בהתרת נדרים. ואם היה בזה חומרא לפי מרן, היה מאריך כיד השם הטובה עליו

ולסיום: @נשיא מועצת חכמי התורה... לא על כל הודעה חייב לתת לייק
אמת ויציב!
מומלץ לכבודו לבקר בפורום לעיתים תכופות יותר בכדי להיוכח שה"לייק" המיוחל לא ניתן לכל אחד...!
ולעצם עניין נתינת הלייק, הנה מנהגי לעשות לייק על כל הודעה אשר קראתי, ונהנתי מתוכנה, והנה כשקראתי את דברי הרב abc123 בהודעתו המצוטטתת בהודעתך, נהנתי מתוכן דבריו, בלי כל קשר למי הגיב ומה הגיב, אלא לעצם הדברים!) ודו"ק.
ובחשיבות נתינת הלייק עי' כאן
בכל אופן אבקש את סליחתך, אם נפגעת מנתינת לייק כזה או אחר, ולא נתכוונתי לצער שום יהודי ובפרט במועד, אשר נאמר בו "ושמחת בחגך"...

נערך לאחרונה:

הודעות אחרונות

חזור
חלק עליון