התנערי מעפר
New member
בשו"ת הרש"ל כתב שיש מקום להדר וללבוש בצנעה בטלית קטןזה שהוא וכל גדולי הדור לא שמו תכלת זה מספיק. ואם אתה רוצה יש לך תשובה ארוכה של מרן ר' יצחק בשו"ת הראשון לציון
בשו"ת הרש"ל כתב שיש מקום להדר וללבוש בצנעה בטלית קטןזה שהוא וכל גדולי הדור לא שמו תכלת זה מספיק. ואם אתה רוצה יש לך תשובה ארוכה של מרן ר' יצחק בשו"ת הראשון לציון
תוכל להעתיק קטע זה?!בשו"ת הרש"ל כתב שיש מקום להדר וללבוש בצנעה בטלית קטן
הציטוט שהבאת זה מדברי הטוענם שהביא בתוך המו"מ, זה לא מסקנתו.לפי מה שידוע לי הרבה מאד דיברו איתו והוא לא דחה אותם
אני מדבר על המארגנים הראשיים ולא סתם אנשים ששאלו אותו בדרךלפי מה שידוע לי הרבה מאד דיברו איתו והוא לא דחה אותם
היכן זה כתוב?בשו"ת הרש"ל כתב שיש מקום להדר וללבוש בצנעה בטלית קטן
בשות הרש"ל סימן אהיכן זה כתוב?
אסור להאמין.והוא בעצמו הלך לרב עובדיה זצ"ל 4 ו5 פעמים ודיבר איתו על נושא התכלת ואמר לו כך אין לי זמן להתעסק עם זה יש לי נושאים יותר חשובים לדון בהם
מה עם מעין אומר (מסתמא בחלק א'), מספק אותך?בעפ או על ידי אחד מתלמידיו ??? משהו מוסמך.
מסכן מרן זיע"א, כל הסוגיות שלמד היו פשוטות, ורק בסוגיא הזו נתקע...הוא לא אמר שהוא לא עסק בה אבל הנתונים של החילזון ארגמון כהה הקוצים הנ"ל הוא סוגיה לא פשוטה להבין אם אכן הוא היה חילזון התכלת ואגב מצאו עד היום בחפירות ארכיאולוגיות בעיר העתיקה ובהר הבית קרוב ל300 קונכיות של החילזון הזה ואין הרבה דרכים להסביר איך הגיע חילזון שחי בלב ים התיכון להר הבית בלי שהוא אכן חילזון התכלת
לא התכוונתי לומר את מה שאתה הבנת אלא בשביל לפסוק בזה הוא היה צריך לקיים פגישות עם כמה מדענים שהציגו נתונים וגם היה צריך לברר האם אכן הם צודקים לגבי החילזון וכלפי זה זה לא פשוט למרן להחליט שהוא יעסוק בזה במקום כל הסוגיות האחרות שיותר היו קריטיות לעם ישראל זה המון זמן לראות נתונים ופגישות ולדעתי זה הסיבה שהוא דחה את כולן לא היה לו זמן להתעסק בנושא אחד שלא כ"כ דחוף ביחס לשאר עיסוקיו שוודאי היו דחופים יותרמסכן מרן זיע"א, כל הסוגיות שלמד היו פשוטות, ורק בסוגיא הזו נתקע...
אתה רציני?!
למה צריך להפגש עם מדענים?!לא התכוונתי לומר את מה שאתה הבנת אלא בשביל לפסוק בזה הוא היה צריך לקיים פגישות עם כמה מדענים שהציגו נתונים וגם היה צריך לברר האם אכן הם צודקים לגבי החילזון וכלפי זה זה לא פשוט למרן להחליט שהוא יעסוק בזה במקום כל הסוגיות האחרות שיותר היו קריטיות לעם ישראל זה המון זמן לראות נתונים ופגישות ולדעתי זה הסיבה שהוא דחה את כולן לא היה לו זמן להתעסק בנושא אחד שלא כ"כ דחוף ביחס לשאר עיסוקיו שוודאי היו דחופים יותר
תוכל לשלוח את כל המכתב ששלחת של הראשון לציון?לפי מה שידוע לי הרבה מאד דיברו איתו והוא לא דחה אותם
בבקשה ציין מקור כי ידוע לי רק אחד יחיד ומיוחד שנמצא שםואגב מצאו עד היום בחפירות ארכיאולוגיות בעיר העתיקה ובהר הבית קרוב ל300 קונכיות של החילזון הזה ואין הרבה דרכים להסביר איך הגיע חילזון שחי בלב ים התיכון להר הבית בלי שהוא אכן חילזון התכלת