• שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

אתם אוכלים עוגיות פפושדו בפסח?

האם את אוכלים עוגיות פפושדו ?

• כן גם בפסח

קולות: 43 23.9%
  • כן אבל רק לפני ואחרי פסח

קולות: 77 42.8%
  • בכלל לא

קולות: 59 32.8%
  • פעם לא היינו אוכלים והיום שהשתפר המצב כן

קולות: 1 0.6%

• סה"כ בוחרים
    180
סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
יש בזה עדויות סותרות, לכאן ולכאן
אין שום עדויות סותרות!!
לך תסתכל בחוברת של הרב דוד נקי שליט"א עשרות עדויות לכך שמרן זצוק"ל אכל, וכן העידו כל בניו!!!
ואיך בכלל אפשר להעיד שמרן זצוק"ל לא אכל וכי משהו היה איתו 24 שעות!?

עשרות עדויות לכך שמרן זצוק"ל אכל, וכן העידו כל בניו!!!
אדרבה אם יש לך עדויות כאלה תעלה ותביא, זה שכתוב בחוברת כזו ואחרת, זה לא נקרא עדות אלא זה סיפורים ושמועות, עדות זה לחוד וסיפורים ושמועות לחוד

אדרבה אם יש לך עדויות כאלה תעלה ותביא, זה שכתוב בחוברת כזו ואחרת, זה לא נקרא עדות אלא זה סיפורים ושמועות, עדות זה לחוד וסיפורים ושמועות לחוד

מרן הראשל"צ שליט"א אמר זאת לכמה ת"ח. (הרב יצחק לוי, הרב שמעון ללוש, הרב דוד נקי)
הרב דוד יוסף שליט"א גם העיד כן בסרטון שהובא לעיל.
הרב אברהם יוסף שליט"א העיד כן כמה וכמה פעמים.
הרב אליהו שטרית שליט"א. (ספר רבנו עמ' שמט)
הרב יצחק גדניאן שליט"א (כמבואר בבהלכה ובאגדה)
הרב דוד נקי שליט"א העיד כן מעוד כמה מקומות. עיי"ש.

וכל זה רק מהזכרון שלי ואני בטוח שישנם עוד כמה וכמה עדויות!

יש בזה עדויות סותרות, לכאן ולכאן
מה הכוונה "עדויות סותרות"? אדם מעיד על מה שלא ראה?!
אם מישהו אומר לי שראה את פלוני עושה מעשה, ומישהו אחר אומר לי שהוא לא ראה את אותו פלוני עושה מעשה (ולא מדובר על אותו זמן), האם יש "מחלוקת" ביניהם?! האם זה "עדויות סותרות"?!

זכור לי שכך אמר הרב שמעון ללוש שליט"א או הרב דוד נקי שליט"א.
כעת מצאתי שכן כתבו כאן.
אני זוכר רק שהרב אומר בשיעורים (וכן שאר האנשים, כמדומני שגם שמעתי אתמול מהרב יעקב סיני) "בשנותיו האחרונות", ולא חשבתי שהכוונה ל-20 שנה, אלא לשנים בודדות. [אמנם מזה שכתב אח"כ "לפני ארבעים שנה" אפשר להבין מה הכוונה "שנותיו האחרונות"].
1744015248036.png

לך תסתכל בחוברת של הרב דוד נקי שליט"א עשרות עדויות לכך שמרן זצוק"ל אכל,
שום עדויות ושום בטיח סיפורים ומשלים גרידא
עתה נביא את העדות של הרב נקי, ונפרק אותה אחת לאחת

עדות הרב נקי.JPGעדות הרב נקי ב.JPG

א
. הוא כותב שהדברים ידועים ומפורסמים לכל באי ביתו, [אין בזה שום עדות ושום דבר]

ב. מביא בשם הר' מאיה שבחול המועד פסח היה מביא זאת לאורחים [אמת, אף אחד לא פקפק בזה, אבל זה לא הנושא, כי אין פה שום עדות שאכל, ואיפכא בכלל הן אתה שומע לאו, הרב מאיה מעיד שהגיש לאורחים אבל הוא לא אכל]

ג. עוד סיפור על שדרן שאמר שאסור וכו', וכו' יעו"ש [כפי שאמרתי וכתבתי לעיל שום עדות אלא סיפורים גרידא].

ד. מביא בשם הרב יצחק גדניאן- שלפני פסח היו מביאים מזה קרטונים לבית מרן [מעולה, עדיין עדות שאכל ליכא, זה שבני הבית אוכלים או לאורחים זה מעולה, גם אני אורח]

העדות היחידה שיש שם זה מה שכתב הרב שיטרית בספרו "רבנו"
אז אין כאן עדות של הרב נקי אלא אוסף מעשיות שלא קשורות לנידון, ואז ציטוט מספרו של הרב שיטרית ותו לא מידי.

נערך לאחרונה:
א. הוא כותב שהדברים ידועים ומפורסמים לכל באי ביתו, [אין בזה שום עדות ושום דבר]
אתה ליצן? בניו של מרן מעידים כך, וגם ר"א שטרית. וגם אותו דיין שראה בעיניו את מרן אוכל. יותר מזה?
ב. מביא בשם הר' מאיה שבחול המועד פסח היה מביא זרת לאורחים [אמת, אף אחד לא פקפק בזה, אבל זה לא הנושא, כי אין פה שום עדות שאכל, ואיפכא בכלל הן אתה שומע לאו, הרב מאיה מעיד שהגיש לאורחים אבל הוא לא אכל]
אתה קובע מה הנושא? גם זה מראה שמרן סבר שזה היתר לכתחילה דלכתחילה ולא רק לחיילים כמו שמספרים ממציאנים למיניהם.
ג. עוד סיפור על שדרן שאמר שאסור וכו', וכו' יעו"ש [כפי שאמרתי וכתבתי לעיל שום עדות אלא סיפורים גרידא].
סיפורים מידיעה זה לא עדות? אתה בבית דין שאתה צריך עדות ע"פ כל הכללים? אז כל שכן שאל תאמין גם למפקפק, בפרט שגם הוא לא מעז לומר שמרן "לא" אכל, דהיינו שיודע שהקפיד לא לאכול. ודל מהכא כל העדויות, מרן עמד וצווח על ההיתר הגמור שבזה בכל לשון וחניכא דאית ליה. וב"ה שהכל מתועד. ואתה עוד מטיל ספק???
ד. מביא בשם הרב יצחק גדניאן- שלפני פסח היו מביאים מזה קרטונים לבית מרן [מעולה, עדיין עדות שאכל ליכא, זה שבני הבית אוכלים או לאורחים זה מעולה, גם אני אורח]
כנ"ל אות ב
עתה נביא את העדות של הרב נקי, ונפרק אותה אחת לאחת
את דבריך לא צריך לפרק, הם מפורקים ועומדים.

נערך לאחרונה:
ברור
אנחנו עדיין תוך 30 יום מפורים
בניו של מרן מעידים כך
הנושא שלי היה כרגע על עדות הרב נקי, זה שיש עדויות של אחרים זה לא עדות של הרב נקי
גם ר"א שטרית.
נו הבאתי את זה, מה חידשת
אתה קובע מה הנושא?
לא קובע שום דבר, סה"כ אמרתי שעדות אין כאן שאכל
סיפורים מידיעה זה לא עדות?
אתה יודע כמה אוסף סיפורי מעשיות יש לי??
השאלה מי סיפר ואיך סיפר, ולמי סיפר, הכל משתנה באופן ייחסי
אתה בבית דין שאתה צריך עדות ע"פ כל הכללים?
לא, אבל אם מישהו אומר שיש לי עדות שמרן אכל, ואני פותח ולא רואה שום כלום אז נשארתי עם כלום, לא צריך להטריח את ב"ד בשביל זה
מרן עמד וצווח על ההיתר הגמור שבזה בכל לשון וחניכא דאית ליה. ואתה עוד מטיל ספק???
גם זה לא אמרתי
ברור שמרן התיר, השאלה והנושא האם אכל
כי ידוע שהרבה מהיתריו בכל תחום, הוא היה אוסר על עצמו [יעויין כאן בפורום באשכול הרצוי לנושא זה]

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
חזור
חלק עליון