נ.ב. צ'אט זה מאושר בנטפרי.
ידועה דעתו של הרב יגאל כהן שאומר בשיעורים (לא פעם).
נפל לידי שיעורו של הגר''י כהן שליט''א לגבי ברכה על במבה וכל הסיבה שהוא אמר לברך אדמה בגלל הציפוי של הבוטנים שזה % 53 וזה הרוב ולא קשר כלל לתירס מעניין ?
לפ''ז היום שיש בבמבה הרוב ממרח בוטנים זה באמת כמו תמרים שמיעכן
ומה הקשר ??.אגב
במקור נאמן כתוב שמרן בלוין אמר לברך אדמה על במבה והשיב הרב מאזוז שעדיף לברך שהכל מכמה סיבות.
א. האם אפשר לדעת את התאריך של ההקלטה שפירסם להבין ולהשכיל שמרן אמר במבה אדמה
ב. אם יש למישהו תמליל שלה , אולי הרב מזכה הרבים המחבר @אושרי רביב יצליח לעשות מעשה בזמנו הלא פנוי
אני לא צריך לשמוע אני כבר שמעתי ההקלטה אני רוצה לדעת אם זה אחרי המכתב הסכמה לרב דוד יוסף או לפני - שאם זה אחרי אז זו עוד ראיה שזו משנתו האחרונהומה הקשר ??.
היו פעמים שהורה לברך שהכל ולמה כבודו צריך לשמוע שמרן זצ"ל אמר הרי יש עדות של בנו ממשיך דרכו רבינו יצחק שליט"א על הנ"|ל אך מנגד כמובן שישי את עדות מרן הראש"ל הגר"ד שליט"א ויוצא דע"פ מרן זצ"ל לא פלגי עביד כמר עביד ועביד כמר עביד וכמובן שכל אחד לא יהיה מקובע ויעיין בזה כמו שצריך ויפסוק לעצמו ולב"ב בזה האם שהכל או אדמה ויקרא את התשובות ולא בגלל שההוא אמר כך אז כך יעשה אמנם להורות הלכה למעשה נראה שמחויב לומר שתי הדעות בדעת הרב עובדיה והגם שיש שורה אחרונה של פוסקי דורינו שאומרים שזה שהכל
אה אבל עדיין אין ראיה לא לכאן ולא לכאן כי אני אוחז (אני ראיתי שבפעם האחרונה משרן התייחס לבמבה זה היה בהלכה בורה אבל לא קשור לזה)אני לא צריך לשמוע אני כבר שמעתי ההקלטה אני רוצה לדעת אם זה אחרי המכתב הסמכה לרב דוד יוסף או לפני -
חפש באוצה'ח ולא תמצא את המלה במבה בהלכבאה אבל עדיין אין ראיה לא לכאן ולא לכאן כי אני אוחז (אני ראיתי שבפעם האחרונה משרן התייחס לבמבה זה היה בהלכה בורה אבל לא קשור לזה)
מחילה אני ראיתי במכתב מפורש ממרן הראש"ל הגאון רבי יצחק שליט"א שכתב ששם מרן הורה לברך על במבה שהכל ואני מעלה קישרו למה שהביא הרב @הצעיר ני"וומה שהורה שהכל מבואר בשלחן המערכת שהכוונה לחטיפי תירס כמו דוריטוס וזו משנה אחרונה כמו שיש כת''י. ואין שום כת''י על במבה אלא חטיפי תירס שזה לא בהכרח זן מיוחד.
בעל הלכ''ב בע''פ אומר לברך שהכל ואומר שאין הבדל בין זן מיוחד וכו'מחילה אני ראיתי במכתב מפורש ממרן הראש"ל הגאון רבי יצחק שליט"א שכתב ששם מרן הורה לברך על במבה שהכל ואני מעלה קישרו למה שהביא הרב @הצעיר ני"ו
ראיתי שכתב למישהו שזה האדמה...וזה גם כן לא כמו דברי חתנו הגאון הרב אהרן בוטבול שליט''א
הבין גם שכן כפי שכתבי לעייל אלא שסבור שהגר"ד הטעה את מרן כפי שכתב מפורשהרב יצחק הבין שלא
וראיתי סירטון שאחד שאל את הגרמ"מ שליט"א בחודש שבט תשפ"ג מה לברך והשיבו "שהכל ר' יצחק יוסף אומר האדמה אבל תברך שהכל" ולא הזכיר שכן דעת הרב עובדיה[2] הובא בס' ברכה נאמנה ח''א מהדורת תשפ''ב (עמ' תתקל''ט). ולאחרונה פירסם ''ארגון להבין ולהשכיל – המרכז למורשת מרן'' הקלטה משיעור של מרן זצ''ל שהורה לברך אדמה. וכן בס' מקור נאמן ח''א (סי' ש') נשאל הגאון הנאמ''ן שליט''א בזו הלשון: מרן הרב עובדיה שליט''א אמר בלויין שבמבה העשויה מבוטנים ברכתה בורא פרי האדמה וכו'.
אני חושב שהיו פעמיים שהראשל הרב דוד בא למרןראיתי שכתב למישהו שזה האדמה...
הבין גם שכן כפי שכתבי לעייל אלא שסבור שהגר"ד הטעה את מרן כפי שכתב מפורש
ולא בהכרח שרק...שמרן בירך על במבה האדמה
וגם הסכים שיברך שהכלשמרן כתב לברך על במבה האדמה,
שיטתך כאן היא נגד הראשון לציון מרן הגאון רבינו יצחק דס"ל שמרן כתב שם גם לגבי במבהושמרן הסכים בהלכ"ב לברך על חטיפים העשויים תירס שהכל.
מה לא עזר המכתב שהראתי לכת"ר למעלה שכת שם בפי' שזה נכון שאמר מרן לברך שהכל?ואח"כ שאל את מרן בעצמו והשיב לו שלא התכוון לבמבה.
לא מצינו לא ראיה.וראיתי סירטון שאחד שאל את הגרמ"מ שליט"א בחודש שבט תשפ"ג מה לברך והשיבו "שהכל ר' יצחק יוסף אומר האדמה אבל תברך שהכל" ולא הזכיר שכן דעת הרב עובדיה