כבר התייחסתי לטענות אלו באחד המקומות בפורוםכן? גופו דומה לים? עולה אחת לשבעים שנה? נמצא רק בחלק של זבולון?
כבר התייחסתי לטענות אלו באחד המקומות בפורוםכן? גופו דומה לים? עולה אחת לשבעים שנה? נמצא רק בחלק של זבולון?
כבודו שכח מ'לא תסור'.
ודאי שאין חיוב לשמוע לרב במקום מפורש עבירה דאו'.לעבור על עבירה מן התורה, ג"כ תעבור?
עשה של אנוכי ה' אלוקיך דוחה ל"ת דלא תסור.כבודו שכח מ'לא תסור'.
אדרבה, תראה לנו היכן.כבר התייחסתי לטענות אלו באחד המקומות בפורום
איך הגעת לשם?עשה של אנוכי ה' אלוקיך דוחה ל"ת דלא תסור.
איני מוצא כעת. וגם איני משכנע להטיל תכלת.אדרבה, תראה לנו היכן.
דיברתי על הסיטואציה שהבאתי - אם היו אומרים לעבוד ע"ז.איך הגעת לשם?
אולי ועשו להם ציצית... הכנף פתיל תכלת וכו'
לא על החלק של ה'שני שבט זבולון' והלאה.לאף אחד לא היה צד שמרן שליט"א עצמו כתב את זה, א"צ לראיות. [ואגב, זה היתה כל הטענה של המלגלגים, שמרן שליט"א לא כותב בעצמו את הילקו"י].
טיעונים שאינם ממין העניןמישהו פה חושב שגדו"י לא יודעים את כל מה שאנו יודעים על ה'תכלת', מי שכן שירים את היד.
זה ודאי שגדול"י לא יודעים את כל מה שלובשי התכלת יודעים, עכ"פ לא כל גדול"י. אבל מה שהם כן יודעים מספיק בשביל לא ללבוש. [במאמר המוסדר, שמעתי שפעם ר' נתן רוטמן ניסה לשכנע את ר' דב לנדו לעבור לתכלת, ור' דב הציג לו שורה של ראיות נגד, ור' נתן הצליח לפרוך את כולם חוץ מאחת, ור' דב אמר שאם יפרוך גם אותה הוא יעבור לתכלת].מישהו פה חושב שגדו"י לא יודעים את כל מה שאנו יודעים על ה'תכלת', מי שכן שירים את היד.
למה לא? זה ודאי ראיה גדולה.טיעונים שאינם ממין הענין
למה?טיעונים שאינם ממין הענין
אולי כן ואולי לא (ותפוס לשון אחרון)זה ודאי שגדול"י לא יודעים את כל מה שלובשי התכלת יודעים, עכ"פ לא כל גדול"י. אבל מה שהם כן יודעים מספיק בשביל לא ללבוש. [במאמר המוסגר, שמעתי שפעם ר' נתן רוטמן ניסה לשכנע את ר' דב לנדו לעבור לתכלת, ור' דב הציג לו שורה של ראיות נגד, ור' נתן הצליח לפרוך את כולם חוץ מאחת, ור' דב אמר שאם יפרוך גם אותה הוא יעבור לתכלת].
אכן.טיעונים שאינם ממין הענין
כשם שקיבלת שכר על הדרישה כן תקבל שכר על הפרישה.אכן.
אפרוש מפורום זה.
אין לי שום ידיעה בענין.
אבל אני בטוח שאם היה ענין ללבוש ציצית, גדו"י היו נחפזים ללבוש תכלת,
בברכה.
למה?
כי דנים לגופו של דבר.למה לא? זה ודאי ראיה גדולה.
קשוט עצמך תחילה....כשם שקיבלת שכר על הדרישה כן תקבל שכר על הפרישה.
אין טעם לדבר בנושאים שאתה לא מבין בהם.
חלילה לי לסתום את פיך.אכן.
אפרוש מפורום זה.
אין לי שום ידיעה בענין.
אבל אני בטוח שאם היה ענין ללבוש ציצית, גדו"י היו נחפזים ללבוש תכלת,
בברכה.