מתלמידי מרן הראש"ל
Moderator
סליחה אתם מערבים שוב פעם דעות פוליטיות דעת התורה זה שעדיף פיקוח נפש עכשיו מספק בהמשך נ.ק.ו.ד.ה
אין פה שום פוליטיקה,לא דיברנו על מפלגות,דיברנו נטו על דעת תורהסליחה אתם מערבים שוב פעם דעות פוליטיות דעת התורה זה שעדיף פיקוח נפש עכשיו מספק בהמשך נ.ק.ו.ד.ה
מה?יש מצב שישחררו אותו בחיים)
חס וחלילה, עפר לפיך, אני סומך על הקב"ה,תמורת הריגת פי כמה מחר בוודאות.
שו"ת בנין ציון, כמה פעמים צריך לומר לך את זה,וא"ת שאכן דעת התורה שעדיף פיקוח נפש עכשווי של מעטים מול פיקוח נפש עתידי של רבים(בשתיהם ודאי ) מה המקור לדברים?
מה קשור לסמוך על הקב"ה? אז בוא נסגור את הצבא,נסמוך על הקב"ה...חס וחלילה, עפר לפיך, אני סומך על הקב"ה,
א. שו"ת בנין ציון אחר נשיקת כפות רגליו,לא מפיו אנו חיים.. אני אפילו לא מכיר את המחבר,הוא לא מפוסקי הספרדים המפורסמים וכו'שו"ת בנין ציון, כמה פעמים צריך לומר לך את זה,
שו"ת בנין ציון (סי' קלז) כתב שכל דבר שהוא סכנה עתידית כלומר שבמעשה שהוא עושה עכשיו אין סכנה עכשיו אלא רק סכנה עתידית, אין זה נחשב סכנה, ולכן הוא הכריע לדינא בנדון אשה שמסתכנת בכל פעם שיולדת, והרופאים אמרו לבעלה שלא ישמש עמה פן תתעבר ותסתכן, שאין להם לשמש במוך, כיון שזה לא סכנה עכשיו אלא רק סכנה עתידית.
אתה לא יודע מי זה???????????א. שו"ת בנין ציון אחר נשיקת כפות רגליו,לא מפיו אנו חיים.. אני אפילו לא מכיר את המחבר,הוא לא מפוסקי הספרדים המפורסמים וכו'
זה לא על חשבון אנשים חיים, מה הדימוי בכלל?ה. לפני כמה שבועות כל הרבנים שיצאו על בן גביר,זו רק סכנה עתידית.. ברגע שהוא עולה לא יקרה כלום, יקח זמן עד שהערבים יגיבו..
טוב שהגבת, בדיוק חיפשתי דוגמה לסתירה מובהקת לחבר כאן לידי.מה?
לא הבנתי,
אנחנו מדברים לולי עסקת חטופים, ובלי זה פשיטא שיהרגו את כולם כמו שאמר דובר החמאס לפני 15 דקות שהם הוציאו הודעה לכל השומרים של החטופים שברגע שכוחות צה"ל קרבים יש להרגם,
חס וחלילה, עפר לפיך, אני סומך על הקב"ה,
לא זכיתי להכיר את הספר הזה שלו, אבל בהחלט מכיר את המחבר.ברור שמדובר בגדול ישראל,ועדיין,האם אין חולק על השיטה הזו?אתה לא יודע מי זה???????????
בעל הערוך לנר!!!
אתה פשוט מעלה לי חיוך על הפנים,לא זכיתי להכיר את הספר הזה שלו, אבל בהחלט מכיר את המחבר.ברור שמדובר בגדול ישראל,ועדיין,האם אין חולק על השיטה הזו?
לא הבנתי את כוונתךזה לא על חשבון אנשים חיים, מה הדימוי בכלל?
גם אני לא ידעתי מי זה בניין ציון עד לרגע זה. ואוקי, אני מאווווד מכבד ומעריך ועפר לכפות רגליו ועדיין יש לנו כללי הפסיקה ולא הולכים אחר כל דעה יחידאהאתה לא יודע מי זה???????????
בעל הערוך לנר!!!
אני מכיר את הערוך לנר,לא הכרתי שזה שו"ת שלואתה פשוט מעלה לי חיוך על הפנים,
ב"ה לעולם התורה, הערוך לנר הוא אחד ממפרשי הגמ' המאוד נפוצים,
אני מסכים עם כל מילה ומילה.גם אני לא ידעתי מי זה בניין ציון עד לרגע זה. ואוקי, אני מאווווד מכבד ומעריך ועפר לכפות רגליו ועדיין יש לנו כללי הפסיקה ולא הולכים אחר כל דעה יחידאה
זה לא על חשבון אנשים חיים, מה הדימוי בכלל?
הוא התכוון שאם הערבים יתרגזו מבן גביר ויעשו פיגועים, הם לא יהרגו אנשים חיים אלא ילכו לבית הקברות ושמה יהרגו את המתיםלא הבנתי את כוונתך
תודה על ההשקעה! היה תענוגהרבנים שליט"א אני חושב שמיציתי את הדיון והשו"ת בנין ציון יישב את השאלה שנשאלה בראשית האשכול, היו שלום,
תשלח מכתב למרן ותקבל תשובה מפורטתתודה על ההשקעה! היה תענוג
מישהו אחר שיכול ליישב את השאלה בפתיחת האשכול?