• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

במחיצתם של רבותינו גדולי ומנהיגי הדור שליט"א

יעקב מלמד: ימי החנוכה: מרן הראש"ל הרב הראשי לישראל הגאון רבי יצחק יוסף שליט"א, בשיעור הלכתי אמש בענייני החג, בבית הכנסת 'חומת רחל', בהשתתפות הדיין הרב אריאל אדרי, מרבני שכונת הר חומה בירושלים.

IMG_20231214_194108_708.jpg

נתי קאליש: בעקבות החיילים שאמרו שמע ישראל במסגד בג'נין, מרן הראשון לציון הרב הראשי לישראל הרב יצחק יוסף שליט"א במכתב לרב הצבאי הראשי: יש להסביר לחיילים שאין לפגוע ברגשות הדתיים של בני דתות אחרות-עם ישראל הוא עם סגולה ואינו נוהג כמעשיהם של המרצחים"

IMG_20231214_204749_202.jpg

משה ויסברג: אמש במעמד הדלקת נרות חנוכה בחצר האדמו"ר רבי רפאל אבוחצירא: ראש העיר אשדוד ד"ר יחיאל לסרי עם נציגי אגודת ישראל סגר"ע יחיאל וינגרטן ושמואל שוק.

אנחנו לא אנשי יח"ץ של האלה שביום האמיתי שונאים את רבותינו. וד"ל

אנחנו לא אנשי יח"ץ של האלה שביום האמיתי שונאים את רבותינו. וד"ל
טוב, מחילה.
אני מעלה הכל מרבותינו הספרדים, כפי שאתה שאתה רואה, שהנהלת הפורום תעשה כרצונה.

רק מעיר שלא הכל תלוי בפוליטיקה, תורתו של האדם לא נמדדת בזה. וד"ל.

טוב, מחילה.
אני מעלה הכל מרבותינו הספרדים, כפי שאתה שאתה רואה, שהנהלת הפורום תעשה כרצונה.

רק מעיר שלא הכל תלוי בפוליטיקה, תורתו של האדם לא נמדדת בזה. וד"ל.

הפוך ישכ כח גדול מה שאתה מעלה רק דברים שלא קשורים אלינו פשוט לא לעלות!

נתי קאליש: בעקבות החיילים שאמרו שמע ישראל במסגד בג'נין, מרן הראשון לציון הרב הראשי לישראל הרב יצחק יוסף שליט"א במכתב לרב הצבאי הראשי: יש להסביר לחיילים שאין לפגוע ברגשות הדתיים של בני דתות אחרות-עם ישראל הוא עם סגולה ואינו נוהג כמעשיהם של המרצחים"

הצג קובץ מצורף 15164
IMG_20231215_120459_799.jpg

יעקב מלמד: ימי החנוכה: מרן הראש"ל הרב הראשי לישראל הגאון רבי יצחק יוסף שליט"א, בשיעור הלכתי אמש בענייני החג, בבית הכנסת 'חומת רחל', בהשתתפות הדיין הרב אריאל אדרי, מרבני שכונת הר חומה בירושלים.
משמאל לימין
הגאון ר' מאיר בן שימול שליט"א -רב בית הכנסת "חומת רחל"
הגאון ר' דוד ג'יאמי שליט"א - מגדולי רבני מפלגת נעם ור"מ בישיבת הר המור ומרבני בית הכנסת "חומת רחל"
מרן הראש"ל הגאון ר' יצחק יוסף שליט"א - הראשון לציון והרב הראשי לישראל נשיא בית הדין הרבני הגדול
הדיין הגאון הגדול ר' אליהו אריאל אדרי שליט"א - רב ( ולא מרבני) שכונת הר חומה וראב"ד בעיר באר שבע
הגאון ר' דוד טובל שליט"א - ראש כולל ומרבני ומגיד שיעור בבהכנ"ס "חומת רחל"

אני אישית אוהב את כל מה שניסן נתיב הי"ו מעלה מכל גדולי הרבנים שליט"א. (אני לא כותב מכל המגזרים, כי כל מה שהוא מעלה, זה מגזר אחד)
כל הווכוחים זה ענין של הלכה וזה חשוב להגיע לחקר האמת. ולא אישית.
כי הגיע הזמן להכיל ולקבל את כולם. נקודה.

נשיר וננצח:​

כתיבת אותיות ספר תורה חדש במעמד הראשון לציון הרב יצחק יוסף​

את המעמד כיבדו הראשון לציון הרב יצחק יוסף שליט"א, שאף התחיל בכתיבת אות בספר התורה לעילוי נשמת הנרצחים ולהצלחת חיילי צה"ל וכל עם ישראל בדרום ובצפון והגאון הגדול המקובל הרב יצחק בצרי שערך תפילה מיוחדת לשלום חיילינו ונשא דברי חיזוק לכבוד יום זאת חנוכה.

אתמול התקיימה שמחת נישואי נכדו הבכור של מרן הגאון רבי רפאל אליהו ציון סופר שליט"א, ר"י רכסים,
ונכד להגה"צ רבי דן הררי-רפול זצוק"ל,
בן לבנו הגאון רבי יהודה שליט"א, ר"י 'רכסים - אור לציון' לצעירים,
עב"ג נכדת מרן הגאון רבי יעקב בן-נאים שליט"א - ר"י נחלת משה.

נשמח אם למישהו יש תמונות ויוכל להעלות.
עבר זמנו?
אם לא גם אני מצטרף להנ"ל

ממש נהיית דובר בית הרב.....
של מרן הראש"ל? או של הרב עמאר?

ידידי היקר, אני מעלה כאן מכל הרבנים ובעיקר מהרבנים שבעינָי גדולי ומנהיגי הדור כיום, ואני לא מתבייש לומר את זה; מרן הראשון לציון הגאון הגדול הרב יצחק יוסף, ומרן ראש הישיבה הגאון הגדול הרב מאיר מאזוז.

שני הרבנים הללו עונים בהחלט על ההגדרה שבתחילת השרשור של "רבותינו גדולי ומנהיגי הדור שליט"א".
חוץ מזה אני מעלה מכל הרבנים בישראל כפי שכולם רואים אם זה הרבנים למשפחת אבוחצירא, או הראש"ל הרב עמאר, או הגר"ד יוסף וכיוצא בזה. אנשים שמפריע להם או שהם נגד משהו או מישהו מסוים הם סופרים כמה פעמים מזכירים אותו...
תעבור כמה פעמים מרן הגר"מ מאזוז הוזכר וכמה אחרים, אני בתור המעלה שם לב "ולא קרב זה אל זה" (חוץ מזה, זה דברים שמתפרסמים מן הסתם (כך להבנתי) ברשתות על הרבנים וכל מה שיש מהרבנים הספרדים עולה כאן לא הבדלי עדות וכיוצא)
אם רע בעינך הזכרת אחד מגדולי הדור, אתה יכול להתקדם ולחפש בפורום שירשורים ופוסטים אחרים!
מספיק לנסות לייצר מחלוקות! כבר דיברנו על זה אתמול בפוסט אחר!

אתמול התקיימה שמחת נישואי נכדו הבכור של מרן הגאון רבי רפאל אליהו ציון סופר שליט"א, ר"י רכסים,
ונכד להגה"צ רבי דן הררי-רפול זצוק"ל,
בן לבנו הגאון רבי יהודה שליט"א, ר"י 'רכסים - אור לציון' לצעירים,
עב"ג נכדת מרן הגאון רבי יעקב בן-נאים שליט"א - ר"י נחלת משה.

נשמח אם למישהו יש תמונות ויוכל להעלות.
גם אתמול היה חתונה לבן של הרב חותה למי שיש תמונות שיעלה

חזור
חלק עליון